قاضی به زنجانی: آیا تو عقل کلی و دیگران هیچند؟

متهم ردیف اول پرونده موسوم به فساد نفتی حدود ساعت 8:15 همانند جلسات قبل با تدابیر امنیتی وارد دادگاه انقلاب شد.
کد خبر: ۵۴۸۸۳۴
|
۳۰ آبان ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۳ 21 November 2015
|
20685 بازدید
دوازدهمین جلسه رسیدگی به پرونده متهمان نفتی در شعبه 15 دادگاه انقلاب به صورت علنی برگزار شد.

به گزارش ایسنا، متهم ردیف اول پرونده موسوم به فساد نفتی حدود ساعت 8:15 همانند جلسات قبل با تدابیر امنیتی وارد دادگاه انقلاب شد.

* دو خواهر متهم ردیف اول وارد دادگاه انقلاب شدند.

* وکلای شکات و متهمان در جلسه دادگاه حضور دارند.

* بابک زنجانی و وکیل مدافع وی ساعت 8:45 وارد شعبه 15 دادگاه انقلاب شدند. متهم اصلی پرونده قبل از شروع دادگاه چند دقیقه‌ای با وکیل مدافع‌اش صحبت کرد.

* جلسه رسیدگی حدود ساعت 9:10 با قرائت آیاتی از قرآن کریم آغاز شد.

* قاضی صلواتی در ابتدای جلسه مواد 352، 353، 354 و 358 قانون آیین دادرسی کیفری را متذکر شد.

* رییس شعبه 15 دادگاه انقلاب از متهم خواست با حضور در جایگاه درباره نحوه خرید بانک FIIB و افزایش سرمایه‌اش و همچنین ملک ایران زمین توضیحاتی را ارائه دهد.

بابک زنجانی با حضور در جایگاه درباره بانک FIIB گفت: این بانک در مالزی بود و برای اینکه آن را خریداری کنیم باید به مالزی سفر می‌کردیم تا کارهای مالی‌مان را انجام دهد. نیاز بود بانک دیگری را خریداری کنیم و به همین دلیل به تاجیکستان رفتیم و مجموعه‌ای را در تاجیکستان خریداری کردیم به نام ارزش. رئیس جمهور تاجیکستان از ما پرسید چرا می‌خواهید بانک ایجاد کنید و ما گفتیم می‌خواهیم سرمایه‌گذاری کنیم که ایشان هم اجازه فعالیت را داد. در سال 88 ترمینال تاجیکستان را خریداری کردم و اتوبوسرانی شهری را راه‌اندازی کردیم.

وی ادامه داد: پس از اینکه اجازه دادند بانک «کنت» شکل بگیرد از آنجایی که نمی‌توانستیم پول زیادی را به تاجیکستان بیاوریم سعی کردیم بانک فرست اسلامی را در لابوان به مبلغ 4 میلیون دلار خریداری کنیم. یعنی سرمایه اولیه بانک فرست اسلامی 4 میلیون دلار بود.

بابک زنجانی درباره اینکه گفته می‌شود این بانک 3 اتاق بیشتر نداشت با نشان دادن تصاویری از آن خطاب به قاضی صلواتی گفت: اینکه گفته می‌شود این منطقه، منطقه خطرناکی است باید بگویم که یکی از امن‌ترین شهرهاست و این بانک بیش از 40 اتاق داشت. من توانستم سهام آن را از 4 میلیون به 104 میلیون دلار برسانم؛ در واقع صد درصد این بانک مربوط به من بود و به همین دلیل مجبور شدم سهام کنت تاجیکستان را بالا بیاورم.

قاضی صلواتی گفت: دادسرا ادعا می‌کند که در حین فروش به بانک ملت در این رابطه شما افزایش سرمایه دادید، در این رابطه توضیح دهید.

بابک زنجانی گفت: نه اینطور نیست. بانک ملت یک یورو بابت افزایش سرمایه به من پرداخت نکرد و پس از افزایش سرمایه بانک ملت سرمایه‌اش را نزد ما قرار داد. از پول‌های خودم افزایش سرمایه داشته‌ام.

قاضی صلواتی سئوال کرد آیا شرکت SCT دبی وجود خارجی دارد که بابک زنجانی گفت: ما شعبه SCT کیش را در دبی ثبت کردیم. آقای «ط» که کارمند من بود، مدیر هتل ما در دبی بود که خیلی از این موضوعات اطلاع نداشت.

قاضی صلواتی از متهم پرسید ملک ایران زمین را از چه کسی خریده‌اید و پولش را از کجا تامین کرده‌اید؟

متهم اصلی پرونده موسوم به فساد نفتی مدعی شد: در سال‌های بین 87 الی 89 این ملک را از ایرانیان اطلس خریدم و 280 میلیارد تومان اصل زمین را خریداری کردم. این زمین فقط 9 هزار متر تجاری بود و تعدادی رستوران و قصابی و نانوایی نیز در آنجا بود که از آنجا خارج نمی‌شدند. پس از اینکه زمین را خریداری کردم مغازه‌ها و سرقفلی‌ها را خریدم.

قاضی صلواتی سئوال کرد این پول را از کجا آوردید؟ بابک زنجانی پاسخ داد یادم نیست، فقط می‌دانم که پول خودم بود که واریز کردم.

قاضی مجدداً پرسید از منابع بانک ملت بوده است؟ که بابک زنجانی پاسخ داد: حتماً معامله‌ای وجود داشته که آنها پول را به من داده‌اند، ولی می‌دانم که پول خودم بوده، آن زمین را به مبلغ 280 میلیارد تومان خریداری کردم.

وی ادامه داد: من آن زمین را با شرایطی خریدم و چک‌هایی را برای خریدش دادم؛ زیرا آنها گفتند که ما زمین را اگر نقد بفروشیم مشکل پیدا می‌کنیم و من سه چک به آنها دادم که هر سه چک را در سال‌های 90 و 91 پاس کردم. آخرین چک هم که مربوط به سال 92 بود موعدش نرسیده بود. به بانک انصار رفتم و گفتم می‌خواهم زمین را انتقال دهم. آنها گفتند شما یک سوم مبلغ را پاس کرده‌اید و باید چک سوم را پاس کنید تا انتقال انجام شود. به همین منظور یک سپرده 80 میلیارد تومانی به انصار واریز کردم.

قاضی صلواتی خطاب به متهم گفت: بانک انصار چک سوم را برگشت زده که بابک زنجانی پاسخ داد نه اینطور نیست، چون ملک را آزاد کرده بود.

وی درباره دو چک اول نیز گفت که قطعاً چک‌های پاس شده از پول نفتی‌ها نبوده که قاضی صلواتی پرسید از محل فروش شرکت نیکو بوده است؟

بابک زنجانی پاسخ داد: خیر، اولاً شرکت نیکو به من پولی نداده و مصوبه آنها مربوط به برج 4 سال 90 بود. پول‌های من از محل بانک‌های تجارت، ملت و صادرات بوده که حواله‌های بیرونی را انجام دادم و به جایش پول به من دادند.

رییس شعبه 15 داگاه انقلاب خطاب به متهم گفت: شما در پروژه صدر با شهرداری همکاری کردید و حداقل 12 میلیون یورو آن از محل شرکت نیکو تامین شده، در این زمینه توضیحاتی را ارائه دهید.

بابک زنجانی گفت: ما به شهرداری بیش از 60 و 70 میلیون یورو پول دادیم و 12 میلیون آن با تاریخی که آقایان مطرح کردند با من کار کرده‌اند، تداخل داشته است.

بابک زنجانی ادامه داد: با شهرداری صورت‌جلسه‌ای را درست کردیم و حدود 280 الی 300 میلیارد تومان صورت وضعیت دادیم. آقایان گفتند که پول نداریم و قرار بود که سینمای پردیس را به من بدهند که من نپذیرفتم و گفتم که پروانه ساخت ایران زمین را به من بدهید.

قاضی صلواتی در این هنگام گفت چرا قیمت را بالا می‌برید؟ بابک زنجانی پاسخ داد چرا دوست دارید من را پایین بیاورید.

قاضی صلواتی گفت: در تاریخ 30/ 2 /92، زمین ایران زمین 824 میلیارد تومان توسط وزارت نفت برای فروش کارشناسی می‌شود. در کارشناسی دوباره ارزیابی می‌کنند و به درخواست شما این زمین به مبلغ 1860 میلیارد تومان کارشناسی می‌شود، گزارشاتی رسیده که کارشناسی دوم را مخدوش می‌کند. من از آقای تورک معاون دادستان تهران می‌خواهم که هیاتی تعیین شود تا اختلاف بین دو کارشناسی مشخص شود.

بابک زنجانی توضیحاتی را در زمینه کارشناسی ملک ایران زمین ارائه داد که قاضی صلواتی از وی پرسید: شما برای این ملک به کدام دفترخانه رفتید؟

بابک زنجانی مدعی شد: من به دفترخانه‌ای در میدان هفت تیر رفتم که مربوط به وزارت نفت است. در تاریخ 15/ 2/ 92 با وزارت نفت و به دستور وزیر وقت جلسه‌ای را گذاشتیم و قرار شد که ما به اندازه دو میلیاردی که شرکت نفت در بانک مالزی دارد و توقیف شده بود، یک سال مهلت بگیریم که ضمانت این کار بر عهده من افتاد و قرار شد تا تاریخ 15/ 2/ 92 پول را خارج کنم. در قرارداد مذکور نوشته شد که باید بابت دو میلیاردی که در مالزی وجود داشت به آنها چک بدهم که چک هم دادم. وزیر به من گفت که پشت این چک به اندازه پولی که ما در آنجا داریم وثیقه بگذار. بر همین اساس ملک ایران زمین را به مبلغ 1860 میلیارد تومان ارزیابی کردم و ما آن را انتقال قطعی به آقایان دادیم.

بابک زنجانی افزود: در دفترخانه به ما گفتند که ما ملک را نمی‌خواهیم و برای وصول چک این ملک را دریافت می‌کنیم. به من گفتند 8 هزار میلیارد تومان ملک را به خود من می‌فروشند.

قاضی صلواتی پرسید چرا؟

در این حین نجفی نماینده دادستان گفت: یعنی ملکی که 703 میلیارد تومان ارزیابی شده مجدداً در همان روز به مبلغ 8 هزار میلیارد تومان به آقای زنجانی فروخته می‌شود تا به صورت صوری تسویه کند که بابک زنجانی به این گفته اعتراض کرد.

قاضی صلواتی گفت: مسئول حقوقی وقت شرکت نفت 2.5 میلیارد تومان در آن زمان برای ثبت سند پول می‌گیرد که پرونده آن در دادسرا مفتوح و به زودی به دادگاه می‌آید و از بابک زنجانی پرسید مبلغ دو و نیم میلیارد تومانی که در آن زمان که به آقای «ن» داده شده بابت چه بوده است؟

در این زمان وکیل شرکت HK گفت که این آقا اصلاً‌ در شرکت نفت مسئولیتی نداشته است.

بابک زنجانی ادامه داد: آقای «ن» را آوردند و گفتند که مسئول حقوقی شرکت نفت است و ایشان قرار شد که قراردادی را بنویسد و در بند قرارداد نوشت که هزینه حقوقی نفت بر عهده زنجانی است. این آقا به من گفت که 4،5 میلیارد تومان پول هزینه دفتر حقوقی‌تان می‌شود. به من گفت که شما با ما راه بیایید و من طی تماسی که با یکی از نهادها داشتم موضوع را گفتم. آنها به من گفتند که پول را پرداخت نکن و دو روز بعد به من گفتند که شما چک صادر کن به نام مجموعه حقوقی آن شرکت.

این متهم ادامه داد: آن آقا به من گفت شما سه میلیارد تومان در حساب ما پول واریز کن که من گفتم 2.5 میلیارد تومان بیشتر نمی‌دهم و پس از واریز این پول، حدود 15 روز بعد پول را برداشتند.

قاضی صلواتی با طرح این سوال که هزینه و ثبت این دو سند چقدر می‌شده، گفت: اگر سردفتر تاکنون در این زمینه احضار نشده، درخواست می‌کنم که به دادسرا احضار شود.

قاضی صلواتی افزود: 2 میلیارد و 500 تومان پول را آقای «ن» و بیش از 8 میلیارد تومان را سردفتر می‌برد. در صورتی که هزینه ثبت سند 10 میلیون تومان می‌شود.

