سر مربی تیم ملی فوتبال ایران این بار هر آنچه میخواست قبل از آغاز جام ملتها بگوید و و نگفته بود، ۲۴ ساعت پس از بازی با عراق و در سومین گفتوگوی رسمیاش با خبرنگاران پس از حذف تیم ملی ایران از جام ملتهای آسیا بیان کرد.
به گزارش ایسنا، کارلوس کیروش، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران، یک روز پس از شکست تیم ملی فوتبال ایران برابر عراق و حذف از جام ملتهای آسیا در جمع خبرنگاران اظهار کرد: میخواهم مختصر از کاری که در تیم ملی انجام شده بگویم و توضیح بدهم کجا بودیم و کجا هستیم و همین طور درباره آینده صحبت کنم. همان طور که میدانید به خاطر یکسری از دلایل خاص من در چند ماه گذشته ترجیح دادم سکوت کنم و به خاطر منافع ملی حرفی نزنم. اما فکر میکنم امروز که ما نتوانستیم به رویایمان برسیم و باید به ایران برگردیم، میتوانم در مورد مواردی که مد نظرم بود گزارشی را به مردم ایران بدهم.
وی افزود: ما قبل از جام جهانی با وجود همه مشکلات اما قدم به قدم حرکت کردیم و هر اردویی را در یک جایی برگزار میکردیم و نهایتا عملکردی در جام جهانی داشتیم که برخی خیلی راضی بودند و برخی هم رضایت کمتری داشتند. خوشحالم بعد از جام جهانی من این افتخار را داشتم که کفاشیان رییس فدراسیون فوتبال از من حمایت کرد و حمایت خوبی از هواداران ایرانی دریافت کردم و با توجه به اینکه اکثر بازیکنان هم تمایل داشتند من در تیم ملی ایران بمانم با این تیم ادامه همکاری دادم.
کی روش ادامه داد: بنابراین سه عامل دلگرم کننده یعنی دعوت فدراسیون، رضایت هواداران و تمایل اکثر بازیکنان، عاملی شد که در تیم ملی بمانم و مسأله دیگر هم اینکه احساس کردم بعد از جام جهانی حمایتهای بیشتری را دریافت میکنیم و شرایط بهتری را در تیم ملی خواهیم داشت اما متأسفانه داستان این گونه نبود و سناریو برای ما بدتر شد. ما سختی زیادی کشیدیم و هیچ حمایت مالی هم دریافت نکردیم. حمایتها کمتر شد همین طور هیچ حمایت مالی هم دریافت نکردیم و این یک واقعیت روبروی ما بود. ما نمیتوانستیم کاری کنیم و باید پشت سر هم اردوها را لغو میکردیم. بازی دوستانه هم نداشتیم. من دو بار از ارتباطاتم برای فراهم کردن بازیهای تدارکاتی استفاده کردم. در اردوی پرتغال سه تیم را برای بازی ایران آوردم و این شرایط در اردوی آفریقا هم بود. حتی فلسطین که فدراسیون برای بازیهای تدارکاتی با او توافق کرده بود، آن را لغو کرد! میخواهم در این باره شفاف حرف بزنم. من سعی میکنم اطرافم را خوب ببینم. میدانم مربیان زیادی در ایران هستند که با چنین مشکلاتی دست و پنجه نرم میکنند. اکثریت آنها محدودیت امکانات را درک کردهاند و مشکلات مالی گریبانگیرشان شده است؛ بنابراین، همه ما با یک نوع مشکل روبهرو هستیم. برای همین پیش خودم گفتم که چرا گله و شکایت کنم ما باید واقعیت را بپذیریم.
وی با اشاره به آنچه به بازیکنانش گفته تصریح کرد: به بازیکنانم هم گفتم که قطر و امارات شرایط مالی و امکانات بهتری دارند. آیا این موضوع باید روحیه ما را تخریب کند یا به ما انگیزه بدهد؟ همیشه به آنها گفتهام ما هیچ توجیه و بهانهای نداریم و باید تمام این مسائل یک منبع انگیزه برای ما باشد و تیم ملی ایران را قویتر کند. شکی نیست تمام افرادی که در داخل فوتبال ایران هستند، تقریبا با یکسری مشکلات درگیر هستند. برای همین فکر میکنم وقتی همه جزو یک خانواده هستیم باید بیشتر با هم مشارکت داشته و مشکلات را حل کنیم. دیگر همه هواداران ما چه در داخل و چه خارج این واقعیت را درک میکنند و اتفاقا برای همین است که اکثریت آنها به این تیم ملی افتخار میکنند. تیم ملی در جام ملتها در سه بازی مرحله گروهی عملکرد فوق العادهای داشت و رضایت مردم را جلب کرد و همین طور مقابل عراق ۸۰ دقیقه ۱۰ نفره بازی کرد. آرزوی ما کسب مدال برای هواداران بود اما متاسفانه به آن نرسیدیم و الان هیچ کسی از بازیکنان، کادر فنی و مسئولان ناراحت نیست.
سرمربی تیم ملی ایران با اشاره به داور استرالیایی بازی ایران و عراق ادامه داد: متأسفانه تیم سومی که در بازی ایران و عراق حضور داشت (تیم داوری) دست ما را قفل کرده و به آن زنجیر انداخته بود. واقعیت این است که فوتبال برای برندههاست و ما اکنون نتوانستهایم مدالی بگیریم، اما اینجا یک مسأله بزرگ دیگری نیز به دست آمد و آن اینکه هواداران تیمهای مختلف مسئولان و کارشناسان فوتبال در استرالیا و... همه به تیم ملی ایران احترام میگذارند. وقتی هواداران خودشان را در قالب تیم ملی قرار میدهند احساس غرور میکنند.
وی با اشاره به بازیکنان با تجربه تیم ملی و تقدیر از آنها گفت: ما بازیکنان با تجربهای در تیم ملی داریم که الگوی خوبی از تعهد، شجاعت و ازخودگذشتگی را بر جای گذاشتهاند و امروز دیگر داستان کسانی که تیم ملی را رها کردهاند را نداریم و با پشت کردهها به تیم ملی مواجه نیستیم. نکونام پس از بازی عراق به رکورد ۱۴۹ بازی رسید که رکورد فوق العادهای است. عدد و رقم مهم نیست اما او الگوی بزرگی برای نفرات جدید و جوان بر جای گذاشته که آن اهمیت دارد.
کی روش با بیان اینکه در تیم ملی ایران جوانگرایی کرده است، گفت: من بعد از جام جهانی ده بازیکن جوان به تیم ملی اضافه کردم. ما شاهد وریا غفوری، رامین رضاییان سروش رفیعی مرتضی پورعلی گنجی و سردار آزمون، علیرضا جهانبخش وحید امیری و... در تیم ملی هستیم. باید از تمام مربیانی که این بازیکنان را در سالهای گذشته و همین طور در باشگاههایشان آموزش و پرورش دیدهاند تشکر کنم. تیم ملی ایران بیمدال به خانه برمیگردد؛ اما این بازگشت با یک آیندهای همراه است. تأکید میکنم کاری که ما نباید انجام بدهیم، کاری است که بعد از قطعی شدن صعود تیم ملی به جام جهانی انجام دادیم.
متأسفانه در آن زمان ما شش هفت ماه خوابیدیم و دست روی دست گذاشتیم. مطمئن باشید اگر میتوانستیم به سرحد آمادگی مدنظر آن زمان برسیم تفاوتش در عملکرد ما همان گلی بود که از مسی در دقایق پایانی گرفتیم. ما از جام جهانی درسهای زیادی یاد گرفتیم اما چه اتفاقی رخ داد؟ اما بعد از جام جهانی چند ماه پیاپی را از دست دادیم. تأکید میکنم الان درباره آینده بازیکنان جوان صحبت میکنیم. از نظر من وقتی به خانه بر میگردیم باید پس از اینکه روحیهمان را ریکاوری کردیم، سعی کنیم برای آماده سازی تیم هر چه سریعتر کار کنیم و برنامههایمان برای رسیدن به جام جهانی ۲۰۱۸ را پیش ببریم. نظر من با احترام به تمام نظرات دیگر، همین است. ایران چهار بازی عالی در جام ملتها پشت سر گذاشت.
