به جرات می توان پروژه احداث و تجهیز خانه کشتی تهران را یکی از اتفاقات مهم و سازنده در عرصه ورزش اول کشورمان خواند که در دوران ریاست محمدرضا طالقانی صورت گرفت.
به گزارش ایپنا؛ خانه کشتی در یکی از سالن های پنج گانه مجموعه ورزشی آزادی قرار دارد که از بدو راه اندازی تاکنون ، خدمات ویژه ای را به کشتی گیران ملی و حرفه ای کشورمان داده و تا امروز هم نقش بسزایی در برپایی هر چه بهتر اردوهای آماده سازی ملی پوشان ایفا کرده است.
اما با دیدی فراتر از موارد ذکر شده می توان به نقش انسجام مطلوب و استقلال کاری افرادی اشاره کرد که به خانه کشتی رفت و آمد داشتند. همدلی و اتحاد مثال زدنی این جماعت گوش شکسته در کمتر رشته ای وجود داشت و خانه کشتی به عنوان مکانی مناسب در برقراری این همراهی وهمکاری، زبانزد تمام اهالی ورزش بود.
ولی در سال 85 و با حضور محمدرضا یزدانی خرم در راس امور کشتی در ابتدا با نظر جناب آقای رئیس قرار شد که ساختمان فدراسیون از خیابان ورزنده به خانه کشتی منتقل شده و تمامی امور این ورزش در یک نقطه متمرکز شود.
هر چند خوابی که آقای رئیس برای این اقدام دیده بود هیچگاه تعبیر نشد، چرا که در صورت عملی شدن این تصمیم، علاوه بر مخالفت بسیاری از مسئولین دور و نزدیک کشتی، مشکلات دیگری نیز بوجود می آورد.
سرانجام خانه کشتی همانی که بود ماند و مکانی شد برای برپایی اردوهای تیم ملی در سطوح مختلف سنی. ولی آتش حواشی کشتی و دشمنی و لجبازی برخی از به اصطلاح خاک خورده های این رشته به خانه کشتی کشیده شد و همدلی و یکرنگی حاکم بر فضا را کمتر و کمتر کرد.
این مشکلات زمانی شکل گرفت که تداخل زمانی و مکانی اردوهای تیم ملی در سطوح مختلف به تقابل و دشمنی تبدیل شد ورفته رفته بر بازده تیم ها تاثیر گذاشت.
در تازه ترین مورد از این دست می توان به برگزاری 4 اردوی آماده سازی همزمان در خانه کشتی اشاره کرد که در سطوح جوانان و بزرگسالان آزاد و فرنگی برپا شد. اردویی که قرار بود به دلیل محدودیت های موجود در محل اسکان ورزشکاران با دعوت از 20 کشتی گیر منتخب در هر تیم استارت بخورد تا مشکل و تبعیضی برای هیچکدام از رده ها بوجود نیاید.
ولی گویا کفه ترازو به سود یکی از مربیان کادر فنی سنگین تر شد و توانست با دعوت از 39 کشتی گیر سهم بیشتری از حضور درخانه کشتی را از آن خود کند. تیم ملی کشتی آزاد بزرگسالان کشورمان در حالی با نفرات اضافه بر ظرفیت در محل مذکور اردو زد که آزاکاران اردوی جوانان مجبور به ترک محل و کوچ اجباری به سالن های دیگر شد.
اردونشینان جوان تیم های آزاد و فرنگی یک روز را در سالن باشگاه پاس تمرین می کردند و روز دیگر ساک به دست راهی سالن دیگری می شدند. این در حالی بود که در جمع اردونشینان بزرگسال بسیاری از چهره های قدیمی و فراموش شده کشتی به چشم می خوردند که فقط به دلیل همراهی دوستان و آشنایان بساط خود را پهن کرده و در لوای تمرینات اردو به تفریح و یاد آوری خاطرات می پرداختند!
در این راستا حتی اوضاع از کنترل یزدانی خرم و صنعتکاران هم خارج شد و سرانجام جوانان اردونشین به دلیل فرار از وضعیت طاقت فرسای تمرینات به شهرستان شهریار اعزام شدند. ملی پوشان آزاد و فرنگی کار جوان در شرایطی در سالن شباهنگ شهریار اردو زدند که می بایست برای حضور در رقابتهای قهرمانی آسیا آماده شده و تا روز 18 تیر با عزیمت به مانیل فیلیپین به مصاف حریفان قدرتمندخود بروند.
اما در سوی دیگر آزاد کاران بزرگسال، تورنمنت حیدر علی اف آذربایجان را پیش رو داشتند که از نظر اهمیت و سطح کمی . کیفی می توان تفاوت آنرا به خوبی با رقابتهای قهرمانی جوانان آسیا حس کرد.
اما یکی از اردونشینان که نخواست نامش فاش شود، گفت: " لجبازی و دشمنی برخی از مربیان تیم بزرگسالان و جوانان باعش شده ما هم مثل گوشت قربانی شویم ! گناه ما چیست که دو مربی با هم مشکل دارند و برای اثبات حرف خود، دیگری را از میدان به در می کنند."
