آقای زنگنه بالاخره کاهش قیمت نفت مشکل زا هست یا نیست؟!

در چند سال اخیر به دنبال حل و برطرف کردن مشکلات با توجه به ظرفیت‌های داخلی و استفاده از فرصت‌های خارجی نبوده‌ایم، بلکه همیشه مشکلات را به گردن خارجی‌ها انداخته‌ایم و خودمان را از هر ‌خطا و تلاش برای بهبود اوضاع مبرا کرده‌ایم
کد خبر: ۴۶۸۱۵۹
|
۳۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۱ 20 January 2015
|
10419 بازدید
|
شاید هیچ‌کس در روزهای پایانی سال گذشته، نمی‌توانست پیش بینی کند، قیمت نفت در بازارهای جهانی به این شدت افت کند. ‌این روز‌ها، بهای هر بشکه نفت خام سبک برنت دریای شمال ـ که از آن به عنوان مرجع برای قیمت‌گذاری دیگر انواع نفت در بازار اروپا استفاده می‌شود ـ برای تحویل در ماه مارس با یک دلار و ۴۱ سنت کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۴۹ دلار و ۶۸ سنت رسید.

به گزارش «تابناک»، علت این کاهش قیمت به معمایی تبدیل شده است، به گونه‌ای که عده‌ای در داخل به دلایل سیاسی و تعدادی دیگر بر اقتصادی بودن این کاهش قیمت تأکید می‌کنند.

معتقدان به دلایل اقتصادی کاهش قیمت نفت بر موضوعاتی از جمله افزایش عرضه نفت در بازارهای جهانی، کاهش تقاضا برای نفت و همچنین عملکرد اقتصادی نه چندان خوب برخی از اقتصادهای مطرح جهان ـ‌ که زمینه‌ساز کاهش تقاضا برای نفت در این گونه اقتصادهاست ـ بهای نفت شاخص اروپا و... تأکید می‌کنند.

معتقدان به دلایل سیاسی و پروژه توطئه کشورهای غربی ـ عربی بر این باورند که برخی کشور‌ها با سردمداری عربستان و همکاری امریکا با افزایش تولید منجر به کاهش قیمت در بازار شده‌اند. این کار‌شناسان می‌گویند، کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی به دلیل رقابت ایران و عربستان سعودی در بازار نفت است. ایران از یک سو به دنبال بازگشت به بازارهای نفت و افزایش سهم خود از صادرات این سوخت است و در مقابل عربستان سعودی حاضر نیست به تولید نفت بیش از سهمیه اوپک خود پایان بدهد. علت این اقدام عربستان و امریکا را فشار بر کشورهایی از جمله ایران و روسیه برای تغییر رفتارشان توجیه می‌کنند.

خارج از این موضوع که کدام یک از این رویکرد‌ها به واقعیت نزدیک‌تر است، مجموع واکنش‌های مسئولان کشورمان نشان می‌دهد، تئوری توطئه غربی ـ عربی خوشبختانه یا بدبختانه تئوری غالب فرض شده ‌و بنابراین، مسئولان تاکنون به واکنش نسبت به کاهش قیمت نفت می‌پردازند.

کلیدواژه کاهش قیمت نفت و تأثیرات مخرب آن بر کشورهای تولید کننده نفت، موضوعی است که در همه تحلیل‌ها مخرج مشترک است، ‌حال آنکه گاه برخی از مسئولان کشور در موضع‌گیری‌های عجیب کاملاً برعکس صحبت می‌کنند و کاهش قیمت نفت را بی‌اهمیت جلوه می‌دهند.

برای نمونه، آقای بیژن زنگنه، وزیر نفت در اظهاراتی بیان داشته است: «اگر قیمت نفت تا ۲۵ دلار هم برسد، مشکلی وجود نخواهد داشت». قاعدتاً صحبت آقای زنگنه را نباید تبلیغاتی محسوب کنیم، بلکه باید آن را صادق فرض نماییم. حال سؤال اینجاست پس مشکل در کجاست که این همه کشورهای دیگر را متهم به کاهش عمدی قیمت نفت می‌کنیم؟

در واقع اگر کشور با کاهش قیمت نفت به مشکل برخورد نمی‌کند، چرا این همه هیاهو در کشور ایجاد ‌و حتی صحبت از توقف پروژه‌های عمرانی در سال آینده در صورت ثابت ماندن قیمت نفت در همین حالت می‌شود.‌ چرا به جای اینکه در ابتدا مشکلات را شناسایی کنیم و در پی حل بحران باشیم، سعی در فرافکنی و متهم کردن دیگران می‌کنیم؟

البته این نکته هم کاملاً روشن است که اقتصاد ایران در سال‌های اخیر با مشکلات زیادی از جمله تحریم‌ها، مدیریت نامطلوب، فساد و... رنج می‌برد؛ اما نکته اینجاست که علت رفع نشدن و ادامه مشکلات اقتصادی در کشور همین فرافکنی و مشکلات را به گردن دیگران انداختن است.

