علت افزایش قیمت برخی داروهای خارجی

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: کاهش سهم پوشش بیمه از برخی داروهای خارجی در نیمه اول امسال عامل گران شدن دارو برای بیماران است در حالی که خود دارو گران نشده است البته در مورد داروهای ایرانی احتمال افزایش قیمت برخی اقلام وجود دارد.
کد خبر: ۴۵۲۶۴۶
|
۰۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۹:۰۶ 25 November 2014
|
6164 بازدید
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: کاهش سهم پوشش بیمه از برخی داروهای خارجی در نیمه اول امسال عامل گران شدن دارو برای بیماران است در حالی که خود دارو گران نشده است البته در مورد داروهای ایرانی احتمال افزایش قیمت برخی اقلام وجود دارد.

به گزارش تسنیم، رسول دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو، درباره تغییر قیمت داروها در سال جاری توضیح داد: تغییر قیمت داروها برای بیماران به طور کلی به دو صورت رخ می‌دهد یکی اینکه قیمت خود دارو تغییر کند و دوم زمانی که میزان حمایت و پوشش بیمه‌ای از داروها تغییر کند، بدون اینکه قیمت دارو تغییر کرده باشد.

وی ادامه داد:‌ پوشش سازمانهای بیمه‌گر از داروها گاهی تغییر می‌کند و کم یا زیاد می‌شود به خصوص زمانی که داروی مشابه ارزانتر وارد فهرست دارویی کشور شود. این اتفاق در نیمه اول امسال هم افتاد و تعدادی از اقلام دارویی بدون اینکه افزایش قیمت داشته باشند اما به علت کاهش پوشش بیمه‌ها برای بیماران گران شدند.

معاون غذا و داروی وزیر بهداشت گفت: بسیاری از بیماران هستند که حتی به خود من مراجعه می‌کنند و از گران شدن قیمت داروها گلایه دارند، قیمت پرداختی برای دارو را نسبت به قبل مقایسه می‌کنند مثلاً می‌گویند فلان داروی ام اس را 400 هزار تومان می‌خریدند ولی الان 700 هزار تومان می‌خرند در حالی که قیمت آن دارو تغییر نکرده است.

دیناروند اضافه کرد: این اتفاق متأسفانه ناشی از تغییر پوشش بیمه‌ای است و وزارت بهداشت نمی‌تواند در این زمینه دخالت کند البته می‌توانیم از سازمانهای بیمه‌گر موضوع را پیگیری کنیم ولی در نهایت مردم ناراضی، این گران شدن دارو را از چشم وزارت بهداشت می‌بینند.

وی ادامه داد: سیاست سازمانهای بیمه‌گر این است که معمولاً قیمت داروی ارزانتر را مبنای پوشش قرار می‌دهند به همین علت گاهی داروی قدیمی که معمولاً بیمار به آن عادت کرده است به علت ورود داروی ارزانتر برای بیمار گران می‌شود. مسئله‌ای که عمدتاً در مورد داروهای وارداتی رخ می‌دهد.

رئیس سازمان غذا و دارو گفت:‌ علت اصلی گران شدن برخی اقلام دارویی برای بیماران در نیمه اول امسال همین مسئله و کاهش سهم پوشش بیمه‌ای است و نه افزایش قیمت خود دارو و متأسفانه این مسئله باعث شده که پرداختی مردم برای این داروها افزایش پیدا کند و نارضایی ایجاد شود.

دیناروند افزود: در مورد داروهای تولید داخل چون وظیفه وزارت بهداشت بر اساس قانون حمایت تولید داخل است برای اینکه داروهای تولید داخل افت کیفیت نداشته باشند یا به علت کاهش تولید با کمبود دارو مواجه نشویم برخی داروهای تولید داخل تا پایان سال افزایش قیمت خواهد داشت.

وی اضافه کرد: البته افزایش قیمت داروهای تولید داخل طی ماههای آینده از سال جاری با توجه به افزایش قیمت پایه بیمه‌ای و حمایت بیمه، برای مردم خیلی سنگین نخواهد بود.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