در راستای همین تالیفات، اخیراً مراسم رونمایی از مجموعه کتاب های حقوقی محسن اسماعیلی، با حضور شخصیت هایی همچون آیت الله مصطفی محقق داماد، علی لاریجانی، حجت الاسلام و المسلمین ناطق نوری، حجت الاسلام و المسلمین سید محمود دعایی، حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی طباطبایی، حجت الاسلام والمسلمین محمد حسن ابوترابی فرد، حجت الاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی، حجت الاسلام و المسلمین محمد علی رحمانی، محمدباقر قالیباف، محمد نهاوندیان، محمد حسن قاضی زاده هاشمی، احمد توکلی، حسینعلی امیری، سردار سرتیپ پاسدار علی فضلی، صالحی امیری، محمدحسین مقیمی، محمدرضا صادق، حجت الاسلام و المسلمین محمد شریعتی، محسن مهرعلیزاده، مسعود زریبافان و ... بعد از ظهر امروز در کتابخانه ملی برگزار شد.
مجلس خبرگان باید جایی باشد که به هیچ شخص و یا گروهی متعهد نباشد
محسن اسماعیلی کاندیدای پنجمین دوره انتخابات خبرگان رهبری در نطق انتخاباتی خود که عصر دوشنبه از شبکه تهران پخش شد، گفت: رهبری ستون اصلی خیمه این نظام مقدس است که نه تنها سرنوشت دنیا که حتی سرنوشت دین ما را هم عمیقا تحت تاثیر قرار میدهد.
وی با بیان این که عمر پر برکت 37 ساله جمهوری اسلامی ایران نشان داد که داشتن رهبری حکیم و مقتدر تا چه اندازه مهم و موثر است، ادامه داد: امیدوارم که هیچ گاه نیاز نشود که این مجلس برای انتخاب رهبر تشکیل جلسه دهد. اگر به تعبیر متخصص دانش مدیریت مجلس خبرگان قوی داشته باشیم و هرگاه نیاز به تصمیمگیری در آن باشد با مرور زمان مشخص میشود که چه میزان تصمیم درستی گرفته است.
کاندیدای پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری با بیان این که مجلس خبرگان متعلق به آحاد ملت است تصریح کرد: اعضای خبرگان رهبری به سهم خودشان باید شبیه رهبری باشند و متعلق به هیچ جناح و گروهی نباشد و برخواسته از مردم و برای آنها تصمیم بگیریند، که این یکی از وظایف مهم خبرگان است.
اسماعیلی با بیان این که رهبری متعلق به دین، اسلام، نظام و یکایک مردم است، ادامه داد: همه آحاد مردم باید در انتخابات پیش روی به صورت فعال و جدی شرکت کنیم تا مجلس خبرگان مجمع نخبگان باشد و ثابت شود که آنها به مصالح دین و منافع ملی میاندیشند و بزرگتر از آن هستند که در حصار بازیهای گروهی قرار بگیرند.
وی ادامه داد: همانگونه که امام خمینی(ره) فرمودند اجتهاد مرسوم در حوزههای علمیه شرط لازم برای این نقش است و نه شرط کافی، امام بزرگوار به حفظ فقه جواهری تاکید میکردند اما در عین حال میفرمودند که اجتهاد مرسوم در حوزهها کافی نیست. بلکه اگر یک فرد علم در علوم حوزوی باشد نمیتواند مصلحت جامعه را در برخی موارد تشخیص دهد.
کاندیدای پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری افزود: فردی که فاقد بینش لازم در تصمیمگیری، مصالح اجتماعی و حکومتی باشد مجتهد نیست و نمیتواند زمامدار جامعه باشد، تنها مجتهدی میتواند رد زمره خبرگان قرار بگیرد که علاوه بر قدرت فقاهت پویا و رهگشا با دنیای امروز و پیچیدگی آن آشنا باشد و مشکلات جامعه را با تمام وجود حس کرده باشد و بتواند برای حل آنها راهحل نشان بدهد.
اسماعیلی با بیان این که برخی دشمنان تبلیغاتی داشتند مبنی بر این که مجلس خبرگان تنها مجلس روحانیان است، تصریح کرد: من آمدهام تا اثبات کنم آنچه برای نظام و مردم ما مهم و ملاک تصمیمگیری است، دانش فرد است.
وی ادامه داد: بسیاری از فرزندان رشید ملت به رغم داشتن تحصیلات دینی و اجتهاد بدون اینکه رسما توفیق خدمت در لباس تبلیغ دینی را داشته باشند با گمنامی در زمینههای مختلف و مورد نیاز جامعه مشغول به کار هستند، مجتهد هستند و روانشناس، مجتهد هستند و جامعهشناس، مجتهد هستند و اقتصاد دان و مجتهد هستند و مدیر که میتوانند با حضور در مجلس خبرگان ظرفیتهای جدیدی را فعال کنند. اگر این افراد به صحنه بیایند میتوانند به رهبر بزرگواره کشور در حل سریعتر و بهتر مشکلات و هدایت کشور به سمت جهش باورنکردنی یاری کنند.
کاندیدای پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: اگر چه مجلس خبرگان مسئولیت مستقیم در برابر بیکاری، نرخ تورم ندارد و شخصی در مورد مشکلات کوچک و بزرگ از آنها سوال نکند اما ما پیرو شریعتی هستیم که همگان را مسئول و پاسخگو میداند. به طور مثال در هر سه دقیقه یک طلاق در کشور ثبت میشود، آیا میتوانیم در برابر این واقعیت خود را فاقد مسئولیت اجتماعی و تاریخی بدانیم. بنده معتقدم باید هر شخص از تمام تواناییهای خود برای کمک به حل مشکلات مردم و نظام استفاده کند و با کنار گذاشتن علایق شخصی و گروهی ایران اسلامی پیشرفتهای را بسازیم.
اسماعیلی با بیان این که برای حقوق شهروندی باید از همه چیز خود بگذریم، گفت: الگوی ما امامی است که بنا بر نقل سیدرضی در سخنرانی که برای معارفه قبول خلافت داشتهاند به این مضمون فرمودند که من خلافت را برای فقط فقط اجرای احکام خدا و ارزشها قبول کردم و فرمودند حفظ حرمتها و ارزشهای شهروندی مهمترین حکم خداوند است و از بالاترین ارزشها است.
وی ادامه داد: اجتهاد شیعی میگوید بیشک دفاع از نظام از اوجب واجبات است.
کاندیدای پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری با بیان این که تاکنون 25 کتاب و 70 مقاله علمی منتشر کردهام، تصریح کرد: این آثار را در برابر لبخند رضایت یک ستمدیده بیپناه ناچیز میبینم و نمیگویم که ایرانیان شایسته برترین پیشرفتها و بزرگترین تمدنها هستند، بلکه معتقدم ایرانیان همواره تمدنساز و الگوآفرین بودند و باید باشند، اگرچه این راه طولانی و سخت است اما پیمودنی است.
اسماعیلی تصریح کرد: برخی از گروههای و جناحها از روی حسنظن علیرغم تضاد دیدگاهها من را در فهرست انتخاباتی خود قرار دادند که باید از آنها تشکر کنم. بنده نیامدهام کسی را نفی کنم و براساس آموزشهایی که دیدهام پای خود را از مرز ادب و اخلاق نخواهم گذاشت.
مستندی درباره زندگی، فعالیتها و نوع نگاه پرویز اسماعیلی در «تابناک» مشاهده میکنید: