الحشد الشعبی: اگر آمریکایی ها در عملیات آتی الانبار باشند، ما نیستیم

یکی از فرماندهان الحشد الشعبی در یکی از محورهای عملیاتی کمربند بغداد گفت: به فرماندهان نیروهای مسلح عراق هشدار داده ایم که اگر ائتلاف بین المللی ضد داعش به رهبری آمریکا در عملیات آتی الانبار حضور داشته باشد، ما شرکت نخواهیم کرد.
کد خبر: ۴۹۱۶۲۱
|
۲۶ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۲ 15 April 2015
|
3799 بازدید
یکی از فرماندهان الحشد الشعبی در یکی از محورهای عملیاتی کمربند بغداد گفت: به فرماندهان نیروهای مسلح عراق هشدار داده ایم که اگر ائتلاف بین المللی ضد داعش به رهبری آمریکا در عملیات آتی الانبار حضور داشته باشد، ما شرکت نخواهیم کرد.

محمد ناجی العسکری، یکی از فرماندهان محورهای عملیاتی در کمربند بغداد و از نمایندگان پارلمان عراق است که از هنگام حمله داعش در خرداد ماه پارسال، به مناطق عملیاتی آمده و لباس رزم به تن کرده است.
 
او روزهایی که پارلمان جلسه دارد، صبح ها به منطقه سبز امنیتی می رود و به محض پایان جلسه به مقر تیپ امام موسی کاظم (ع) در منطقه ابراهیم بن علی بر می گردد.
 
دوشنبه این هفته به یکی از محورهای حزام بغداد (کمربند بغداد) در 25 کیلومتری حومه شمال غرب پایتخت عراق رفتیم تا العسکری را در مقرش در نزدیکی منطقه ابراهیم بن علی دیدار کنیم.
 
**به آمریکایی ها اعتماد نداریم
 
برای شروع، از وی درباره عملیات پیش رو در استان الانبار سوال کردیم، عملیاتی که احتمالا ابراهیم بن علی یکی از محورهای آن است.
 
وی گفت: پیش ازاین برخی عشایر مخالف حضور الحشد الشعبی در عملیات الانبار بودند و ما گفتیم که اگر خودتان می توانید با داعش بجنگید ما حرفی نداریم، اما بعدا بسیاری دیگر از عشایر خواستار حضور ما در عملیات شدند.
 
این فرمانده الحشد الشعبی افزود: برغم برخی زمزمه های مخالف داخلی، حالا بعد از پیروزی های صلاح الدین و آزادی تکریت که عدم صحت ادعاهای مخالفان الحشد الشعبی را ثابت کرد، بسیاری از عشایر و مسوولان محلی استان الانبار خواستار حضور الحشد الشعبی در عملیات آینده هستند و برخی از سران عشایر در شبکه های ماهواره ای و در مصاحبه هایی رسما این مطلب را اعلام کردند، اما ما به نیروهای مسلح عراق اطلاع داده ایم که اگر ائتلاف به رهبری آمریکا در عملیات آتی حضور داشته باشد، ما ورود نخواهیم کرد.
 
محمد ناجی العسکری در خصوص علت عدم مشارکت در عملیات با حضور ائتلاف آمریکایی، گفت ما به آنان اعتماد نداریم و نگران آن هستیم که بمباران مواضع نیروهای خودی توسط آنان ، تعمدی یا غیر عمدی، باز هم تکرار شود.
 
وی اضافه کرد: هرچه فکر می کنیم می بیینم با جنگنده های مدرن و تجهیزات پیشرفته ای که آنان دارند، زدن اهداف خودی با توجیه 'اشتباهی' غیر طبیعی است.
 
 
 
** چرا برخی ها با الحشد الشعبی مخالفند؟
 
سوال بعدی درباره برخی مخالفت ها با الحشد الشعبی و تلاش برای کنار زدن آن از معادلات نبرد با داعش است.
 
العسکری می گوید: یکی از دلایل آن ظهور پر فروغ و قدرتمندانه الحشدالشعبی ، بویژه در عملیات مختلف ازادسازی مناطق تحت کنترل داعش بود. آنها باور نمی کردند. مثلا آمریکایی ها درطول 8 سالی که در عراق حضور داشتند، هرگز نتوانستند به جرف الصخر که امروز نامش به جرف النصر تبدیل شده ، پا بگذارند. آنها هیچگاه در برخی مناطق دیالی و صلاح الدین که حالا بطور کامل آزاد و پاکسازی شده، دست نیافته بودند.
 
