روحانی: کلید رابطه با آمریکا در واشنگتن است

امکان‌پذیر هست که بین ایران و آمریکا رابطه غیرخصمانه و بدون تنش برقرار شود و کلید این کار در واشنگتن هست و نه تهران.
کد خبر: ۵۶۳۸۱۳
|
۰۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۷ 27 January 2016
|
10652 بازدید
رئیس جمهور در نشست خبری در ایتالیا در پاسخ به سوالی درخصوص اینکه آیا فکر می‌کنید یک استقبالی مانند ایتالیا از شما در آمریکا رخ دهد گفت: امکان‌پذیر هست که بین ایران و آمریکا رابطه غیرخصمانه و بدون تنش برقرار شود و کلید این کار در واشنگتن هست و نه تهران.

به گزارش «نسیم آنلاین»، حسن روحانی رئیس جمهور در نشست خبری با خبرنگاران در ایتالیا اظهار داشت: همانطور که ترور و خشونت محکوم هست توهین به دیگران هم محکوم است.

روحانی به سر فصل های دیدارش با پاپ صحبت کرد و گفت در این سفر از آقای رئیس جمهور و نخست وزیر ایتالیا دعوت کردم که مورد قبول آنها قرار گرفت.

رئیس جمهور اظهار داشت: در زمینه‌های اقتصادی طرح های اقتصادی داریم که شعاع آن محدود به ایران و ایتالیا نخواهد بود و منطقه اطراف را هم در بر می گیرد.

وی افزود: مردم ایتالیا علاقمند هستند که به مهمانشان در کشورشان خوش بگذرد اما نکته اول اینکه با پاپ دیدار بسیار خوبی داشتیم، به نظر من همه موضوعات مورد گفتگو داراری اتفاق نظر بود، بحث رو از رابطه ادیان شروع کردیم و به او گفتم در دین اسلام اگر مسلمانی به پیامبر اسلام و تعالیم آن ایمان داشته باشد اما به گذشته گان ایمان نداشته باشد ایمان اون کامل نخواهد بود.

روحانی گفت: همانطور که قران برای ما کتاب مقدس است انجیل و تورات هم مقدس است و پیامبران هم برای ما مورد احترام هستند. آقای پاپ هم تعبیر خوبی داشتنتد که ما باید ندای آسمانی را گوش دل بشنویم و معتقدم که این ندا آسمانی است.

وی افزود: من در دیدار با پاپ در خصوص پیشنهاد در مجمع عمومی سازمان ملل هم صحبت کردم، همینطور در خصوص مبارزه با خشونت صحبت کردیم، در خصوص منطقه و مسائل اینچنین بحث و بررسی به میان آمد، در خصوص تبیین آزادی بیان و توهین به ادیان الهی که هیچ ارتباطی با ازادی بیان ندارد نیز گفتگو داشتیم.

روحانی در ایتالیا اظهار داشت: امیدوارم مباحث با پاپ بتواند در مقام عمل پیاده شود.

روحانی در پاسخ به سوالی خبرنگار صداوسیما در خصوص علاقمندی غرب به نزدیکی به ایران در بخش اقتصادی و ترسیم دورنمای روابط گفت: قبل از اینکه این سفر انجام شود دورنما را مثبت می‌دیدم بدلیل سفر مقامات سیاسی اقتصادی و بخش خصوصی کشورهای اروپایی به ایران و  تردید ندارم که بعد از این سفر روابط خوبی ایجاد می شود. چرا که روابط در یک زمستان سردی منجمد شده بود و آفتاب همکاری را روی این یخ ها مشاهده می‌کنم و روابط ما نه تنها به گذشته بر می گردد بلکه بهتر از گذشته خواهد بود و همه می‌دانند که خواست جمهوری اسلامی ایران تجارت نیست بلکه عمدتا سرمایه گذاری و فناوری است و همچنین همکاری‌هایی که منجر به صادارات محصول مشترک ما به منطقه و جهان شود.

روحانی گفت: تفاهمات، توافقات و اسنادی که به امضا رسیده است نشان می دهد که همکاری های ما در بخش های گوناگون چگونه خواهد بود و فضا را در ایتالیا در بخش های مختلف سیاسی اقتصادی و فرهنگی بهتر از گذشته می بینم.

روحانی در کنفرانس مطبوعاتی در ایتالیا در خصوص روابط ایران و عربستان و تنش ایجاد شده گفت: ایران و عربستان دو کشور مهم مسلمان و همسایه هستند و ما همواره خواهان روابط خوب با عربستان بودیم و در برخی مقاطع مشکلاتی بین ما و عربستان بوجود آمد اما در داستان اخیر یک عالم دینی و مذهبی سر بریده شد و این جای بسیار تاسف و از نظر ما محکومیت شدید داشت بدلیل اینکه آن عالم نه در کار ترور و نه در کار فعالیت مهم خطرناک و علیه امنیت بوده و تنها سخنرانی می‌کرده که همه مردم از حقوق مساوی باید برخوردار باشند و نباید مذهب عاملی باشد که مردم از حقوق اجتماعی و سیاسی محروم باشند.