در این زمان رسول کوهپایه‌زاده وکیل مدافع بابک زنجانی پیرو صحبت‌های قاضی صلواتی گفت: رئیس دادگاه شما دست روی نکته مهمی گذاشته‌اید و قرارداد مهمی را مورد استناد قرار داده‌اید؛ چرا که اساساً باید در این زمینه که چه شد که ملک ایران زمین مورد ارزیابی قرار گرفت توضیحاتی ارائه شود.

وی ادامه داد: به دلیل تحریم، موکلم قادر به پرداخت یا بازپرداخت مطالبات مورد ادعای شرکت نفت نمی‌شود. در وزارت نفت کارگروه‌هایی برای رسیدگی به موضوع تشکیل می‌شود که در نهایت با مذاکرات متعدد مسئولان وزارت نفت با موکلم، راه‌حلی برای بازپرداخت پول طراحی شد. بدین صورت که قرارداد مهمی در تاریخ 92/2/15 تنظیم می‌شود و در این قرارداد شرکت ISO که خریدار محمولات نفتی بوده و شرکت HK به عنوان دائن و بابک زنجانی به عنوان ضامن و شرکت توسعه آسمان کیش به عنوان نماینده‌ای از وزارت نفت مشخص می‌شوند. در این قرارداد ملک ایران زمین به مبلغ 1860 میلیارد تومان ارزیابی می‌شود.

کوهپایه‌زاده ادامه داد: کارشناسی که 824 میلیارد تومان بوده، مورد اعتراض موکلم قرار می‌گیرد. به همین دلیل این موضوع به هیأت سه نفره‌ای که منصوب وزارت نفت بوده می‌رود و آقایان پس از بررسی ملک را 1860 میلیارد تومان ارزیابی می‌کنند؛ بنابراین موکل من در انتخاب کارشناسان دخیل نبوده است.

کوهپایه‌زاده یادآور شد: همین قراردادی که مورد اشاره قرار گرفت و شما هم اشاره کردید مورد استناد شرکت نفت است و اگر تخلفی صورت گرفته قطعاً باید با متخلفات برخورد شود. اما تا زمانی که قرارداد 15/ 2/ 92 که مورد استناد طرفین است لازم‌الاتباع است، یعنی مورد استناد است. زیرا بین دائن و مدیون (شرکت نفت و موکل) قراردادی تنظیم شده که هنوز هم باقی است و طرفین قبول کردند که از بدهی موکل، ‌1860 میلیارد تومان کسر شود.

قاضی صلواتی گفت: من از آقای تورک معاون دادستان تهران می‌خواهم موضوع را از مسئول فعلی کانون کارشناسان رسمی پیگیری کنند.

در ادامه نجفی نماینده دادستان گفت: موضوع عنوان شده در زمینه ملک ایران زمین و واگذاری آن به مبلغ 8 هزار میلیارد تومان نشان‌دهنده تبانی است.

قاضی صلواتی خطاب به متهم گفت: شما در SCT دبی 104 میلیون دلار سرمایه داشته‌اید؟ که وجود خارجی ندارد یعنی دادسرا ادعا دارد SCT دبی وجود ندارد.

نجفی نماینده دادستان با قرائت اظهارات مدیرعامل شرکت مویز گفت: ایشان گفته که از سال 92 مدیریت شرکت دبی را بر عهده داشته است و مأموریت‌هایی که بابک زنجانی به من داده بود، تأسیس شرکت SCT در دبی بود. از آنجا که این شرکت قبلاً در کیش به ثبت رسیده بود تأسیس آن در دبی را به طور مداوم پیگیری کردم و حتی با حضور آقای زنجانی در جلسه‌ای توضیحات کافی ارائه شد.

نماینده مدعی‌العموم ادامه داد: وی گفته که مدیر دپارتمان ثبت شرکت گفته که برای ایرانیان ثبت موسسات مالی به لحاظ تحریم ممنوع است و مراحل ثبت آن 6 ماه طول می‌کشد. پس از آن جلسه پیگیری موضوع به دستور بابک زنجانی متوقف شد و از سال 2010 تا این لحظه چنین موسسه‌ای تأسیس نشده است. بر همین اساس SCT به عنوان موسسه مالی وجود خارجی ندارد.

