از سرگيري روابط ديپلماتيک ميان عراق و عربستان

عراق و عربستان سعودی به عنوان دو کشور بزرگ تولید کننده نفت خام پس از گذشت 25 سال بار دیگر روابط دیپلماتیک را از سر می گیرند. از سرگیری روابط میان عراق و عربستان سعودی به معنای از سرگیری طرح های مشترک میان دو کشور خواهد بود.
کد خبر: ۴۶۴۶۴۰
|
۱۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۸:۴۳ 07 January 2015
|
6880 بازدید
عراق و عربستان سعودی به عنوان دو کشور بزرگ تولید کننده نفت خام پس از گذشت 25 سال بار دیگر روابط دیپلماتیک را از سر می گیرند.
از سرگیری روابط میان عراق و عربستان سعودی به معنای از سرگیری طرح های مشترک میان دو کشور خواهد بود.

به گزارش واحد مرکزی خبر، سعدالحدیثی، سخنگوی دفتر نخست وزیری عراق روز یکشنبه اعلام کرد:« مقامات عربستان سعودی هفته آینده به منظور بازگشایی سفارتخانه های دو کشور به بغداد سفر خواهند کرد و دولت عراق نیز در حال افزایش روابط منطقه ای با کشورهای همجوار است.»
پس از تهاجم صدام حسین به کویت در سال 1990 میلادی، عربستان سعودی سفارت خود را در بغداد تعطیل کرد.

حمزه الجواهری، یکی از کارشناسان امور صادرات نفت عراق اعلام کرد :« احتمال دارد عربستان سعودی مقداری از سهمیه صادراتی خود را در قالب سازمان کشورهای تولید کننده نفت (اوپک) به عراق واگذار کند.»
وی تاکید کرد طرح خط لوله نفت میان دو کشور نیز احیاء خواهد شد.

با اجرای این خط لوله، عراق می تواند نفت خود را از طریق عربستان سعودی و از راه دریای سرخ به کشورهای دیگر صادر کند.
عربستان سعودی در سال 2001 میلادی این خط لوله نفت را به عنوان غرامت و بدهی عراق به ریاض مصادره کرد و از آن به عنوان انتقال گاز طبیعی به نیروگاههای برق خود مورد استفاده قرار داد.

عادل عبدالمهدی، وزیر نفت عراق نیز از این خط لوله حمایت کرد.
وی در ماه نوامبر تاکید کرد:« این وضع جدید باعث می شود تا موضوع صادرات نفت مدنظر قرار گیرد و منبع جدیدی برای صادرات نفت عراق باشد.»

کارشناسان بر این باورند که خط لوله نفت مشترک عراق و عربستان سعودی در گذشته برای انتقال یک میلیون بشکه نفت خام مورد استفاده قرار می گرفت و شرایط این خط لوله نیز در آن زمان تغییری نکرده بود.

تاصر التمیمی، کارشناس امور خاورمیانه که دفتر وی در انگلیس قرار دارد گفت :« بهبود روابط میان ریاض و بغداد در راستای هماهنگی های دو کشور در اوپک خواهد بود.»

وی افزود:« به هر حال من فکر نمی کنم که بهبود فعلی روابط میان دو کشور به اوضاع بازار نفت کمک چندانی کند.»
این کارشناس امور خاورمیانه تاکید کرد ایجاد روابط حسنه میان دو کشور هنوز هم در مراحل ابتدایی قرار دارد و ممکن است با توجه به روابط ایران و عربستان سعودی و موضوع های مربوط به سوریه هر لحظه در این روابط خدشه وارد شود.

ناصرالتمیمی افزود :« از این مهم تر در حالی که اوضاع اقتصادی در عراق در هاله ای از ابهام قرار دارد و در صورتی که بهای نفت برای مدت طولانی کاهش یابد، این موضوع ممکن است با عث افزایش تنش میان عراق و کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله عربستان سعودی شود. »
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