یکی دیگر از اردونشینان هم افزود: "ابتدا قرار بود که در هرکدام از اردوها 22 کشتی گیر حضور یابند تا در هر وزن 2 یا 3 اردونشین به تمرین مشغول شوند اما با کمال تعجب دیدیم که یکی از اردوها با 39 کشتی گیر در خانه کشتی اردو زد و تمام معادلات و برنامه ها را به هم ریخت."
پیشکسوتان کشتی نیز همواره بر این واقعیت معتقد هستند که همکاری، انسجام و رابطه سازنده بین رده جوانان و بزرگسالان می تواند خیال همه را در امر پشتوانه سازی راحت کرده و نتایج قابل قبولی را رقم زند.
در این راستا سید جواد رفوگر، رئیس و دبیر اسبق فدراسیون کشتی که با آمدن یزدانی خرم بر راس امور از قبول هر گونه مسئولیت در این ورزش امتناع کرد، گفت:‌ "متاسفانه در حال حاضر در گوشه و کنار کشتی خبرهایی به گوش می رسد که حاکی از عدم همکاری، لجبازی و تسویه حساب های شخصی برخی از مربیان رده های مختلف تیم ملی است."
وی افزود: "‌همواره در تمامی ادوار سعی شده بود تا هیچ شکاف وفاصله‌ای بین سطوح جوانان و بزرگسالان بوجود نیاید تا تعامل و همکاری مربیان این دو رده بتواند در امر پشتوانه سازی، گامی مثبت درعرصه کشتی تلقی شود. ولی آنطور که از محافل کشتی خبر می رسد گویا هم اکنون در اردوهای تیم ملی از آن همدلی و رفاقت خبری نیست و نوعی تقابل و عدم همکاری بر امور حاکم شده است. در گذشته حتی آزاد و فرنگی کاران با هم تمرین مشترک داشتند و هر کدام ازاین دو دسته در فنون تخصصی رشته خود با یکدیگر به تمرین و آماده سازی می‌پرداختند. همین همدلی و اتحاد بود که نتایج مطلوب و فراوانی را عاید کشتی کرد و متاسفانه هم اکنون خبری از آن نیست."
رفوگر در پایان گفت:‌ "درهر حال نباید اجازه داد که تسویه حساب های شخصی و مشکلات فردی بر اوضاع کشتی سایه افکند، چرا که یکی ازعوامل مهم پیشرفت و موفقیت در ورزش، انسجام و همدلی است که بویژه در عرصه جوانان به رده بزرگسالان نقش مهمتری را ایفا می کند."
اما علی‌رغم نارضایتی‌های پنهان برخی اردونشینان دبیر فدراسیون کشتی وارد گود شد و اعلام کرد همه از اردوی شهریار راضی هستند. عارف ربطی در رابطه با جداشدن اردوی جوانان و بزرگسالان گفت: "شلوغی و کمبود محل استراحت و اسکان اردونشینان حاضر در خانه کشتی دلیل اصلی اعزام جوانان به سالن شباهنگ شهریار بود. تعداد زیاد اردونشینان که در قالب 4 تیم ملی بزرگسالان و جوانان آزاد و فرنگی در خانه کشتی حضور داشتند باعث شد تا فکر چاره باشیم و با جدا کردن اردوی جوانان و انتقال آن به شهریار سرویس بهتری به کشتی گیران دهیم."
وی افزود:" البته تمامی اعضای کادر فنی جوانان و بزرگسالان به همراه اردونشینان تیم‌های ملی از این تصمیم راضی هستند و کسی شکایتی از وضعیت کنونی ندارد. مطمئن باشید هیچ‌کدام از اردوها تفاوتی با یکدیگر ندارند و هرگونه پذیرایی و تسهیلات ویژه برای هر دو اردوی آماده سازی وجود دارد."
وی در پایان به تجهیز خانه کشتی اشاره کرد و گفت: "با تمهیدات ویژه‌ای که در ساختمان خانه کشتی در حال اجراست به زودی شاهد افزایش ظرفیت اسکان 40 کشتی گیر دیگر به تعداد قبلی خواهیم بود. همچنین آشپزخانه و سالن غذاخوری خانه کشتی هم تغییرات زیادی داشت و هم اکنون توان سرویس‌دهی به تعداد بیشتری از اردونشینان است."
در هر حال امیدواریم دلیل این جداسازی هر چه که بود ، زخم دشمنی های دیرینه را تازه نکند و خانه کشتی را به خانه نفاق مبدل نسازد. چرا که متولیان تیم های ملی، امانتداران این رشته هستند و نباید با لجبازی و لجاجت لطمات جبران ناپذیری به پیکره کشتی وارد آورند.

ما را دنبال کنید

به اشتراک گذاری این مطلب!
مطالب مرتبط

نظر شما

نظرهای حاوی توهین، افترا یا نوشته‌شده با حروف لاتین (فینگلیش) منتشر نمی‌شوند.

آخرین اخبار
پربازدیدترین عناوین