با این نوع دفاع کردن، «سکوت» بهتر نبود؟

دفاع دست و پا شکسته آقای مدیرکل از تخریب باغ پسیان!

هنگامی که می‌بینیم مدیر ارشد استانی مراقبت از درختان یک باغ واقع در شهر را در زیرمجموعه «منابع طبیعی» طبقه بندی و فراموش کرده این اداره در محدوده شهرها، مسئولیتی عهده دار نیست، بناچار باید این اظهار نظر را مردود دانسته و یادآور شویم، این وظیفه در شهرها بر عهده سازمان محیط زیست نهاده شده که از قضا ...!
کد خبر: ۴۴۰۰۹۱
|
۱۴ مهر ۱۳۹۳ - ۲۲:۵۲ 06 October 2014
|
16608 بازدید
|
در حالی که مدتی است، بسیاری از شهروندان از روند تخریب باغات تهران ابراز نگرانی کرده و پیرو ایشان، برخی مسئولان خواستار توقف ساخت‌وسازهای ظاهرا مجوز دار به واسطه ورود مسئولان می‌شوند، یکی از مدیران ارشد استانی به گونه‌ای از تخریب یکی از باغات کهنسال پایتخت دفاع می‌کند که به حکمت سکوت برخی مسئولان در ازای بروز رویدادهای عجیب و غریب پی می‌بریم!

به گزارش «تابناک»، در کمتر از یک ماه از رسانه‌ای شدن ماجرای مجوز ساخت هتل بلندمرتبه در یکی از معدود باغات باقی مانده تهران در مجاورت خیابان ولیعصر(عج)، رجبعلی خسرو آبادی، مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران، نه تنها قطع درختان کهنسال این باغ را بلامانع خواند، که دفاع تمام قدی از ساخت هتل پانزده طبقه به جای آن کرد که در نوع خود عجیب و باور نکردنی به نظر می‌رسد!

این مدیر ارشد استانی در گفت‌وگو با ایسنا در این باره گفت: قطع درختان باغ پسیان، مربوط به منابع طبیعی می‌شود و چون از منابع طبیعی استعلام شده و پس از آنکه بلامانع اعلام شد، کمیسیون ماده ۵ به آن رأی داد. کمیسیون ماده ۵ بدون استعلام کاری انجام نمی‌دهد و به همین دلیل، از همه دستگاه‌ها نماینده‌ای در آن هستند.

وی در ادامه با بیان اینکه «در حقیقت ما در باغ پسیان ساختمان تاریخی واجد ارزشی که به میراث برگردد یا ثبت شده باشد، نداریم»! افزود: درختان آنجا به منابع طبیعی و نهایتا فضای سبز شهرداری مربوط می‌شود.

خسروآبادی، سخنان عجیب و غریب خود را این گونه به پایان برد: خیابان ولیعصر (عج) تنها به خاطر درختانش ثبت شده و هیچ یک از ساختمان‌های کنار این خیابان ثبتی نیستند. این طور نیست که خیابان ولیعصر (عج) را ثبت کرده باشیم و تمام پلاک‌های آن هم جزو ثبت باشند.

از این روی، می‌توان سخنان این مسئول را عجیب و غریب نامید که با اندکی دقت در سخنان وی، با اشکالات متعددی روبه رو خواهیم شد؛ از جمله این اشکالات، بلامانع خواندن قطع بیش از ۱۰۰ اصله درخت چنار ۷۰ ساله در این باغ است و اینقدر ارزشمند هستند که ـ به گفته همین مسئول ـ چنارهای خیابان مجاورشان، ثبت ملی شود!


جدای این موضوع، سخنان خسروآبادی از این روی قابل تأمل به نظر می‌رسد که از زبان وی، به ثبت ملی شدن خیابان ولیعصر ـ ولو منظور از این ثبت ملی، درختان این خیابان باشد! ـ صحه می‌گذاریم؛ اما در کمال ناباوری درمی‌یابیم که گویا در ذهن مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری استان، این اثر ثبت ملی شده، محدوده و حریم ندارد!

