دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه اعلام کرد:

انتقال آب ازخزربه دریاچه ارومیه غیرممکن است

دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه انتقال آب دریاچه خزیر به دریاچه ارومیه را غیر ممکن دانست و گفت: حجم آب دریاچه ارومیه در 10 سال آینده با برنامه‌ها به 14 میلیارد و 500 میلیون متر مکعب با شوری 25 درصد و سطح 4 هزار و 300 کیلومتر خواهیم رساند.
کد خبر: ۴۵۹۲۳۲
|
۲۶ آذر ۱۳۹۳ - ۲۳:۲۸ 17 December 2014
|
8794 بازدید
دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه انتقال آب دریاچه خزیر به دریاچه ارومیه را غیر ممکن دانست و گفت: حجم آب دریاچه ارومیه در 10 سال آینده با برنامه‌ها به 14 میلیارد و 500 میلیون متر مکعب با شوری 25 درصد و سطح 4 هزار و 300 کیلومتر خواهیم رساند.

به گزارش فارس ، عیسی کلانتری امشب در جلسه تبیین برنامه‌های اجرایی دریاچه ارومیه اظهار کرد: کشورهایی دوام می‌آورند که الگویشان توسعه پایدار باشد و توسعه پایدار تا چند سال پیش در کشور ما یک لغت از غرب وارد شده و در حد گناه تلقی می‌شد تا اینکه کم کم خودش را بر ما تحمیل کرد و ما مجبور شدیم بپذیریم باید پایداری را در ابعاد مختلف آن پیگیری کرد.

خیلی از مناطق جغرافیایی کشور از لحاظ زیست محیطی مرده‌اند!

وی افزود: فقط دریاچه ارومیه نیست که می‌میرد یا مرده است خیلی از مناطق جغرافیای ما از لحاظ زیست محیطی مرده تلقی می‌شوند؛ شهرهای حاشیه کویر از لحاظ هیدرولوژیکی مرده به شمار رفته و قابلیت احیا را از دست داده‌اند.

کلانتری بابیان اینکه از 609 دریاچه رو زمینی کشور 300 دریاچه مرده به حساب می‌آیند و 300 دریاچه نیز در حال مرگ هستند، عنوان کرد: از دریاچه‌های زیرزمینی کشور هم شاهد برداشت و پمپاژ 16 میلیارد متر مکعب آب اضافه و غیرمجاز هستیم.

دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت: 130 درصد از منابع زیرزمینی خراسان شمالی، 110 درصد از منابع آب‌های تجدیدپذیر کرمان و 70 درصد از منابع آبی دریاچه ارومیه را استفاده می‌کنیم و این در حالی است که مراکز توسعه بین‌المللی هشدار می‌دهد هیچ کشوری نباید بیش از 40 درصد این منابع را مورد استفاده قرار دهد.

وی با بیان اینکه در سال 1358 بیلان منفی آب‌های زیرزمینی را در کشور نداشتیم، خاطرنشان کد: از سال 59 تا 68 به میزان 2.1 میلیارد متر مکعب، سال‌های 68 تا 70، به میزان 11 میلیارد متر مکعب، سال‌های 69 تا 84، به میزان 32 میلیارد متر مکعب و سال‌های 85 تا 92 به میزان 75 میلیارد متر مکعب به آب‌های استاتیکی کشور تجاوز شده است.

این مسئول ابراز داشت: در همه این سال‌ها همه خاموش بودیم و به بهای تولید، خودکفایی، ایجاد اشتغال کاذب، پر هزینه و غیرقابل جبران حق و حقوق نسل‌های بعدی را پیش خور کردیم.

کلانتری یاد آور شد: وقتی در سال 85 ریاست محترم جمهوری در سفر به فیروزکوه اعلام می‌کند که منطقه ممنوعه یعنی چه و اجازه استخراج و استحصال دلبخواهی را صادر می‌کند، یک مرتبه به اندازه دو برابر تاریخ آب‌های استاتیک ما به حراج می‌رود تا امروز شاهد بلایای طبیعی که خطرناک‌ترین آن دریاچه ارومیه است باشیم.

وی ادامه داد: اگر اقداماتی که در دولت تدبیر و امید از یک سال پیش آغاز شده ، 10 سال پیش آغاز می‌شد با کمتر از یک بیستم هزینه و اگر 5 سال پیش اقدامات عملی برای جلوگیری از خشکی دریاچه اغاز می‌شد با 20 درصد هزینه از پسروی دریاچه ممانعت می‌شد و اکنون خیلی دیر است و چطور می‌توان 13 میلیارد متر مکعب  آب به دریاچه انتقال داد؛ با این حال ناامید نیستیم.

انتقال آب از دریاچه خزر غیرممکن است

دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه انتقال آب از دریاچه خزر را غیرممکن دانست و تشریح کرد: هزینه انتقال آب از خزر 100 میلیارد دلار تخمین زده می‌شود که اگر تامین شود حداقل 20 سال زمان اجرا می‌خواهد و اگر این هم اتفاق افتد آب خزر با ارومیه سازگاری نخواهند داشت.

این مسئول از تخصیص اعتبار یک هزار و 450 میلیارد تومانی امسال احیائ دریاچه ارومیه و پیش‌بینی بودجه 2 هزار و 400 میلیارد تومانی برای سال آینده خبر داد و تاکید کرد: برنامه احیا محدودیت بودجه‌ای ندارد و تشکیلات اجرایی در استان‌ها در حال بازسازی و تقویت هستند.

وضعیت دریاچه ارومیه در 10 سال بعد

وی اعلام کرد: با برنامه‌های اعلامی در طول 10 سال آینده با بارش یک هزار و 274 میلیمتر، حجم آب دریاچه را به 14 میلیارد و 500 میلیون متر مکعب با شوری 25 درصد و سطح 4 هزار و 300 کیلومتر خواهیم رساند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