اختلاف‌نظر بر سر واردات میلیاردی روغن خام!

واردات روغن خام و اینکه چه دستگاه‌هایی باید برای تامین نیاز کشور و صدور مجوز واردات آن نقش‌ داشته باشند به محل اختلاف جدید بین دو وزراتخانه جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت تبدیل شده است.
کد خبر: ۵۶۹۰۱۰
|
۳۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۹ 19 February 2016
|
4134 بازدید
واردات روغن خام و اینکه چه دستگاه‌هایی باید برای تامین نیاز کشور و صدور مجوز واردات آن نقش‌ داشته باشند به محل اختلاف جدید بین دو وزراتخانه جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت تبدیل شده است.

به گزارش خبرنگار ایسنا، اخیرا خبرهایی مبنی بر اینکه برای واردات روغن خام دیگر نیازی به مجوز وزارت جهاد کشاورزی ندارد به نقل از سازمان توسعه تجارت منتشر شده، حال آنکه بر اساس قانون تمرکز وظایف بازرگانی بخش کشاورزی، متولی تولید تا بازار داخلی و واردات و صادرات محصولات کشاورزی و بخش اعظمی از صنایع غذایی با یک مرحله تبدیل به وزارت جهاد کشاورزی واگذار شده است؛ این یعنی دستگاه‌هایی مانند گمرک و سازمان توسعه تجارت باید عملکردشان با تصمیم‌گیری و مجوزها هماهنگ باشد.

البته این خبر چندان دوامی هم نداشت؛ چرا که عبدالمهدی بخشنده - معاون برنامه‌ریزی اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی - در اظهار نظری تند، تکیلف همه چیز را روشن کرد و در این باره به خبرنگار ایسنا گفت: اگر هر سازمان یا مقامی خارج از وزارت جهاد کشاورزی این موضوع را اعلام کرده باشد، قطعا خلاف قانون اظهارنظر کرده و متخلف است و باید به مراجع قانونی کشور پاسخگو باشد.

وی افزود: بر اساس ماده 16 قانون افزایش بهره‌وری، وزارت جهاد کشاورزی تنها مرجع قانونی صدور مجوز واردات محصولات کشاورزی است و قطعا متخلفین را به مراجع قضایی کشور معرفی خواهیم کرد.

اما پس از اظهار نظر معاون وزیر جهاد کشاورزی، سازمان توسعه تجارت طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد که حذف مجوز وزارت جهاد کشاورزی در ثبت‌ سفارش واردات دانه‌های روغنی به معنای عدم محدودیت در واردات و صفر شدن تعرفه آن نیست بلکه وظیفه این سازمان تسهیل تجارت و حذف موانع دست ‌و پا گیر است؛ به همین دلیل با بررسی‌های صورت گرفته و به منظور جلوگیری از افزایش قیمت روغن نباتی مصرفی مردم مقرر شد بر اساس ماده 103 قانون برنامه پنجم توسعه، یکی از اسناد غیرضروری که در مسیر واردات روغن خام مورد نیاز برای تولید انواع روغن نباتی وجود دارد، حذف شود.

بر اساس این اطلاعیه، حذف برخی مجوزها از روند واردات روغن خام ارتباطی به واردات دانه‌های روغنی ندارد و حمایت از نظام تولید داخل کماکان از طریق نظام تعرفه‌ای در بخش‌های مختلف صورت می‌گیرد.

اما باز هم وزارت جهاد کشاورزی واکنش نشان داد و علی اکبر مهرفرد - قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور بازرگانی - در این باره گفت که براساس قانون تمرکز وظایف و سیاست تجارت بخش کشاورزی (واردات، صادرات، تولید، تنظیم بازار و ذخیره سازی) برای همه محصولات کشاورزی از جمله گندم، روغن و دانه‌های روغنی جزو مسئولیت های وزارت جهاد کشاورزی است.

وی افزود: به طور مشخص «تجارت، تولید و بخش صنایع تبدیلی دانه های روغنی و روغن خام» بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است و طبق مقررات قانونی موجود، مشکلی در این زمینه وجود ندارد اما سیاست تعیین شده ما درباره خرید دانه های روغنی به قیمت تضمینی و سپردن آن به واردکننده‌ها درست است و سازمان توسعه تجارت در این میان وظیفه توسعه و تجارت کل کشور را بر عهده دارد و براین اساس ثبت سفارش‌ها توسط این سازمان انجام می شود؛ هرچند وزارت جهاد کشاورزی به طور جداگانه نمی تواند فرآیند ثبت سفارش را انجام دهد اما به طور قطع صدور مجوز و سیاستگذاری چگونگی صادرات و واردات کالاهای کشاورزی از جمله روغن خام برعهده این وزارت جهاد کشاورزی است.

حال با این اختلاف نظرها، مشخص نیست مسئله چیست که واردات روغن خام که البته به گفته مسئولان وزارت جهاد کشاورزی سالانه میلیاردها دلار از کشور خارج می‌کند، به مسئله حاشیه‌ساز بین وزارت‌خانه‌های جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت تبدیل شده است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