در واقع هیچ‌گاه در چند سال اخیر به دنبال حل و برطرف کردن مشکلات با توجه به ظرفیت‌های داخلی و استفاده از فرصت‌های خارجی نبوده‌ایم، بلکه همیشه مشکلات را به گردن خارجی‌ها انداخته‌ایم و خودمان را از هر گونه خطا و تلاش برای بهبود اوضاع مبرا کرده‌ایم.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۱۹
انتشار یافته: ۳۲
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۵۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
چه عجب بالاخره یک تحلیل درست در سایتت دیدیم
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۵۸ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
چه مشکلی؟ اصلا مگه ما مشکل داریم؟
امیر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۵۹ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
هیچ مشکلی نیست.فشار را رویه مردم میاوریم
ناشناس
|
United States
|
۱۱:۰۳ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
ما ایرانیا عادت داریم همه چیو سیاسی ببینیم!دلایل کاهش قیمت فت فقط سیاسی نیس!این جنگ بین اوپک و امریکاس!اوپک قیمتارو پایین آورده تا بتونه با شیل امریکا رقابت کنه هر بشگه شیل امریکا تقریبا 35 دلار باید واسش هزینه بشه!اگه 100 دلار باشه دیگه اوپک و کشورای نفتی نابود میشن!چرا روسیه و عراق که کشورای دوست ما هستن تولیدشونو افزایش دادن؟؟؟؟؟قیمت نفت دیگه بالای 75 دلار نمیره دلایل دیگشم مشکلات محیط زیستی و الودگی های صنعتیه...البتهاین به نفع اقتصاد چین و هند و برزیل و اروپاس...عربستان و کشورای حاشیه خلیجه فارس انقد درآمد توریست دارن با ذخیره ارزی که تا 10 سال دیگه هم مشگلی ندارن...تابی امیدوارم مث دفعه قبل سانسور نکنین
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۰۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
مشکل قیمت نفت اینکه اقتصاد ما به قدری داغون هست که اگه قیمت نفت 10 دلار بیفته باید بزنید تو سر خودتون این وضع اقتصاد نه تولید داریم نه فکر مولد فقط شدیم مثل عرب ها بخورید و بخوابید و پول نفت رو خرج کنید دریغ از تکنولوزی مولد فقط فکر طرح های زودبازده به درد نخور که حالا دوره ریاست شما بگذره نفر بعدی خودش می دونه
ای بابا ما اگه دلسوز داشتیم اگر کسی رو داشتیم که عقلش کار می کرد الان دست به دامن عربستان نبودیم که تو رو خدا قیمت نفت رو ببر بالا
توجه کردین در کشور فقط تو کار ساخت و ساز سرمایه گذاری می شه و هیج سرمایه گذاری دیگه ای نداریم فقط ساختمان اخه جای دیگه نه تکنولوزی داریم نه قدرتشوو همین خودرو چه کار کردین فقط مونتاز یا تولیدات بی کیفیت
مهدی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۰۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
از یک طرف می گن صد در صد سیاسی است از طرف دیگر عین ماست نشسته اند و به دولت قبل فحش می دهند و به مذاکرات از پیش شکست خورده هسته ای دل خوش کرده اند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۰۹ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
آقای تابناک ، زمانی که نفت ایران تحریم شد ، وزیر نفت وقت تکذیب می کرد و می گفت کاهش صادرات نفت ایران دروغ است و ما 20 درصد افزایش صادرات نفت داریم ،
شما هیج مقاله یا حرفی نزدین ، ولی حالا وزیر نفت دولت روحانی را می کوبین
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۱۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
منظور زنگنه از نظر تولید است چون قیمت بیش از هزینه تولید است ولی از نظر بودجه مشکل وجود دارد. چون برخی ها وقتی نفت 140 دلار بود همه پول ها را به باد فنا دادند و کشور را متورم و تنبل کردند بر طبل تفرقه کوبیدند و مواضع ضد دیپلماسی گرفتند با دنیا قطع رابطه کردند و برخی کشورها هم در این زمان با سو استفاده ما را چپاول کردند و حالا تا این چاقالوی تنبل بتواند لاغر و چابک شود یک 10 سالی کار دارد. ((جیک جیک مستونت بود فکر زمستونت بود.))
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۱۵ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
اگر خارجی ها نبودند ما مشکلات و بی تدبیری حکومت را به گردن چه کسی بیاندازیم ؟
مرتضی محمدیان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۲۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
سلام
وخسته نباشید وزیر محترم وقتی 300نفر مدیران عالیرتبه وجهادی خود را اخراج میکنید این چیزا رو داره
نمایندگان مجلس چرا استضیاحش نمی کنید
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