وی دوباره با اشاره به بازیهای جام ملتهای آسیا ادامه داد: ما بحرین را بیشک و شبهه بردیم. بحرینی که رقیب سنتی ما بود و معمولا برای تیم ملی ایران دردسر ساز میشد. قطر قهرمان جام خلیج فارس را هم بردیم و امارات را هم در یک بازی دشوار شکست دادیم. اماراتی که ژاپن را حذف کرد. مقابل عراق هم با ۱۰ نفر به محض اینکه نتیجه را واگذار میکردیم سریع جبران میکردیم و این به خاطر فوتبال تهاجمی بود که در ذهن داشتیم. اینکه حمله کنیم و گل بزنیم.
کی روش تأکید کرد: ما به خانه برمیگردیم بدون اینکه مدالی بگیریم اما دستانمان خالی نیست. این تصویر شفاف در ذهن ما به وجود آمده که باید با سرمایه گذاری مناسب و کار و زحمت زیاد آینده خوبی را برای فوتبال ایران رقم بزنیم.
به گزارش ایسنا، کارلوس کی روش پس از بیان صحبتهایش در نشستی که امروز با خبرنگاران داشت، پاسخگوی چند سؤال بود. او در واکنش به اینکه به طور شفاف نحوه ادامه همکاریتان با فوتبال ایران چگونه خواهد بود و ظاهرا به نظر میرسد که برای ادامه همکاری با تیم ملی تمایل دارید، گفت: نمیخواهم به این سؤال بر اساس علایق شخصیام حرفی بزنم، چون این کار اشتباهی است. باید از این زاویه جواب این سوال را داد که چه مسیر مناسب و پیشرفتهای برای فوتبال ایران باید انتخاب کرد. شفاف بگویم من در چهار سال گذشته آرامش خودم را حفظ کرده و سکوت کردم. من درباره برخی از قسمتهای فوتبال ایران و حتی در واکنش به انتقادات غیر محترمانه هم حرفی نزدم. من فقط جاهایی حرف زدم که درباره منافع مستقیم تیم ملی بوده، نه کارلوس کی روش. اما ظاهرا این سکوتم باعث سوء تفاهم عدهای از افراد شده است. آنها فکر کردند من بیتفاوت و ضعیف و ترسو شدهام! اتفاقا آنها مرتکب اشتباه شدهاند. چون برخی از این افراد به دنبال ایجاد مشکلاتی با من بودند. اما زمان آن رسیده که به آنها بگویم فرصت پاسخ دادن من فرا رسیده و به شما میگویم دیگر بس است! دیگر کافی است!
کی روش با انتقاد نسبت به برخی مربیان فوتبال گفت: باور کنید اگر الان پاسخ آنها را محکم میدهم فقط به خاطر بازیکنان و فوتبال ایران است و نه به خاطر خودم. مردم باید بدانند که برخی از افراد به فوتبال ایران و تیم ملی لطمه وارد کردند؛ چه مستقیم و چه غیر مستقیم. آنها وقتی تیم باشگاهیشان باخت، بازیکنان ملی پوش را ضعیف قلمداد کرده و آنها را علت شکستها بیان میکردند. آنها با این کار به اعتماد به نفس و کار ملی پوشان لطمه زدند.
سرمربی تیم ملی فوتبال ایران با خطاب قرار دادن امیر قلعه نویی، سرمربی استقلال نیز گفت: قلعه نویی این موضوع را رهبری کرد و روند تحریم کردن بازیکنان ملی پوش را از قبل از جام جهانی آغاز کرد در حالی که با من توافق کرده بود که بازیکنان را در زمانهای لازم در اختیار تیم ملی قرار دهد. شما چه چیزی از این کارها به دست میآورید؟ هیچ چیز!
