رژیم اسرائیل، مأمور جدیدی برای ادامه مذاکرات با ایران بر سر شکایت نفتی ایران از اسرائیل تعیین کرده است.
به گزارش «تابناک»، رادیو فردا به نقل از روزنامه هاآرتص چهارشنبه ۲۳ دی گزارش داده است، این مأمور جدید رژیم اسرائیل حقوقدان الکاس هارتمن است که قرار است با همتای ایرانی خود، محسن آقاحسینی دیدار و گفتوگو کند. هاآرتص، الکاس هارتمن را یکی از بزرگترین کارشناسان حقوقی در دعاوی تجاری بینالمللی معرفی کرده است.
روزنامه هاآرتص به موعد احتمالی دیدار او با همتای ایرانیاش در پرونده شکایت ایران از اسرائیل اشاره نکرده است. به نوشته هاآرتص، موشه کاخلون، وزیر دارایی اسرائیل، مسئول اصلی از سوی دولت اسرائیل در رسیدگی به شکایت ایران علیه اسرائیل بوده و وزارت دادگستری اسرائیل نیز در این امر سهیم است.
ایران از حدود سه دهه پیش، با ارائه شکایت علیه اسرائیل خواهان دریافت غرامت سهم خود از یک معامله کلان نفتی مربوط به ۴۸ سال پیش بین دو کشور است.
در سال ۱۹۶۸ قرار بود، شرکت نفتی ایلات-اشکلون نفت خام صادراتی ایران را از راه بندر اشکلون به اروپا بفروشد. سهام و مالکیت شرکت یاد شده بین رژیم اسرائیل و ایران تقسیم شده بود. اما با وقوع انقلاب اسلامی، سرنوشت این قرارداد نیز در هاله ای از ابهام قرار گرفت.
سالها بعد، ایران با ارائه شکایت علیه اسرائیل به دادگاههای بینالمللی، خواهان دریافت حق و حقوق خود از این شرکت و غرامت به خاطر نفتی شد که اسرائیل پول آن را برداشته بود.
دادگاههای سوئیس و فرانسه در سالهای گذشته به دعاوی متعدد کلان مالی ارائه شده از سوی ایران علیه رژیم اسرائیل رسیدگی کردهاند.
شرکت ملی نفت ایران در دو شکوائیه برنده شده اما رژیم اسرائیل همچنان از پرداخت مبالغ تعیین شده در این پروندهها خودداری میکند.
به گزارش هاآرتص، از اسرائیل خواسته شده، در مجموع بیش از یک میلیارد و یکصد میلیون دلار به ایران بپردازد؛ اما دولت بنیامین نتانیاهو با این «استدلال» که «حکومت ایران دشمن اسرائیل است» از پرداخت جریمه مالی سر باز میزند.
رژیم اسرائیل پیشتر از تعیین مأموری از جانب خود برای رسیدگی به این دعوای مالی خودداری کرده بود و از این روی، دادگاهی در فرانسه حقوقدان یهودی تئو کلاین را به اسرائیل تحمیل کرد.
اما تئو کلاین که از رهبران جامعه یهودیان فرانسه نیز بود، بیش از یک سال پیش به دلیل کهولت سن از کارهای حقوقی کنارهگیری کرد.
سال گذشته، رسانههای اسرائیل خبر داده بودند که نتانیاهو با توسل به قانون «رازداری»، مانع از اطلاعرسانی در رسانههای این کشور درباره ناکامی دولت اسرائیل در پرونده شکایت نفتی ایران در دادگاه سوئیس شده بود.
معلوم نیست، در صورت ادامه اصرار رژیم اسرائیل به خودداری از پرداخت غرامت تعیین شده به ایران، چه مجازاتی در دادگاههای اروپایی میتواند در انتظار اسرائیل باشد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.