قاضی صلواتی خطاب به متهم اصلی پرونده فساد نفتی گفت: شما صداقت داشته باشید؛ زیرا دادگاه و نماینده دادستان با سند و مدرک با شما حرف می‌زند.

بابک زنجانی گفت: من اشتباهات آنها را می‌گویم، شما مرا دعوا نکنید. آقای «ط» که سال 87 به من ملحق شد به من گفت که شرکت دبی را جمع‌آوری کن و من همان موقع گفتم که شرکت SCT را پیگیری کن. بنا به توصیه‌ای مبنی بر اینکه این آقا را از مجموعه‌هایتان کنار بگذارید، من هم به آقای «ط» نامه زدم که پیگیر مجموعه من نباشید.

قاضی صلواتی گفت: شرکت SCT دبی وجود خارجی ندارد و ساخته ذهن شماست که بابک زنجانی پاسخ داد خیر، ساخته ذهن دادستانی است.

قاضی صلواتی گفت: تا قبل از اینکه دستگیر شوید، آقای «ط» مدیر شرکت مویز دبی شما بوده است. قرار نیست که ارزش کسی را پایین بیاورید. در این میان نجفی نماینده دادستان از متهم پرسید که ال‌سی را شرکت دبی صادر کرده یا شرکت کیش؟ که بابک زنجانی گفت: هر دو ‌آنها یکی است.

نماینده دادستان تاکید کرد: ولی شما قبلاً می گفتید که این دو جدا هستند ولی حالا می‌گویید که زیرمجموعه شرکت کیش است. طبق استعلام بانک مرکزی، شرکت کیش مجوزی دریافت نکرده است.

بابک زنجانی پاسخ داد چه ربطی دارد که قاضی صلواتی با تذکری خطاب به متهم گفت تا صحبت نماینده دادستان تمام نشده شما صحبت نکنید.

در ادامه نجفی نماینده مدعی‌العموم گفت: خانم «م.م» گفته که شرکت SCT دبی در کیش و تهران مجوزی از بانک مرکزی نداشته است و این شرکت جهت مستندسازی بابک زنجانی و معاملات صوری وی بوده است.

بابک زنجانی مدعی شد: این موضوع مطالبی است که خود بازپرس از وی خواسته که بنویسد. شما خانم «م.م» را صدا کنید تا به اینجا بیاید.

نماینده مدعی‌العموم گفت: فردی که نام بردید مدیر بانک تاجیکستان شماست.

قاضی صلواتی خطاب به متهم ردیف اول پرونده موسوم به فساد نفتی گفت: چرا شما همه افراد را کوچک می‌کنید. شما عقل کل هستید و بقیه سنگ‌فروش و غیره.

در ادامه رسول کوهپایه‌زاده وکیل مدافع بابک زنجانی گفت: تمام مدیران منصوب موکلم در شرکت‌های مختلف عزل شده‌اند و تنها مدیری که سابقه طولانی هم دارد آقای «ط» است.

کوهپایه‌زاده ادامه داد: راجع به این موضوع که SCT کیش حق صدور مجوز داشته یا خیر باید بگویم که در آگهی ثبت این شرکت در کیش آمده که این شرکت حق صدور ال‌سی را دارد.

قاضی خطاب به متهم اصلی پرونده فساد نفتی و وکیل مدافع اش گفت: سئوال پیش می‌آید که معاون دادستان و رئیس دادگاه از اصطلاحات بانکی اطلاعاتی دارند یا خیر. باید یادآور شوم که بنده به صورت فشرده طی 5 روز و دیگر همکاران نیز طی دوره یک ماه و نیمه در بانک مرکزی با اصطلاحات بانکی آشنا شده و دوره آن را طی کردیم.

رئیس شعبه 15 دادگاه انقلاب از متهم خواست که در مورد بحث افزایش سرمایه‌اش با ارائه مدرک توضیحاتی را دهد.

بابک زنجانی مدارک ثبت شده در این زمینه را به دادگاه ارائه داد.

قاضی صلواتی عناوین تخصیص منابع بابک زنجانی را برشمرد و از وی خواستار توضیح در رابطه با منابع مالی‌اش شد.

