یک جراح و متخصص جراحی چشم، ترس از نور را از آزاردهندهترین عوارض مطرح شده توسط بیماران بعد از عمل لیزیک چشم در روزهای اول جراحی دانست و گفت: این عمل از مدرنترین، بهترین و کمعارضهترین اعمال جراحی در دنیا است و تنها در روزهای اول حساسیت به نور بسیار شدید است.
به گزارش ایسنا، دکتر حسین سمیعی گفت: در روزهای اول این عمل به دلیل برداشتن لایه اولیه قرنیه، بیمار به طور کامل به نور حساس میشود، اما حداکثر بعد از سه ماه از عمل بیش از 70 تا 80 درصد از بیماران کاملا بهبود مییابند و هیچ نشانهای وجود ندارد که بیمار آن را به حساسیت به نور نسبت دهد.
وی افزود: حساسیت به نور ممکن است در افرادی که عمل لیزیک را انجام ندادهاند هم مشاهده شود و به همین دلیل یک عارضه پس از عمل تلقی نمیشود و استفاده از عینکهای فتوکرومیک که اشعه ماورابنفش را به خوبی جذب میکنند، پیشنهاد میشود.
عضو جامعه متخصصین چشم آمریکا گفت: بیشتر بیماران بعد از عمل لیزیک حدود دو تا سه ماه از عینک آفتابی استفاده میکنند و به همین دلیل حساسیت و تحریک نسبت به نور امری طبیعی تلقی میشود و به مرور برطرف میشود.
وی با بیان اینکه این عارضه پس از عمل عود مجدد ندارد و اصلاح به صورت کامل انجام میشود، افزود: افراد باید انتظارات واقعگرایانه از عمل لیزیک و نتایج آن داشته باشند. به عنوان مثال در فردی که قبل از عمل نمره عینک هفت دارد، در صورتی که بعد از لیزیک شماره عینک او 0.5 بماند عمل رضایتبخش است.
پایان 18 سالگی سن علمی مناسب جهت انجام لیزیک چشم
عضو انجمن بینالمللی جراحان چشم با اشاره به اینکه پایان 18 سالگی مناسبترین سن جهت انجام این عمل است، گفت: بیمار کاندید عمل لیزیک باید تحت نظر یک پزشک ثابت باشد یا حداقل گزارشات مراجعات قبلی خود را به همراه داشته باشد تا از ثابت بودن شماره عینک در دو معاینه اخیر اطمینان حاصل شود.
سمیعی با بیان اینکه امروزه مدرنترین تجهیزات جراحی در ایران موجود است، تصریح کرد: به بیماران اطمینان میدهیم هیچ نقطهای از دنیا در این زمینه نسبت به کشور ما برتری ندارد و انجام عمل لیزیک در تهران و شهرهای بزرگ کشور به پیشرفتهترین شکل ممکن انجام میشود.
احساس خشکی چشم بعد از عمل لیزیک
این جراح و متخصص چشم افزود: پس از عمل لیزیک به دلیل کمبود ترشح اشک، خشکی چشم ایجاد شده که باعث حساسیت به نور میشود. به همین دلیل به بیماران توصیه میشود برای مدت طولانی از قطره اشک مصنوعی که بیضرر است، استفاده کنند.
سمیعی به رعایت نکاتی پس از عمل لیزیک اشاره کرد و گفت: افراد پس از جراحی از دست زدن به چشم، رانندگی در آفتاب، راه رفتن بر روی برف هنگام تابش آفتاب و شنا در استخرهای عمومی به دلیل احتمال ایجاد آلودگی خودداری کنند.
وی خودداری از انجام کارهای چشمی به مدت طولانی بعد از عمل را ضروری دانست و افزود: استفاده از عینک آفتابی و قطره اشک مصنوعی در گروهی از بیماران که حساسیت به نور در آنها بعد از عمل باقی مانده، بسیار کمککننده است.
سمیعی در پایان با بیان اینکه عمل لیزیک به عنوان یکی از رضایتبخشترین راههای اصلاح بینایی است، خاطرنشان کرد: این عمل به درخواست بیمار انجام میشود و به افرادی که با عینک احساس راحتی ندارند، پیشنهاد میشود و پزشک هیچگونه اصراری به انجام آن ندارد.