بانک مرکزی با انتشار اطلاعیهای نام بانکها و مؤسسات مالی و اعتباری مجاز را منتشر و اعلام کرد: بانکها و مؤسسات اعتباری یا سایر نهادهایی که نام آنها در فهرست قرار ندارد، دارای مجوز از این بانک نبوده و مسئولیت ناشی از عملکرد ناصحیح آنها مستقیماً متوجه کسانی میشود که به این مؤسسات مراجعه داشتهاند. بانک مرکزی در شرایطی این اطلاعیه را منتشر کرده که پیشتر فعالیت بدون مجوز برخی از مؤسسات مالی و اعتباری برای سپرده گذاران و مشتریان این بانکها مشکلاتی را ایجاد کرده بود.
به گزارش ایران، بانک مرکزی در به روزرسانی نام بانکها و مؤسسات مجاز تأکید کرده، انتشار این فهرست در راستای شفافسازی و اطلاعرسانی صحیح به هموطنان گرامی است تا از مشکلات بعدی برای آنان جلوگیری بهعمل آید. عموم مردم میتوانند برای اطلاع از جزییات خبر به سایت بانک مرکزی به آدرس: http://www.cbi.ir/simplelist/1541.aspx مراجعه کنند. در این سایت جزییات کامل تمام مؤسسات مالی و اعتباری و شرکتهای لیزینگی مجاز و... منتشر شده است. بانک مرکزی نام شرکت به همراه شماره ثبت رسمی و آدرس فیزیکی مؤسسات و آدرس اینترنتی آنها را اعلام کرده است.
در این فهرست از بانکهای سپه، شرکت دولتی پست بانک و ملی بهعنوان بانکهای تجاری مجاز دولتی نام برده شده است. بانک توسعه صادرات ایران، بانک صنعت و معدن، بانک کشاورزی، بانک مسکن و بانک توسعه تعاون هم بانکهای تخصصی مجاز دولتی اعلام شدهاند.
در این فهرست بانکهای غیر دولتی مجاز هم بدین شرح اعلام شدهاند: اقتصاد نوین، پارسیان، کارآفرین، سامان، پاسارگارد، سرمایه، سینا، بانک شهر، بانک دی، بانک انصار، بانک تجارت، بانک رفاه کارگران، بانک صادرات ایران، بانک ملت، بانک حکمت ایرانیان، بانک گردشگری، بانک ایران زمین، بانک قوامین و بانک خاورمیانه.
بانکهای قرض الحسنه مجاز هم دو بانک قرض الحسنه مهر ایران و قرض الحسنه رسالت اعلام شدهاند. مؤسسات اعتباری مجاز هم عبارتند از: مؤسسه اعتباری توسعه، مؤسسه اعتباری کوثر مرکزی و مؤسسه اعتباری عسکریه.
فهرست صندوقهای قرض الحسنه بانکها و مؤسسات اعتباری هم بدین شرح اعلام شده است: صندوق قرض الحسنه بانک توسعه تعاون، صندوق قرض الحسنه بانک ملت، صندوق قرض الحسنه بانک پارسیان، صندوق قرض الحسنه بانک مسکن، صندوق قرض الحسنه بانک صادرات، صندوق قرض الحسنه بانک انصار و صندوق قرض الحسنه شرکت دولتی پست بانک.
در فهرست بانک مرکزی همچنین شرکتهای واسپاری(لیزینگ) دارای مجوز فعالیت، تعاونیهای اعتباری دارای مجوز، شرکتهای صرافی دارای مجوز و شعب بانکهای خارجی در ایران را اعلام کرده است.
مؤسسههایی نظیر «ثامن الحجج»، «ثامنالائمه»، «آرمان»، «فرشتگان»، «نور»، «میزان»، «فردوسی» و «مولیالموحدین» از جمله مؤسسههایی هستند که به همراه بانک آینده نامی از آنها در فهرست جدید بانک مرکزی دیده نمیشود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.