به عبارت بهتر، اگر بپذیریم این خیابان ثبت ملی شده، ناگزیر باید بپذیریم که حریم این میراث باید رعایت شود و بر پایه این اصل بدیهی، درخواهیم یافت که نمی‌توان در مجاورت آن هتل پانزده طبقه ساخت؛ اکنون با توجه به این اصل ابتدایی، رعایت حریم میراث‌های ثبت شده، بار دیگر سخنان آقای مدیر را بخوانید و قضاوت کنید.

از این نکات که بگذریم، وقتی می‌بینیم مدیر ارشد استانی، مراقبت از درختان یک باغ واقع در شهر را در زیرمجموعه «منابع طبیعی» طبقه بندی و فراموش کرده این اداره در محدوده شهر‌ها مسئولیتی عهده دار نیست، بناچار باید این اظهار نظر را مردود دانسته و یادآور شویم، این وظیفه در شهر‌ها بر عهده سازمان محیط زیست نهاده شده که از قضا موافقتی از ایشان در قطع درختان باغ پسیان موجود نیست.

این را اوراق منتشره از مصوبه شماره ۵۱۵ کمیسیون ماده ۵ به تاریخ شانزدهم بهمن ماه ۹۱ درباره باغ پسیان می‌توان دریافت که جای امضای نماینده سازمان محیط زیست در پایین آن خالی است.

جدای از این اشکال، ابهام دیگری که در این باره نگران کننده به نظر می‌رسد، چگونگی اجرای پروژه ساختمانی در هفده طبقه در مجاورت یک میراث ثبت شده ملی است که به گفته مدیر کل میراث استان، ارزشمند‌ترین قسمت آن، درختانش است؛ درختانی که معلوم نیست اگر از آسیب‌های همراه با دایر کردن کارگاه ساختمانی جان به در ببرند، چگونه قرار است زیر سایه ساختمان پانزده طبقه هتل، ادامه زندگی دهند؟!

با این تفاسیر، گویا دفاع تمام قد مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری استان از ساخت این هتل ـ که رویدادهای عجیبی پشت پرده صدور مجوز آن رقم خورده ـ (برای نمونه به اینجا بروید)، نه محلی از اعراب ندارد، بلکه به نوعی تأییدی دیگر بر ضرورت توقف روند ساخت و ساز در این باغ به شمار می‌آید!
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
انتشار یافته: ۳۹
آشنا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۴
تقریبا هر روز خبر قطع درختان را در رسانه ها داریم می بینیم و تا الان همه سازمانها فقط در حد حرف برای پایان دادن به مشکلات محیط زیست اعلام وجود کرده اند و در عمل هیچ. پس بیشتر از این خودتان را خسته نکنید چون هیچ مسئولی پاسخگو نخواهد بود . وقت مردم را هم با این خبرها نگیرید چون بیش از حد تکراری شده و مردم مشکلات مهمتر از این دارند.
سینا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۴
ای کاش اینقدر که رسانه ها به موضوع قطع درختان اهمیت داده اند یک سر سوزن هم به موضوع پارازیت ها وارد می شدند و عوامل پشت صحنه پارازیت ها را با فجایعی که دارن بر سر سلامتی مردم می آورند روبرو میکردند. بخدا پارازیت ها از قطع درختان مهمتره. چرا صدا و سیما و مطبوعات سکوت کرده اند ؟؟؟؟؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۵
پارازیت از درختی که 70 سال قدمت داشته مهمتره؟!!! چقدر باید منتظر موند تا درختی دوباره مثل همون رشد کنه؟!! پارازیت رو میشه در لحظه ای قطع کرد دوست عزیز!! یه خورده جلوتر از بینی مبارک رو هم ببنید لطفا. هیچ چیز نمیتونه جای خالی منابع طبیعی رو پر کنه.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۵
هیس ایرانی ها فریاد نمی زنند!!!
daradara
| Netherlands |
۱۰:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۵
چون در مقوله پارازيت هيچ مقداري از پول جابجا نمي شود بنابر اين كسي دنبال جان بي ارزش مردم اونهم مفتكي نمي رود اما در قضيه املاك ملياردي خيابان وليعصر پيگيري به بهانه هاي مقبولي مثل محيط زيست انجام مي شود و گرنه چند سال قبل خودم شاهد بودم اين قنادي لادن كه قبل از تجريش ساخته مي شد تمام چنارهاي جلوي ان براي ديد بهتر ويترينش قطع شد و البته تا چندي قبل بعد از گذشت سالها كسي جرئت نكرده چند درخت جديد هم به جاي انها بكارد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۴
بر اساس قوانین و ضوابط و مقررات در خصوص احداث بنا در باغات نظریه جهاد کشاورزی ملاک عمل می باشد.و همانطور که در صورتجلسه ملاحظه می فرمایید.نماینده جهاد کشاورزی صورتجلسه را امضا نموده است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۵
هرکامنتی که دادم واز ارگانهای دولتی وشهرداری ها وسپاه وارتش گله کرده ام که هرجا خلافی هست ردپای انها هم هست ولی تابناک عزیزاعلام نمیکند من اگر بد مینویسم شما انرا اصلاح وانچه بنظرتان بهتراست بنویسید.میتوانید بروید تعاونی ها وتعاونی مسکن سپاه وشهرداری ومجلس ومنابع طبیعی وقوه قضاییه را ملاحظه بفرمایید وانچه دستگیرتان شد بنویسید.عزیزان دولتی وارگانها وسپاه وشهرداری باید بدانند خونشان از سایرمردن که دستشان بجایی بند نیست رنگین تر نیست.
فارسی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۴
میراث فرهنگی خودش بزرگترین وارث این خرابی هاست. همه جا 2 تا مشکل وجود داره :
1- مدیریت ضعیف
2- مدیریت قوی اما بدون پشتوانه ( خیانت کارکنان پایین دست )
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۴
قطع حتی یک درخت در حیاط منزل مسکونی بدون مجوز شهرداری جرم بوده و حتما جریمه خواهید شد اما ببینید چه راحت این کار را کرده اند که شهرداری کمترین واکنشی نشان نداده بقیه که جای خود دارند ؟؟؟ !!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۵
فقط به شکل امضای نماینده میراث توجه کنید بقیه داستان خودش معلوم میشه!! ضمناً چرا کسی یقه رئیس محترم شورای شهر و شهردار عزیز تهران رو نمی گیره که امضاهای قشنگشون این برگه رو مزین کردن؟!!
abolfazl
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۵
دوستان میدونم هیچ ربطی نداره,ولی در حال حاظر شرایط در کوبانی خیلی سخته و خبرهای بدی داره میرسه,خواهش میکنم دعا کنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۵
با عرض ادب اگر سری ببالای شهر بزنید میبینید که ارگانهای دولتی ونظامی وسپاهی مجلسیان وشهرداری تهران هرچه زمین بوده حتی منابع طبیعی زمین هایی که متعلق باحادمردم ایران است را تصاحب وبرای کارمندان خود اپارتمان ساخته اند کارمندانی که چندتا تا حالا اپارتمان گرفته اند.هرجا خلافی رخ داده پای دولتی ها ارتش وشپاه وشهرداریاوجوددارد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۵
متاسفانه زخمی که محیط زیست و میراث طبیعی ما از بی کفایتی .... خورده است هر روز عمیق تر می شود...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۵
من که کارمند منابع طبیعیم یک متر هم به ما نرسیده الکی بهتان نزنید روز قیامتی هم هست ما امانتداری خود را اثبات کرده ایم ولی به پایه حقوق ما هم توجهی بفرمائین یک تومان با 10 سال سابقه و مدرک لیسانس عزیز دل برادر الکی بهتان نزن
امیر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۵
پاسخ به ناشناس: حفاظت از اراضی زراعی و باغی خارج از محدوده شهرها بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است و باغات داخل شهرها خارج از صلاحیت جهاد کشاورزی است. عضویت نماینده جهاد کشاورزی در کمیسیون ماده پنج به جهت اختلافات احتمالی در محدوده و حریم شهرها و جلوگیری از ناهماهنگی ها در قانون سال ۱۳۷۳ پیش بینی شد. اگر واقعا آقایان در خصوص باغ پسیان از وزارت جهاد کشاورزی و منابع طبیعی استعلام کرده باشند، اعتبار قانونی ندارد.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