سرمربی تیم ملی فوتبال ایران با انتقاد از قلعه نویی و همیارانش تصریح کرد: آیا این رفتارها درست است؟ دقیقا بر عکس. چون ما مربیان باید در کنار هم باشیم تا راهکاری برای حل مشکلات پیدا کنیم. ایشان گاهی که نمیخواهد خودش مستقیم چیزی بگوید، صحبتهایش را از طریق دستیارانش، فیزیوتراپها پزشکان و افراد دیگر از جمله علی فتح اللهزاده مدیر عامل پیشین استقلال بیان میکند. آدمهای اطراف ایشان هستند که صحبتهای او را بیان میکنند.
وی با اشاره به دو مصاحبه منتشره درخشان و قلعهنویی ادامه داد: خبرگزاری فارس عنوان کرده علت باخت تیم ملی مصاحبه امیر قلعه نویی است، در حالی که این کار یک موضوع کاملا غیر قابل قبول و واهی است. تا جایی که میبینید حمید درخشان سرمربی پرسپولیس هم در همین خبرگزاری به تیم ملی حمله میکند و کاملا به بازیکنان بیاحترامی میکند. او میگوید عراق را با ده بازیکن میبردیم؛ آن هم با اختلاف گل و میگوید که باید کی روش اخراج شود. شفاف بگویم که من هیچ مشکلی با نظرات مخالف همکارانم ندارم. اما وقتی میبینم آنها با دستکاری در واقعیتها و سوءاستفاده از یک رسانه صرفا به خاطر منافع خاص خودشان چنین صحبتهایی را بیان میکنند و به بازیکنان تیم ملی لطمه میزنند باید به آنها بگویند که دیگر بس است.
وی با اشاره دوباره به رفتارهای امیر قلعه نویی گفت: ببینید آنها با جواد نکونام و آندرانیک تیموریان در استقلال چه کردند. من درباره بازیکنان دیگر صحبتی نمیکنم چون الان در استقلال هستند. اما آنها با روحیه آن دو بازیکن رفتار خوبی نداشتند و لطمه میزدند تا این بازیکنان در تیم ملی عملکرد خوبی نداشته باشند.
کی روش با انتقاد شدید از حمید درخشان ادامه داد: درباره درخشان هم باید بگویم او چه اختیاری از نظر فکری دارد که درباره تیم ملی دارد حرف میزند؟ تا جایی که میدانم او زمانی سرمربی تیم ملی زیر هفده سال ایران بوده و بهترین و عملکردی که در آنجا داشته استفاده از بازیکنان صغر سن بوده است. درخشان با بازیکنان صغر سن نیز نتوانست باعث موفقیت ایران شود و آن اقدام شرمآور باعث محرومیت چهار ساله ایران شد. او باعث شرم کشور شد. او همچنین در سال ۱۹۸۶ همراه با ۱۳ بازیکن علیه تیم ملی اعتصاب کردند. آنها تیم ملی کشورشان را تحریم میکنند. او سرمربی تیمهای پیکان، شهرداری تبریز و شاهین بوشهر بود که هر سه را به لیگ پایینتر فرستاد.
وی افزود: درخشان سرمربی تیمهای پیکان، تبریز و شاهین بوشهر بود که عملکرد ضعیفی در این تیمها داشت. او همین سابقه را در تیم داماش گیلان و تیمهای دیگر هم دارد. به این توجه کنید که پرسپولیس در ده بازی چهار باخت داشت. اینها افتخارات حمید درخشان است و این شخص تیم ملی را مورد انتقاد قرار میدهد که چرا تهاجمی بازی نمیکنید؟ تیم ملی در هر بازی میانگین گل ۱.۷۷ داشته است، در حالی که ایشان سرمربی یکی از بزرگترین باشگاههای ایران است اما تا الان به طور میانگین تیمش در هر بازی ۱.۲ گل زده است. درخشان و البته قلعهنویی با این شرایط چطور اجازه اخلاقی به خودشان میدهند که درباره تیم ملی اینطور صحبت کنند. این مربیان یک ماه به خاطر لیگ قهرمانان آسیا لیگ را تعطیل میکردند. ایشان (قلعهنویی) از حمایتهای تیم ملی به فدراسیون استفاده کرد اما چه دستاوردی داشت؟ هر وقت تیمشان میبرد نمیگویند به خاطر حضور بازیکنان ملیپوش است اما هر وقت میبازنند تقصیر را به گردن بازیکنان ملیپوش میاندازند.
