
در آستانه سخنرانی اخیر نتانیاهو در کنگره آمریکا، خبری مبنی بر اختلاف نظر سازمان جاسوسی رژیم اسرائیل (موساد) با وی در موضوع ایران منتشر شد؛ هرچند این خبر همان زمان از سوی برخی مقامات اسرائیلی تکذیب شد، گزارشی که امروز در برخی مطبوعات و رسانهها منتشر شده، بار دیگر این موضوع را به طور جدی مورد توجه قرار میدهد.
به گزارش «تابناک»، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اسرائیل تلاش داشته دیداری را که در ماه ژانویه میان چند تن از نمایندگان کنگره آمریکا و مقامات موساد برگزار شد لغو کند. دلیل این تلاش نتانیاهو آن بود که مقامات موساد قصد داشتهاند در جلسه مذکور، درباره وضع تحریمهای جدید علیه ایران به آمریکاییها هشدار داده و گوشزد کنند که این کار سبب ضربه خوردن مذاکرات هستهای با ایران خواهد شد.
نشریه تایم ضمن انتشار این مطلب در پایگاه اینترنتی خود مینویسد: باب کورکر، رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا از مقامات اسرائیلی درخواست کرده بود در نوزدهم ژانویه برای خود و چند تن دیگر از سناتورها که به سرزمینهای اشغالی سفر کرده بودند، جلسهای با رؤسای موساد برگزار شود؛ اما در پی تصمیم نتانیاهو مبنی بر حذف این برنامه از سفر سناتورها، کورکر هشدار داد که به نشانه اعتراض، سفر خود به سرزمینهای اشغالی را نیمهتمام خواهد گذاشت.
به گفته منابع مطلع، پس از آنکه ران درمر، سفیر رژیم اسرائیل در آمریکا، خود در ماجرا مداخله کرد، نتانیاهو راضی شد که اجازه برگزاری جلسه را بدهد. کورکر، جان مک کین، لیندسی گراهام، جان باراسو، تیم کین، جو دانلی و اوگوس کینگ، سناتورهای آمریکایی بودند که در این جلسه حضور داشتند.
در جریان این جلسه، تامیر پاردو، رئیس موساد، به سناتورها هشدار داده که تصویب طرح تحریمهای جدید علیه ایران ـ که توسط کرک و منندز مطرح شده بود ـ مانند انداختن یک نارنجک در مسیر مذاکرات دیپلماتیک ایران و آمریکاست.
سخنگوی نتانیاهو از پاسخ به اینکه چرا وی مایل به صدور اجازه برگزاری جلسه مذکور نبوده خودداری کرده؛ اما آنچه مشخص است، پس از جلسه مذکور کورکر تلاش کرد، مسیر دیگری را به جز طرح کرک ـ منندز در موضوع هستهای ایران در پیش بگیرد.
گفتنی است، پیش از این و در آستانه سفر اخیر نتانیاهو به آمریکا برای سخنرانی در کنگره نیز برخی گزارشهای منتشره، از اختلاف نظر میان وی و موساد در موضوع هستهای ایران حکایت داشت.
بنا بر این گزارشها، زمانی که نتانیاهو با حضور در جلسه مجمع عمومی سازمان ملل مدعی شد، ایران کمتر از یک سال تا دستیابی به سلاح هستهای فاصله دارد، مقامات ارشد موساد به هیچ وجه با این نظر موافق نبودند. انتشار گزارش امروز را میتوان به نوعی تأیید این موضوع نیز دانست.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.