بابک زنجانی گفت: بانک FIIB و کنت کارگزاران متعددی دارند. من بانکی بودم دارای حساب‌های کارگزاری متعدد در مکان‌های مختلف، وام و سپرده‌ هم گرفته‌ام.

قاضی صلواتی گفت: از کجا؟ چهار مورد آن را نام ببر. زیرا دادسرا ادعا دارد که افزایش سرمایه شما به 104 میلیون دلار صحت ندارد؟

زنجانی ادامه داد: ثبت این مبلغ مشخص است و برگه‌های آن را خدمت شما دادم. من از جاهای مختلف پول آوردم. منابع پولی بنده در سال‌های 88 و 89 اشخاص مختلفی بودند که پول گذاشتند.

قاضی صلواتی از متهم پرسید که بازرس قانونی FIIB کیست؟ آن را معرفی کن، چطور باید به اسناد دسترسی داشت؟ اگر مشکلی در کارت نیست چرا اسناد را رو نمی‌کنی!

بابک زنجانی گفت: ما چند کارگزار داریم، پول زیادی است. شاید دوست ندارم کسی مشتریان ما را بشناسد. من نمی‌توانم این موضوع را بگویم.

در ادامه نجفی نماینده مدعی‌العموم پیرو صحبت‌های متهم گفت: چرا نمی‌گویید؟ اینجا دادگاه است.

قاضی صلواتی مجدداً از زنجانی خواست که بگوید کارگزاران FIIB چه کسانی هستند.

بابک زنجانی گفت: بانک مرکزی تاجیکستان، بانک روسیه و اسلام بانک، عرب ترک بانک و اکتیو بانک. ناگفته نماند که SCT هم کارگزار است.

قاضی سئوال کرد FIIB نزد کدام بانک حساب دارد؟ سند آن را ارائه بده؟

بابک زنجانی گفت: نزد همه حساب دارد.

قاضی صلواتی خطاب به متهم گفت: به وکیل مدافع‌ات بگو که مستندات حساب کارگزاران در FIIB را بیاورد.

نجفی نماینده مدعی‌العموم گفت: این بانک به مبلغ 4 میلیون دلار خریداری می‌شود و افزایش سرمایه به 104 میلیون دلار داشته که 30 میلیون دلار در بانک ملت دریافت شده، صرف هزینه‌های شخصی شده است. از آنجا که افزایش سرمایه به دو طریق نقدی و غیرنقدی است،‌ اگر مستنداتی دارید ارائه دهید، اینجا دادگاه است.

نماینده دادستان ادامه داد: متهم منابعی را مطرح کرده که یکی از طریق دریافت وام بوده و دیگر گفته وام 15 میلیارد یورویی را از شیخ حشر گرفته که مستنداتی را در این زمینه ارائه نداده است. ما در بحث هزینه منابع مستنداتی نداریم. بخشی از سوئیفت‌ها و پیام‌ها جعلی است. فقط ادعا دارد و گفته‌هایش صحت ندارد.

بابک زنجانی گفت: آقای «پ» از من 20 جلسه سئوال و جواب کردند و از میان درب 2 صفحه را نوشتم و به او دادم. آقای «پ» انسان درستی است ولی یک زمانی باورهای انسانی به طرف دیگر می‌رود و یک موضوع را ساخته ذهن‌شان درست می‌کند.

قاضی صلواتی گفت: دادسرا همین نظر را راجع به شما دارد که این مطالب ساخته ذهن شماست.

قاضی صلواتی گفت: شما یک بدهی به وزارت نفت دارید و باید ‌آن را بدهید.

بابک زنجانی گفت: در خصوص معاملات پولی مطمئن باشید که من وجه دارم و دیروز یک برگه آن را دادم که از بانک‌های مرکزی کشورها آن را تهیه کنند و به شما بدهند. روی هوا که برای دو میلیارد یورو به کسی نامه نمی‌دهند، من نسبت به مردم تعهد دارم.

قاضی صلواتی گفت: منشأ پول را بگویید که از کجا می‌آورید که بابک زنجانی پذیرفت.

به گزارش ایسنا، قاضی صلواتی ساعت 10:30 تنفس 15 دقیقه‌ای اعلام کرد.

پس از پایان تنفس قاضی صلواتی گفت: در جلسه دو نفر از کارشناسان بانک مرکزی حضور دارند که از مجرب‌ترین و مورد اعتمادترین افراد بوده که دارای درجه کارشناسی بین‌المللی هستند. بر همین اساس از کارشناس بانک مرکزی می‌خواهم توضیحاتی را ارائه دهد.

کارشناس بانک مرکزی گفت: در مصاحبه‌های مکرری که وکیل مدافع متهم می‌کند و دفاع خود را بر مبنای زیر سئوال بردن کارشناسی مطرح می‌کند باید بگویم که تیم ما متشکل از 5 نفر است و متوسط سن کاری در این زمینه بالای 20 سال است. ایشان می‌گوید که ما احساسی برخورد کردیم که از ریاست دادگاه تقاضا دارم هرجا دوستانم احساسی برخورد می‌کنند به ما متذکر شود.

وی در ادامه با اشاره به سخنی از امام علی (ع) که فرموده «گفته را بنگر نه گوینده را» در مورد اینکه بانک FIIB می‌تواند از مشتریان سپرده جذب کند یا خیر باید بگویم که در منطقه لابوان مالزی چهار نوع بانک اعم از تجاری، اسلامی، بانک‌های سرمایه‌گذاری و سرمایه‌گذاری اسلامی فعالیت می‌کنند. دو نوع آخر اساساً اجازه جذب سپرده ندارند. این کار، کار بانک تجاری است یعنی بانک تجاری سپرده مردم را می‌گیرد و در قالب تسهیلات خرد و کلان تخصیص می‌دهد.

وی ادامه داد: بانک سرمایه‌گذاری اساساً در بازار سرمایه فعال است و به موسسات سرمایه‌پذیر کمک می‌کند تا سهام و اوراق قرضه‌شان را بفروشند؛ بنابراین، سرمایه‌گذار در مالزی اجازه ندارد حساب باز کند.

نجفی نماینده مدعی‌العموم در این زمان گفت: پرینت بانکی را ارائه دهید که بابک زنجانی پاسخ داد شما دسترسی ندارید، که قاضی صلواتی به وی اخطار داد.

نماینده مدعی‌العموم گفت: در نامه 92/11/13 از طریق آقای «ح» پرینت حساب مشتریان در 4 الی 5 صفحه توسط مجموعه بابک زنجانی ارائه شده است. 7 فقره حساب یعنی یورو، دلاری، درهمی و ... به حساب SCT ارائه شده و دو فقره به آی وان و دو فقره به حساب بانک ارزی تاجیکستان ارائه شده که هر سه موجودی‌شان صفر است. برای بانک کنت 6 فقره حساب باز شده، همچنین 11 فقره حساب افتتاح شده که سه فقره از آن صفر است. 4 فقره حساب به نام بانک اسلام باز شده که حساب منفی یعنی بدهکار است. 3 فقره حساب به نام شرکت ISO صادر شده که حساب‌ها منفی و بدهکار است. همه این مجموعه‌ها به نام بابک زنجانی است.

بابک زنجانی از ریاست دادگاه خواست تا صحبت کند که قاضی به وی اجازه صحبت داد. متهم گفت: ما با کارشناسان مشکلی نداریم. کارشناس باید بی‌طرف باشد.

در این هنگام بابک زنجانی با دست وکیل مدافع شرکت HK را نشان داد و خطاب به وی گفت: شما به عنوان کارشناس به وکیل شرکت HK گفته‌اید که چه چیزی را بگوید.

بابک زنجانی از نجفی نماینده دادستان سئوالاتی را پرسید که نماینده مدعی‌العموم به وی گفت: من را بازجویی نکن.

قاضی صلواتی در ادامه گفت: شما از نماینده دادستان می‌خواهید که صورتحساب کارگزارت را معرفی کند!

در ادامه جلسه کارشناس دیگر بانک مرکزی توضیحاتی را ارائه داد.

با توجه به رسیدن وقت اذان، رییس شعبه 15 دادگاه انقلاب ختم جلسه را اعلام کرد و گفت که جلسه بعدی دادگاه متهمان نفتی فردا به صورت علنی در شعبه 15 دادگاه انقلاب برگزار می‌شود.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