سرمربی تیم ملی گفت: امیدوارم آنها به نظرات من احترام بگذارند همانطور که من به نظراتشان احترام میگذاشتم. تا الان آنها حرف میزدند اما الان نوبت من است، حرف من بسیار ساده است. خوب نیست بخواهیم به هر شکلی دل همه را به دست بیاوریم. من به نظرات مخالف احترام میگذارم اما برخی افراد در گذشته چنان کردند که اکنون از نظر اخلاقی اجازه حرف زدن درباره تیم ملی را ندارند. بهتر است آنها تمرکزشان روی کار خودشان باشد و سعی کنند برای تیمهای باشگاهیشان نتایج بهتری بگیرند.
کیروش تأکید کرد: معتقدم فوتبال ایران باید تغییر کند؛ اما این فوتبال با حضور یکسری افراد که میخواهند فوتبال ایران را تضعیف کنند و آن را پایین بکشند موفق نمیشود. مربیان باید متحد و همدل باشند. متأسفانه چنین آدمهایی کار خودشان را انجام نمیدهند اما درباره کار بقیه حرف میزنند. وقتی نگرش چنین آدمهایی عوض نمیشود خودشان باید عوض شوند. میخواهم شما را سوپرایز کنم و بگویم خود من هم میتوانم تغییر کنم و مربی دیگری جای من بیاید. شاید ایراد از من است اما حرف کیروش این است که این تصمیم برای سرمربیگری تیم ملی در اختیار مسئولین و هواداران است نه مربیان.
سرمربی تیم ملی با تأکید بر اینکه یکسری از آدمها در فوتبال ایران باید تغییر کنند، گفت: برای پیشرفت یکسری آدمها باید عوض شوند. سیستمها در فوتبال ایران باید تغییر کند و متدهای جدید اجرا شود. آدمهایی که فوتبال ایران را به پایین میکشند یا باید نگرششان را تغییر دهند و یا خودشان تغییر کنند و خاضعانه میگویم حتی اگر خود من هم مشکل هستم باید تغییر کنم. هیچ مشکلی نیست. من میروم؛ اما درست آن است که این تصمیم در اختیار مسئولین و مردم باشد نه مربیانی مثل امیر قلعهنویی و حمید درخشان.
وی همچنین گفت: یادمان نرود خداوند در آینده درباره ما قضاوت میکند. از ته قلبم میگویم که حتی برای همین آدمها آرزوی موفقیت دارم. من هیچ وقت آرزوی شکست مربی دیگری را نکردهام. من کاری نمیکنم که مربی دیگر را تخریب کنم یا چوب لای چرخ او بگذارم. پدرم مربی فوتبال بود و یادم داد پس از هر بازی بالاخره یک خانواده اشک میریزد برای همین من هیچ وقت آرزوی بدی برای شخص مقابلم نکردم. هر بازی را که میبریم میدانم زن و بچه بازیکن تیم مقابل در حال گریه کردن است. در هر بازی یک لحظه به خانواده بازیکنان تیم مقابل هم فکر میکنم و برایشان آرزوی بدی ندارم. از نظر من این افراد (قلعهنویی و درخشان) استحقاق جایگاهی که به عنوان مربی در فوتبال ایران گرفتهاند را ندارند. به این دلیل چنین صحبتی را بیان میکنم که این دو نفر مسئول یکسری وظایف در ایران هستند اما ما شک نداریم که فقط با دو نفر روبهرو نیستیم بلکه پشت آنها گروههایی حضور دارند.