دلیل دیگر اینکه الحشد الشعبی یک نیروی ضد آمریکایی در عراق محسوب می شود، عقیدتی است و ریشه در رهنمودها و فتوای مرجعیت دارد و دلیل توقف دو هفته ای عملیات آزادسازی تکریت نیز همین ها بود. آنها نمی خواستند این پیروزی به نام الحشد الشعبی ثبت شود.
 
وی اضافه کرد: الحشد الشعبی امروز تثبیت شده و آنها که تلاش می کنند این جریان ضد تروریستی پرقدرت را که می تواند به ارتش های بزرگ جهان تنه بزند، کنار بگذارند، اشتباه می کنند. الحشد الشعبی پیروزی های بزرگی در استان های صلاح الدین، دیالی و بابل به دست آورده است و حالا بدون آن احتمال موفقیت در هر عملیاتی علیه داعش پایین خواهد بود.
 
العسکری تاکید کرد، آمریکایی ها سعی دارند با دخالت و اعمال نفوذ خود این محوریت را از الحشد الشعبی بگیرند. اما ما می گوییم الحشد الشعبی حضور دارد و آمریکایی بخواهند یا نخواهند ما هستیم.
 
 
 
** بنویسید برای ثبت در تاریخ
 
برغم گذشت بیش از 8-9 ماه از روزهایی که بغداد در آستانه سقوط حتمی قرار داشت، هنوز درباره آن روزها بحث های فراوانی می شود. اوضاع بحدی تهدید آمیز بود که حتی گفته می شود آمریکایی ها آماده بودند تا خبر سقوط بغداد را خودشان اعلام کنند، اما یک باره با صدور فتوای مرجعیت عالی در عراق، همه معادلات به هم ریخت و حالا العسکری بدون اینکه سوالی در این خصوص کرده باشیم، گریزی می زند و نکات جالب و جدیدی از آن روزها را بیان می کند.
 
وی می گوید: این را می گویم به عنوان امانتی برای تاریخ و خواهش می کنم آن را بدون کم و کاست بنویسید که 'سه عامل فتوای مرجعیت، استجابت آن از سوی مردم و کمک های ایران، بغداد و حتی من می گویم کل عراق را از سقوط حتمی نجات داد'.
 
وی توضیح داد: اولین عامل موفقیت ما در نبرد با داعش صدور فتوا از سوی مرجعیت بود که ملت عراق را برای یک جنگ بزرگ بر علیه تروریسم و تکفیر و افراط گرایی بسیج کرد. دومین عامل استجابت فتوا از سوی مردم بود. آنان به مراکز نظامی هجوم آورده و ثبت نام کردند و کار به جایی رسید که ما تجهیزات و اسلحه کافی نداشتیم. خیلی از آنها به جبهه ها رفتتد در حالی که سلاح نداشتند. آن روزها برای هر 100 نفر تنها 20 کلاشینکف داشتیم که آن هم عمدتا شخصی بود و مردم می گفتند می رویم و سلاح شهدا را بر می داریم و راهشان را ادامه می دهیم.
 
العسکری اما سومین عامل را حضور به موقع جمهوری اسلامی ایران در صحنه جنگ علیه تروریسم دانست و گفت: واکنش به موقع رهبر معظم انقلاب اسلامی، ارسال تسلیحات و تجهیزات در کمتر از 72 ساعت و ورود مستشاران نظامی ایران و در راس آنها حاج قاسم سلیمانی، همه معادلات را به هم ریخت و صحنه جنگ را تغییر داد.
 
 
 
** نمی دانید در آن 72 ساعت چه کشیدیم؟
 
وی باردیگر گفت بنویسید تا به امانت برای تاریخ بماند که اگر این سومین عامل نبود، پیروزی ها و موفقیت های بعدی محقق نمی شد و بغداد سقوط می کرد و بعد ادامه داد نمی دانید در آن 72 ساعت چه کشیدیم.
 
او توضیح داد: کمبود سلاح واقعا یک مشکل اساسی بود. در همین منطقه ابراهیم بن علی در حزام بغداد، عشایر بنی تمیم در 500 متری داعش بودند و روزهای متوالی مقاومت کرده بودند، اما یک شب قبل از رسیدن سلاح به عراق، سران عشایر یک جلسه برگزار کردند و در پایان آن اعلام کردند که اگر تا فردا سلاح نرسد، منطقه را ترک می کنیم و به کاظمین پناه می بریم.
 
در آن لحظات ارتش به شدت ضعیف شده و داعش سراسر این منطقه را گرفته بود و سرعت پیشروی آنان بالا بود. اما به محض رسیدن سلاح، با مسوولیت خودم سلاح میان نیروهای عشایر منطقه توزیع کردیم که همین امر باعث شد داعش در این منطقه متوقف شود.
 
 
 
** حالا سنی ها هم یک تیپ در الحشد الشعبی دارند
 
از محمد ناجی العسکری درباره مشارکت عشایر و اهالی اهل سنت منطقه در نبرد علیه داعش سوال کردیم.
 
العسکری توضیح داد که داعش مناطق وسیعی از حزام بغداد تا منطقه سنی نشین بنی زید و حتی ابراهیم بن علی را به تصرف در آورده و مقام ابراهیم بن علی را نیز ویران کرده بود.
 
وی گف: با تسلیح عشایر بنی تمیم پیشروی داعش متوقف شد، اما اهالی و عشایر اهل سنت اگرچه علیه داعش وارد جنگ نشدند، اما علیه نیروهای ما نیز اقدامی نکردند. تا اینکه کمتر از یک ماه پیش و با شروع عملیات پاکسازی در حزام بغداد که منجر به عقب راندن داعش تا 10 کیلومتری این منطقه شد، گروه تروریستی داعش 200 تا 300 تن از عشایر و اهالی رمادی، البغدادی و سایر نقاط الانبار را سر بریدند که این موضوع باعث شد عشایر اهل سنت منطقه حقایق بیشتری را از ماهیت داعش تروریستی درک کنند.
 
به این ترتیب از چند هفته پیش آنها نیز به نیروهای الحشد الشعبی در قالب تیپ سوم پیوستند که این تیپ تماما نیروهای اهل سنت و عشایر سنی را شامل می شود و یک گروهان آن هم اکنون در کنار ما قرار دارد.
 
این نیروها هم اکنون در مناطق الحلابسه ، صبیحات ، الکرمه، الگنادر ، ابوغریب، الحراریات و سجاریه مستقر هستند و در منطقه الگنادر در کنار سایر نیروهای الحشد الشبعی مقابل داعش می جنگند.
 
 
 
** رابطه ما با سنی ها در این منطقه خیلی خوب است
 
آخرین سوال ما درباره رابطه نیروهای الحشد الشعبی با اهالی اهل سنت منطقه است که العسکری گفت: رابطه خوبی داریم. هم اکنون هرازگاهی جلسات مشترک با سران و بزرگان عشایر و اهالی منطقه داریم که با آنان در خصوص امنیت منطقه هماهنگی های لازم را انجام می دهیم.
 
وی البته اضافه کرد که هر چه زمان می گذرد، هماهنگی ها نیز بیشتر می شود و همین امر منجر به ثبات و استقرار هرچه بیشتر امنیت در منطقه شده است.
 
مقر فرماندهی که در آن با محمد ناجی العسکری گفت وگو کردیم ، با اولین خطوط تماس با داعش فاصله چندانی ندارد، بطوری که گفته می شود، از آنجا تا صبیحات و الکرمه بین 10 تا 12 کیلومتر بیشتر فاصله نیست. البته العسکری توضیح داد که هم اکنون نیروهای داعش در این دو منطقه به محاصره نیروهای الحشد الشعبی درآمده اند.
 
وی گفت : مناطق زیادی از جمله ابراهیم بن علی و بنی زید که بخشی از حزام بغداد تلقی می شوند، همین دو سه هفته پیش از چنگ داعش آزاد شده است و اکنون امن است و رفت و آمد در آن جریان دارد.
 
وی همچنین گفت که یک روز قبل سراسر محور را از ذراع دجله(منطقه ای بزرگ در حاشیه رودی که از جانب غرب به دجله می ریزد به منطقه ذراع دجله معروف است) به سمت ابوغریب و از آنجا به سمت جنوب در طول دجله و مناطق الضابطیه، بنات الحسن ، منطقه 28، حرالباشر و از آنجا تا ابراهیم بن علی را طی کرده است و با اطمینان می گوید، امنیت در سراسر منطقه برقرار است.
 
همچنین منطقه سلامیات، اگرگوف که از آنجا به ابراهیم بن علی امتداد می یابد، بخشی از منطقه کمربند بغداد محسوب می شود که نیروهای الحشد الشعبی بطور کامل کنترل این مناطق را در اختیار دارند.
 
این مناطق تا یک ماه پیش جبهه جنگ با داعش بود که بخش هایی از آن در اختیار داعش و بخش هایی نیز خط مقدم به حساب می آمد، اما در حال حاضر همه چیز را در سراسر این منطقه عادی دیدیم و زندگی جریان داشت.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