وی تاکید کرد: مجازات یک آدم که از حقوق اجتماعی حرف می‌زند سر بریدن نیست و کار غلط صورت گرفت که مردم ما به شدت عصبانی شدند و محکوم کردند و ما هم بعنوان دولت این عمل را مثل خیلی از کشورها محکوم کردیم اما حمله به سفارت محکوم بود؛ اولین کسی که این کار را محکوم کرد من بودم که فکر می کنم از طرف ما کارها تمام شده است ما باید عمل حمله به سفارت را محکوم می کردیم و افراد حمله کننده را شناسایی و دستگیر کردیم که این انجام شد.

روحانی با بیان اینکه کارهای عربستان و ادامه تنش غیرقابل توجیه است گفت: البته میدانیم عربستان در منطقه ناموفق بوده و می خواهد برای شکست‌هایش پوششی درست کند، ما این را متوجه هستیم.

روحانی خاطرنشان کرد: عربستانی در کشورهای مختلف اهدافی داشته و ناموفق بوده که از آن عصبانی است اما باید آرامش پیدا کند؛ ما در فارسی می گوییم کمی آب خنک بخورد اما ما خواهان ادامه تنش با عربستان نیستیم و می دانیم هر اختلاف جدید ی کار را سخت می‌کند ما اهداف مهمی در منطقه داریم و ثبات در منطقه به نفع هر دوی ما است؛ باید تروریست‌ها از منطقه بیرون رانده شوند و مشکل امروز منطقه ما تروریزم، داعش و جنگ منطقه‌ای بین عربستان و یمن است، بنابراین ما علاقمند به کاهش تنش هستیم تا به مسائل اصلی در منطقه بپردازیم.

روحانی رئیس جمهور در پاسخ به خبرنگار ایتالیایی در خصوص رد صلاحیت گسترده اصلاح طلبان گفت: ما انتخابات بسیار مهمی پیش رو داریم و در این انتخابات نمایندگان دهمین دوره مجلس شورای اسلامی انتخاب می‌شوند که مرکز قانون گذاری ما است و بسیار مهم است، همچنین در این انتخابات نمایندگان پنجمین دوره خبرگان رهبری انتخاب می‌شوند که در شرایط آینده اگر مسئله‌ای پیش آید برای رهبری آینده تصمیم می‌گیرد و شاید اولین بار است که دو انتخابات بسیار مهم در یک روز انجام می شود و در آینده هم به همین صورت ادامه خواهد یافت.

وی افزود: آنچه که تاکنون انجام گرفته البته من نظراتم را در ایران راجع به انتخابات اعلام کردم و همیشه دوست دارم راجع به مسائل داخلی در داخل ایران صحبت می کنم تا خارج و باز هم نیاز هست که در مورد انتخابات در ایران صحبت کنم اما پیش‌بینی من این است که انتخابات بدی نیست آنطور که در ذهن شما است، ممکن است اختلاف‌نظرهایی وجود داشته باشد اما بسیار امیدوارم که اقداماتی که شورای نگهبان که نهادی بسیار مهم است نسبت به رفع نگرانی ها اقدام کند و ان‌شاالله انتخاباتی داشته باشیم که مردم با حضوری گسترده در انتخابات موجب تقویت نظام شوند و ما بعد از انتخابات بتوانیم با قدرت بیشتری در منطقه و جهان راهمان را ادامه دهیم.

روحانی گفت: عربستان بخاطر عدم مدیریت هزاران نفر را در حج کشتند ما باید عذرخواهی کنیم! اگر باز هم در عربستان کار ضد بشری صورت بگیرد باز هم محکوم می‌کنیم و ما حمله به کشور همسایه را همیشه محکوم می‌کنیم اما در عین حال خواستار ادامه تنش یا افزایش آن بین ما و عربستان نیستیم و این خواست از طرف ما وجود ندارد، امیداورم آنها به مردم خودشان بپردازند؛ البته میدانم که سران عربستان با هم تفاهم ندارند و بین آنها درگیری وجود دارد و شرایط آنها را درک می کنم اما در عین حال در شرایط سخت باید تصمیمات صحیح اتخاذ شود که پایان آن به نفع دو طرف باشد بنابراین امیدوارم آنها مسیر درستی را بتوانند انتخاب کنند.

وی تاکید کرد: کشورهایی هستند که بین ایران و عربستان در رفت و آمدند، بطور کلی پایان تنش را به نفع دو کشور و منطقه می‌دانیم و از هر اقدامی استقبال می کنیم.

