مورد قطعی ابتلا به کرونا در رفسنجان وجود ندارد

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با تأیید مرگ دو نفر در شهرستان رفسنجان با علائم آنفلوآنزا، گفت: برخلاف شایعاتی که منتشر می‌شود، تاکنون مورد قطعی از بیماری کروناویروس در رفسنجان نداشته‌ایم.
کد خبر: ۵۴۴۳۸۴
|
۱۲ آبان ۱۳۹۴ - ۱۸:۰۱ 03 November 2015
|
8479 بازدید
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با تأیید مرگ دو نفر در شهرستان رفسنجان با علائم آنفلوآنزا، گفت: برخلاف شایعاتی که منتشر می‌شود، تاکنون مورد قطعی از بیماری کروناویروس در رفسنجان نداشته‌ایم.

دکتر «احمد جمالی‌زاده» در گفت‌وگو با ایسنا، منطقه کویر، با اعلام این خبر اظهار کرد: تاکنون دو مورد مرگ و میر در رفسنجان با علائم آنفلوآنزا داشته‌ایم که در حال بررسی بیشتر هستیم.

وی خاطرنشان کرد: این دو مورد با علائم آنفلوآنزای حاد مراجعه کردند و یکی از تشخیص‌های اولیه البته کرونا بوده اما نمونه‌گیری شده و آزمایش‌ها را فرستادیم ولی این موارد هیچ‌کدام مثبت نبود.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان رفسنجان خاطرنشان کرد: ممکن است نوعی از آنفلوآنزا(نوعA) بوده باشند که با توجه به مشکل زمینه‌ای هم که داشته‌اند این مشکل سیستم ایمنی بدن را ضعیف کرده و باعث شده بیماری شدت بیشتری نشان دهد.

وی افزود: برای افرادی که عوامل خطر را دارند مانند بیماران دچار مشکلات قلبی، ریوی، کلیوی، افراد مسن، کسانی که سیستم ایمنی بدن آنها ضعیف است و داروهای تضعیف‌کننده سیستم ایمنی بدن را مصرف می‌کنند، ریسک خطرشان در مقابل آنفلوآنزای نوع B یا انسانی هم زیاد است.

جمالی‌زاده خاطرنشان کرد: به این افراد هم‌چنین پرسنل بهداشت و درمان توصیه می‌کنیم در ابتدای فصل سرما حتماً واکسن آنفلوآنزا بزنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان گفت: حتی آنفلوآنزای انسانی هم اگر اقدامات به موقع و مراقبت‌های لازم انجام نشود، ممکن است مشکلاتی را ایجاد کند.

جمالی‌زاده افزود: هر سال یک یا دو پیک شیوع بیماری آنفلوآنزا را داریم که معمولاً در اوایل پائیز، اواخر زمستان و اوایل بهار است، اما معمولاً در فصلی که قرار داریم هر سال شیوع بیماری‌های تنفسی را داریم.

رئیس مرکز بهداشت رفسنجان با بیان این نکته که هر نوع سرماخوردگی آنفلوآنزا نیست، تصریح کرد: سرماخوردگی‌های معمولی را مردم می‌توانند حتی به پزشک مراجعه نکنند و با درمان‌های ساده از جمله داروهای مسکن، استراحت کافی درمان کنند.

وی در تشریح علائم آنفلوآنزا دو نکته را بسیار مهم دانست و گفت: اگر کسی دچار علائمی مانند سرفه، تب ناگهانی، بدن درد، کوفتگی، تب بالای 38.5 درجه شد تقریباً علائم آنفلوآنزا را دارد و نیاز است حتماً به پزشک مراجعه کند اما یک سرماخوردگی ساده ممکن است این علائم را نداشته باشد.

وی در توصیه به افراد مبتلا به علائم آنفلوآنزا گفت: مراجعه به پزشک، استراحت، استفاده از مایعات فراوان و تغذیه مناسب بسیار اهمیت دارد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان تصریح کرد: افراد دچار آنفلوآنزا گاهی علائم خطر دارند که این علائم مثل تنگی‌نفس، سرفه‌های مکرر و شدید و خلط خونی است که حتماً باید به پزشک مراجعه کنند و در صورت لزوم در بیمارستان بستری شده و تحت درمان و مراقبت قرار گیرند.

جمالی‌زاده با برشمردن گروه‌های در معرض خطر بیشتر، گفت: یکسری گروه‌ها مانند مادران باردار، افراد با سن زیاد، کودکان، افراد با بیماری‌های زمینه‌ای، خطرشان زیاد است و به محض ابتلا به آنفلوآنزا باید به پزشک مراجعه کنند.

وی خاطرنشان کرد: این بیماری درمان آنتی‌بیوتیکی لازم ندارد و عمدتاً باید سیستم ایمنی بدن تقویت شده و درمان‌های نگهدارنده انجام شود تا دوره‌اش تمام شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان توصیه کرد: اگر فردی در منزل دچار علائم آنفلوآنزا شد، بقیه افراد خانواده باید نکات بهداشتی را رعایت کنند، استفاده از ماسک برای فرد بیمار موثر است، شستشوی مرتب دست با آب و صابون، استفاده از دستمال هنگام عطسه یا سرفه برای پیشگیری از انتقال بیماری مهم است.

به گفته وی، اگر مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند، نباید نگرانی در این خصوص داشته باشند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