هدف اردوغان از اتهام‌زنی به ایران چیست؟

چند هفته ای از زمان اعلام پیوستن ترکیه به ائتلاف بین المللی ضد داعش می گذرد، اما همان طور که انتظار می رفت، این کشور هیچ اقدام عملی و جدی برای مقابله با این گروه تروریستی انجام نداده است. در عوض، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور این کشور در جدیدترین موضع گیری خود، اتهاماتی را علیه ایران، روسیه و اتحادیه اروپا مطرح کرده و آن ها را مسئول بحران سوریه دانسته است.
کد خبر: ۵۲۹۸۶۷
|
۱۶ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۳ 07 September 2015
|
17604 بازدید
هدف اردوغان از اتهام‌زنی به ایران چیست؟چند هفته ای از زمان اعلام پیوستن ترکیه به ائتلاف بین المللی ضد داعش می گذرد، اما همان طور که انتظار می رفت، این کشور هیچ اقدام عملی و جدی برای مقابله با این گروه تروریستی انجام نداده است. در عوض، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور این کشور در جدیدترین موضع گیری خود، اتهاماتی را علیه ایران، روسیه و اتحادیه اروپا مطرح کرده و آن ها را مسئول بحران سوریه دانسته است.

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری «آناتولی»، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه مدعی شده، ایران و روسیه به دلیل حمایت خود از دولت بشار اسد در سوریه، مسئول بحران پناهجویان هستند که این روزها گریبان کشورهای اروپایی را گرفته است.

وی با طرح این ادعا که ایران و روسیه هیچ گاه به دنبال میانجیگری برای حل بحران سوریه نبوده اند، اظهار داشته، این دو کشور همواره از دولت اسد حمایت کرده و هرگز به این موضوع که چطور باید این رهبر «ظالم» از قدرت کنار زده شود، فکر نکرده اند.

اردوغان در ادامه ادعاهای خود اظهار داشته: «ایران و روسیه باید اقداماتی انجام دهند. این دو کشور، حامی دولت سوریه هستند. من این موضوع را علناً بیان می کنم، زیرا پیش از این درباره آن با این دو کشور صحبت کرده ام. اکنون چاره ای جز گفتن این موضوع ندارم، زیرا ناراحت هستم. ایران و روسیه پول و تسلیحات در اختیار بشار اسد قرار می دهند و از حکومت سوریه حمایت می کنند. همه تلاش آن ها معطوف به از میان برداشتن مخالفان سوری است». 

هدف اردوغان از اتهام‌زنی به ایران چیست؟

وی همچنین مدعی شده، گروه تروریستی داعش در هماهنگی با دولت سوریه عمل می کند و در حال حاضر، دولت اسد، بزرگترین حامی این گروه است؛ بنابراین، کشورهایی که از دولت اسد حمایت می کنند، مسئول بروز فجایع کنونی هستند.

گفتنی است، رئیس جمهور ترکیه، کشورهای اروپایی را نیز از اتهام زنی های خود بی نصیب نگذاشته و گفته اتحادیه اروپا با وجود قرار دادن نام حزب کارگران کردستان ترکیه (پ.ک.ک) در فهرست گروه های تروریستی، همیشه با این گروه مدارا کرده و اقدامی علیه آن انجام نداده است. به گفته وی، کشورهای غربی ترکیه را در مبارزه با تروریسم تنها گذاشته اند.

اما این اظهارات در حالی از سوی رئیس جمهور ترکیه مطرح می شود که اکنون دیگر تقریباً همه ناظران بر این نکته اتفاق نظر دارند که یکی از عوامل اصلی رشد داعش و دیگر گروه های تروریستی در سوریه و دیگر مناطق خاورمیانه، سیاست های دولت آنکارا بوده است. طی چهار سال که از آغاز بحران سوریه می گذرد، گزارش های متقن متعددی درباره حمایت های ترکیه از تروریست ها، از حمایت های پشتیبانی و کمک تسلیحاتی گرفته تا دادن اجازه عبور از خاک این کشور برای رفت و آمد به سوریه منتشر شده است.

از سوی دیگر، اردوغان به این موضوع اشاره نکرده که از زمان اعلام پیوستن کشورش به ائتلاف بین المللی ضد داعش، هیچ اقدام عملی از سوی ترکیه علیه این گروه تروریستی انجام نگرفته و دولتمردان آنکارا صرفاً از این موضوع به عنوان پوششی برای حمله به پ.ک.ک از یک سو و حمایت هر چه بیشتر از گروه های شورشی و تروریستی در سوریه از سوی دیگر استفاده کرده اند.

نکته جالب تر اینجاست که اردوغان در حالی مدعی شده ایران و روسیه خواستار میانجیگری در بحران سوریه نیستند که تاکنون تنها طرح های عملی، مشخص و مدون برای پایان دادن به بحران در سوریه از سوی این دو کشور ارائه شده و در مقابل، ترکیه تاکنون جز پافشاری بر ضرورت ساقط کردن بشار اسد، هیچ گونه پیشنهادی درباره سوریه ارائه نکرده است.

به این ترتیب، موضع گیری جدید اردوغان را باید صرفاً تلاشی در راستای فرافکنی و فرار به جلو در نظر گرفت و اشاره کرد در شرایطی که این روزها بحران پناهجویان به یکی از اصلی ترین چالش های پیش روی اتحادیه اروپا تبدیل شده، وی سعی دارد با متوجه کردن انگشت اتهام به سوی ایران و روسیه، از جریان یافتن سیل انتقادات به سیاست های نابخردانه دولت خود که مسبب فجایع بسیاری در سوریه شده، جلوگیری کند.


اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