وی تاکید کرد: مبارزه ما با خشونت و قربانی بودن مردم ما از خشونت چیز واضحی هست و شما می دانید که بعد از انقلاب گروهک هایی در ایران به ترور مردم می پرداختند و بیش از 17 هزار نفر در کشور ما قربانی تروریزم بودند؛ در سالهای اخیر همه می‌دانند که در برابر القاعده، داعش، بوکوحرام و هرگروه دیگری که در منطقه علیه امنیت اقدام کرده مخالفت کردیم و در بسیاری از موارد کشورهایی که از ما درخواست کمک کردند را کمک کردیم که نمونه بارز آن کمک ما به دولت و مردم عراق است که بتوانند شهرهای خود را حفظ کنند بنابراین ایران یک کشور ضد ترور و مبارزه با ترور است و این را به عنوان رسالت و وظیفه خود می‌داند و حاضر است با همه کشورها همکاری کند و یکی از بحث های ما با مقامات ایتالیایی همکاری علیه ترور و تروریسم بوده است.

روحانی اظهار داشت: خاطرات زیادی از سفر به ایتالیا به ایران می برم از استقبال گرم دولت و مردم این کشور از هیات سیاسی و اقتصادی ما و همفکری‌هایی که با هم داشتیم و همینطور از اینکه ما تصمیم گرفتیم برای ارتباط قوی‌تر در آینده دو طرف بنابراین کاملا آینده را روشن‌تر و بهتر برای همکاری‌ها می‌بینم پس من با خاطره بسیار خوشی امروز رم را ترک می کنم.

روحانی در کنفرانس مطبوعاتی در ایتالیا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در ایتالیا از شما استقبال خوبی شد آیا فکر می کنید که یک روز چنین استقبالی از شما در آمریکا رخ دهد گفت: امکان پذیر هست که بین ایران و آمریکا یک رابطه غیرخصمانه و بدون تنش برقرار شود و کلید این کار در واشنگتن هست و نه در تهران و اگر این کلید در تهران بود من از آن استفاده می کردم اما متاسفانه در آمریکا هست و آنها باید از آن استفاده کنند باید مخاصمات را کنار بگذارند، تا یک نکته کوچکی پیش می‌آید سریع کنگره جمع می شود و تحریمی ایجاد می کند اما هنوز یاد نگرفته‌اند که دنیای امروز دنیای تحریم و فشار نیست و امیدواریم که در آینده نمایندگانی در کنگره جمع شوند که بهتر به آینده بیاندیشند اما در همین شرایط امروز اگر سرمایه گذاران آمریکایی بخواهند به ایران بیایند و فناوری بیاورند و محصولات مشترک تولید کنند ما مانعی نداریم اما اگر قوانین آمریکا برای آنها مشکلی دارد که به خودشان مربوط است و برای همین می گویم کلید در و اشنگتن است. البته یک مسائلی در برجام آزاد شده که برخی ممنوعیت ها رابرداشته شده و قدم های کوچکی در این زمینه برداشته شده است.

وی با بیان اینکه ما امیدواریم مسئولین امریکایی نسبت به آینده منطقه بهتر بیاندیشند و آمریکایی هابخوبی می دانند که در مسائل منطقه بدون حضور ایران مسائل حل و فصل نمی شود گفت: آنچه من دلم می ‌خواهد این است که آمریکایی ها دست از تخاصم بردارند و بجای گذشته به آینده فکر کنند البته در داخل آمریکا نظر واحدی نیست همین الان هم بین کنگره و دولت تفاوت نظر وجود دارد و لابی اسرائیلی بسیار تاثیر گذار است که اگر اینها برداشته شود شاید اینده بهتری ایجاد شود.

روحانی در کنفرانس مطبوعاتی در ایتالیا در پاسخ به سوالی مبنی بر ایجاد بحران مالی و البته بحران انسانی در اروپا گفت: در اروپا هم مشکلات اقتصادی وجود دارد و هم اتحادیه اروپا مسائل فراوانی دارد و هم برای برخورد با مسائلی که برای یک عضو پیش می آید مشکلاتی دارند الان دیده می شود که برخی اعضای اتحادیه شرایط خاصی دارند و یونان یا انگلیس نظرات جدیدی دارند و مسائل مختلفی در اروپا وجود دارد و از جمله مسئله مهاجرت بعنوان یک مسئله پیش روی اروپا هست

وی در ادامه تاکید کرد: ما می بینیم که این اروپای قدرتمند با ورود چند صد مهاجر با چه مسائلی مواجه شده است در حالیکه ما در ایران فقط از افغانستان سه میلیون مهاجر در ایران داریم و ما از آنها پذیرایی می‌کنیم و هیچ سروصدایی هم بپا نکردیم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