به گزارش ایسنا؛ «بهروز اسفندیاری» در سفر یک روزه خود به بندر مرزی آستارا و دیدار با «سیروس شفقی» فرماندار این شهرستان به سفر ۴۱ میلیون نفر گردشگر به استانهای گیلان، مازندران و گلستان اشاره کرد و گفت: در تطبیق این میزان سفر و مقایسه آمار کم غریق در سواحل شمال کشور با آمار زیاد سایر کشورهای جهان از جمله آلمان با ۸۲۰ غریق در سال میلادی گذشته که مجهزترین و قویترین ناجیان غریق را از نظر سختافزاری و نرمافزاری در جهان دارد، میتوان به اهمیت کار ناجیان کشور در کنترل و کاهش آمار غریق در سطح این سواحل پی برد.
وی مصرف زیاد الکل و ریسکپذیری بالا را از مهمترین دلایل بالا بودن آمار غریق در کشور آلمان عنوان کرد و یادآور شد: با بررسی اینگونه موارد، باید در کشور ما برای مردمی که کلیه موازین دینی و شرعی را رعایت و از طبیعت الهی استفاده میکنند و حتی برای استفاده از این موهبتها مبالغی را هم پرداخت میکنند، امکانات در خور شأن را فراهم کرد.
نایب رئیس فدراسیون نجات غریق ایران نجات ۶ نفر گردشگر خارجی از خطر غرق شدن توسط ناجیان غریق آستارا را در تابستان امسال بسیار ارزشمند برشمرد و خاطرنشان کرد: طی ۱۰ سال اخیر نیروهای نجات غریق در استانهای گیلان، مازندران و گلستان بالغ بر ۷۵ هزار نفر را از مرگ حتمی نجات دادهاند.
اسفندیاری از پنج هزار نیروی نجات غریق در سالهای پیش از انقلاب سخن گفت و اضافه کرد: این آمار هم اکنون به ۱۱۹ هزار نفر نیروی زبده که ۴۵ هزار نفر آنها را بانوان تشکیل میدهند، با بهرهمندی از ۱۷ کتاب، CD و آخرین متد آموزشی روشهای امداد، نجات و احیا را آموزش دیده و در سواحل و شناگاههای ما مشغول به خدمت هستند.
وی در بخش پایانی سخنان خود از مرگ پنج ناجی غریق در سطح کشور طی ۱۰ سال گذشته در حین انجام مأموریت خبر داد و بیان کرد: این افراد جان خود را به دلیل تحمل فشار زیاد و بر اثر ایست قلبی از دست دادهاند.
نایب رئیس فدراسیون نجات غریق را در این سفر «مریم صاحب الزمانی» نایب رئیس فدراسیون نجات غریق در امور بانوان و عضو کمیسیون نجات در فدراسیون نجات غریق جهانی (ILS) و روابط بینالملل همراهی میکرد که توسط این هیأت لوح تقدیر و نشان نجات غریق به فرماندار آستارا، رئیس اداره ورزش و جوانان، رئیس هیأت نجات غریق و کارشناس سواحل فرمانداری اهدا شد.