رییس شورای راهبردی روابط خارجی گفت: تصمیمات در حوزه هسته ای فراجناحی است.
به گزارش صداوسیما، کمال خرازی در نشستی در شورای راهبردی روابط خارجی با حضور علی اکبر صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی گفت: در طول سالهای گذشته گرچه با دشواریهای زیادی به ویژه در بحث تحریمها رو به رو بودیم اما با مقاومت مردم توانستیم از این مرحله عبور کنیم و این مقاومت ملت بود که طرف مقابل را به پذیرش دانش هستهای ایران وادار کرد.
وی ادامه داد: 1+5 امروز فهمیده است با کشوری که فرزندانش توانایی دانش هستهای دارد نمیتوانند بیش از این کلنجار بروند.
خرازی علت مذاکره جدی در این دوره را مقاومت مردم در برابر فشارها عنوان کرد و افزود: آنها در گذشته آمادگی مذاکره نداشتند چرا که فکر میکردند ایران در برابر فشارها کوتاه میآید.
رییس شورای راهبردی روابط خارجی مذاکرات هستهای را دشوار خواند و گفت: همان طور که مقام معظم رهبری همواره گفتهاند ایمان و اعتقاد تیم مذاکره کننده در کنار توانمندیهای حرفه ای آنان کارگشا بوده است.
وی با اشاره به نقش دکتر صالحی در مذاکرات تصریح کرد: نقش وی بسیار برجسته بود به ویژه در بعد فنی اقداماتی صورت دادند به طوری که نه تنها مشکلی ایجاد نکرد بلکه توانمندی جدیدی را برای ایران به دست اورد.
رییس شورای راهبردی روابط خارجی با تاکید بر فراجناحی بودن تصمیمات در حوزه هستهای گفت: مقام معظم رهبری یک زمان تصمیم به برداشتن تعلیقها از فعالیتهای هستهای گرفتند و در زمانی دیگر تصمیم به مذاکره مستقیم آمریکا. وقتی این سیر تاریخی را نگاه میکنیم میبینیم که زمانی لازم بوده است مقاومت کنیم تا توانمندی خود را اثبات کنیم و بتوانیم در مقابل دشمن مذاکره کرده و به نوعی دشمن ناچار شود خواسته ما را بپذیرد.
یک زمان به سوخت 20 درصد نیاز داشتیم آن را به ما ندادند و خودمان تولید کردیم در حالی که برایمان تولید صفحات سوخت مشکل بود.
وی ادامه داد: آن موقع صحبت از مبادله سوخت 20 درصد با صفحات سوخت برای راکتور تهران بود و ترکیه و برزیل با هماهنگی آمریکا برای این کار واسطه شدهاند. آن موقع رهبری با اکراه این موضوع را پذیرفتند چراکه خوش بین نبودند. آنها به تهران آمدند و جشن هم گرفتند اما آمریکاییها زیرش زدند و مشخص شد بدبینی رهبری حقیقت دارد.
همان موقع اعلام شد که خودمان میسازیم اما برخی کشورهای خارجی ما را به تمسخر گرفتند در حالی که یک سال بعد ما صفحات سوخت را ساختیم و آنها دیدند وقتی ایرانیها تصمیم میگیرند کاری را انجام دهند موفق میشوند.
خرازی گفت: بنابراین تصمیمگیریها در لحظات حساس تاریخی میتواند تعیین کننده یا نابودکننده باشد. دقیقا مثل صحنه جنگ است. یک جا نرمش به کار میبرید و یک جا با وجود همه فشارها و محدودیتها باید خط مقدم را جلو ببریم.
وی ادامه داد: اگر در دوره اصلاحات رهبری تعلیق را نمیشکست نمیدانیم چه اتفاقی میافتاد. ممکن بود صحنههای متفاوتی را پیش بیاورد از این رو تدبیر و شناخت موضوع و تصمیم دقیق که لازمه رهبری یک جامعه است در حالی که دشمنیهای بسیاری با آن کشور وجود دارد بسیار حائز اهمیت است و خوشبختانه ما از این نعمت برخورداریم.
خرازی ادامه داد: مادامی مقاومت ملت بر سر آرمانهایمان وجود دارد بی تردید آینده شکوفایی قابل تصور است و امیدواریم نتیجه فداکاریها و جانبازیها در طول حیات جمهوری اسلامی ایران بتواند به موقعیت ایران هر چه بیشتر کمک کند.