تنش بین ایران و عربستان به نفع داعش است

تحلیل‌گران هشدار داده‌اند، تخریب سریع روابط بین ایران و عربستان سعودی- و به طور فزاینده‌ای دیگر کشورهای خاورمیانه - به گفت‌وگوهای صلح در سوریه ‌آسیب وارد خواهد کرد و تنها به نفع گروه تروریستی داعش خواهد بود.
کد خبر: ۵۵۸۹۴۱
|
۱۵ دی ۱۳۹۴ - ۱۹:۲۵ 05 January 2016
|
6551 بازدید
تحلیل‌گران هشدار داده‌اند، تخریب سریع روابط بین ایران و عربستان سعودی- و به طور فزاینده‌ای دیگر کشورهای خاورمیانه - به گفت‌وگوهای صلح در سوریه ‌آسیب وارد خواهد کرد و تنها به نفع گروه تروریستی داعش خواهد بود.

به گزارش ایسنا به نقل از شبکه خبری سی ان بی سی، ایران و عربستان سعودی دو قدرت مخالف در خاورمیانه، به طور غیرعادی در پایان هفته و پس از اعدام روحانی شیعه از سوی ریاض با یکدیگر دچار اختلاف شدند. اعدام نمر باقر النمر منتقد صریح عربستان سعودی یکی از 47 اعدامی بود که از سوی عربستان با عنوان تروریست انجام شد. به طور خاص این اعدام روحانی شیعه اعتراض‌هایی را در سراسر منطقه برانگیخت و حملات انتقام‌جویانه‌ای به سفارت عربستان در ایران صورت گرفت.

افزایش تنش‌ها در حال حاضر باعث ایجاد خطوط فرقه‌یی بین کشورهای همسایه شده است و متحدان عربستان شامل بحرین، سودان و امارات متحده عربی به اقدامات دیپلماتیک علیه تهران پیوسته‌اند و روابط خود را با این کشور یا قطع یا کاهش داده‌اند.

داعش برنده واقعی است؟

در حالی که خاورمیانه در خطر درگیری بیش‌تر در زمانی است که جنگ داخلی در عراق، یمن و سوریه در حال شدت گرفتن است،‌ تحلیل‌گران می‌گویند که هرگونه فرصت صلح در دوره نزدیک نامحتمل است. این تحلیلگران هشدار دادند که گروه تروریستی داعش که در حال فعالیت در عراق و سوریه است و از خلاء قدرت در این دو کشور استفاده می‌کند، می‌تواند از ناآرامی و انشقاق در منطقه سود عمده‌ای ببرد.

فیراس ابی علی و آنا بوید، تحلیل‌گران برجسته HIS country Risk در این رابطه اعلام داشتند، پایان روابط دیپلماتیک عربستان و ایران به جنگ‌های غیرمستقیم این دو کشور منجر می‌شود.

آن‌ها معتقدند با فرض این که اتهامات عربستان علیه ایران به بسته شدن راه‌های دیپلماتیک ختم شود، این درگیری‌ها احتمالا شدت می‌گیرد. در این اثنا، افزایش شکاف‌های قومی در سراسر منطقه به منفعت داعش خواهد بود که جدایی قوی را شدت می‌بخشد.

افزایش دشمنی بین ایران و عربستان سعودی چشم‌انداز منطقه‌یی گفت‌وگوهای صلح را در معرض توقف شدن قرار می‌دهد. گفت‌وگوهایی که با هدف خاتمه دادن به 5 سال جنگ در سوریه صورت می گیرد.

قرار است در 25 ژانویه گفت‌وگوها در ژنو آغاز شود و در این گفت‌وگوها ایران و عربستان به رقم حمایت از گروه‌های مخالف حضور دارند. ایران از بشاراسد، رییس‌جمهور حمایت می‌کند و عربستان از گروه‌های شورشی که سعی در سرنگونی وی دارند پشتیبانی می‌کند.

با آگاهی از به مخاطره انداختن گفت‌وگوهای صلح سوریه، سازمان ملل و ایالات متحده هر دو طرف ایران و عربستان را به خویشتن‌داری فرا خواندند.

بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل روز دوشنبه به وزیران خارجه ایران و عربستان گفت که از قطع روابط آشفته شده است.

فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه قرار بود روز دوشنبه به ریاض سفر کند و انتظار می‌رود در این هفته نیز از ایران دیدار کند. سازمان ملل اعلام کرد، این فرستاده تحولات اخیر بین عربستان و ایران را در آستانه گفت‌وگوهای وین ارزیابی خواهد کرد.

تحلیل گران معتقدند روند صلح به طور مستقیم زیر فشار قرار خواهد گرفت. پایان روابط دیپلماتیک ایران – عربستان تضمین پیشرفت روند صلح سوریه را به مخاطره می‌اندازد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیت دلار
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات