کیوسک بین المللی «تابناک»؛

تحرکات جدید ارتش ترکیه در شمال سوریه/ جنجال بر سر اظهارات پاپ درباره ترامپ

ادامه حملات توپخانه ای ارتش ترکیه به شمال سوریه و ادعای ورود نظامیان ترکیه ای به این منطقه، شکست سیاست اردوغان در قبال سوریه، ضرورت مذاکره ایران و آمریکا برای حل بحران سوریه، اظهارات پاپ فرانسیس درباره دونالد ترامپ و واکنش ترامپ به این موضوع، از جمله مهمترین موضوعاتی است که امروز مورد توجه مطبوعات و رسانه های بین المللی قرار گرفته است.
کد خبر: ۵۶۹۰۱۹
|
۳۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۰ 19 February 2016
|
15482 بازدید
تحرکات جدید ارتش ترکیه در شمال سوریه/ جنجال بر سر اظهارات پاپ درباره ترامپادامه حملات توپخانه ای ارتش ترکیه به شمال سوریه و ادعای ورود نظامیان ترکیه ای به این منطقه، شکست سیاست اردوغان در قبال سوریه، ضرورت مذاکره ایران و آمریکا برای حل بحران سوریه، اظهارات پاپ فرانسیس درباره دونالد ترامپ و واکنش ترامپ به این موضوع، از جمله مهمترین موضوعاتی است که امروز مورد توجه مطبوعات و رسانه های بین المللی قرار گرفته است. 

به گزارش «تابناک»، امروز نیز بخش مهمی از مطالب مطبوعات و رسانه های بین المللی را اخبار، گزارش ها و تحلیل های مربوط به سوریه تشکیل می دهد. در این راستا، در ادامه تجاوزگری ارتش ترکیه به شمال سوریه، این ارتش اقدام به بمباران مناطق شمالی سوریه کرده است. بر اساس گزارش شبکه خبری «المیادین»، شب گذشته حملات سنگین توپخانه ارتش ترکیه به شهر «تل رفعت» سوریه انجام گرفته است. بر اساس این گزارش، توپخانه ترکیه پنج شنبه شب شهر تل رفعت و شهرک‌های «منغ» و «دیر الجمال» و «کفرنایا» واقع در ریف شمالی حلب را هدف قرار داد. این در حالی است که شورای امنیت سازمان ملل در جلسه اضطراری اخیر خود خواستار توقف حملات ترکیه به شمال سوریه شده بود.

*****

همزمان، برخی اخبار تأیید نشده از ورود شماری از نیروهای نظامی ترکیه به خاک سوریه حکایت دارد. سایت شبکه خبری «راشا تودی» از عبور ده‌ها خودروی نظامی ترکیه از مرز سوریه و ورود به «عفرین»، منطقه ای همجوار مرز خبر داده و می افزاید نیروهای اعزامی در حال کندن سنگر در نزدیکی میدان اقبیس، شهری در استان حلب هستند. این سایت به نقل از یک خبرگزاری کردی می نویسد این خودرو‌ها روز پنجشنبه ۲۰۰ متر در داخل منطقه کردنشین استان حلب پیشروی کردند. منطقه عفرین در سوریه که هم مرز با ترکیه است، یک منطقه عمدتاً کردنشین بوده و بر اساس سرشماری سال ۲۰۰۳ بیش از ۱۷۰ هزار نفر در آن سکونت دارند. ترکیه نیروهای وابسته به شبه نظامیان کرد را مسئول انفجاری در آنکارا دانسته‌اند که ۲۸ کشته و ۶۱ زخمی برجای گذاشت.

*****

در همین حال، روزنامه «ایندیپندنت» از شکست سیاست های دولت ترکیه در سوریه سخن گفته است. این روزنامه با اشاره به شکست سیاست رئیس‌جمهور ترکیه در قبال سوریه، تأکید می کند که اگر وی مسیر رویارویی نظامی را در سوریه در پیش بگیرد، خود و ترکیه را با هم نابود خواهد کرد. مأموریت گروه حمایت از سوریه، زیر نظر سازمان ملل برای پایان دادن به خشونت، به‌ علت اقدامات تحریک آمیز آنکارا با دشواری هایی همراه شده است. آخرین فرصت برای رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه رسیده است که در جنگ سوریه چیزی را تغییر دهد؛ زیرا راهبردش در سرنگون کردن بشار اسد رئیس جمهور سوریه بعد از مداخله روسیه شکست خورد. در حال حاضر، نقشه‌های ترکیه از تأیید عربستان و محمد بن سلمان وزیر دفاع این کشور برخوردار شده که به خودش اطمینان دارد، اما عملاً از جنگ عربستان در یمن راضی نیست.

*****

از سوی دیگر، در بحث از روش های حل و فصل بحران سوریه، سایت شبکه خبری «ای بی سی نیوز» پیشنهاد کرده الگوی مذاکرات ایران و آمریکا در این زمینه مورد استفاده قرار گیرد. به اعتقاد این سایت، دیپلماسی ایران و آمریکا پس از موفقیت مذاکرات هسته‌ای، می‌تواند در ترک مخاصمه در سوریه نیز کار ساز شود. در این مطلب آمده «صلح در سوریه ممکن است نیاز به آن داشته باشد که آمریکا و ایران با رابطه و مذاکرات سیاسی خود مانند آنچه که موجب توافق هسته‌ای و مبادله اخیر زندانی بین دو کشور شد، به آن بپردازند تا یک تابوی دیگر یعنی مذاکرات نظامی در مورد سوریه شکسته شود». ایران ممکن است تنها یکی از ۱۷ کشور دعوت شده به نخستین گردهمایی روز جمعه (کنفرانس امنیتی مونیخ) باشد؛ ولی برای دولت اوباما، ایران مثل هیچ کشور دیگری در میز مذاکره نیست.

*****

اما در میان دیگر موضوعات، جنجال شکل گرفته بر سر اظهارنظر رهبر کاتولیک های جهان درباره دونالد ترامپ، نامزد جمهوری خواه انتخابات آمریکا، مورد توجه بسیاری از مطبوعات و رسانه های بین المللی قرار گرفته است. بر اساس گزارش «بی بی سی»، پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان گفت اگر حرف‌هایی که درباره مواضع دونالد ترامپ گفته می‌شود، درست باشد، او مسیحی نیست. پاپ فرانسیس در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره مواضع دونالد ترامپ، نامزد جمهوری خواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا درباره مهاجرت و اینکه آیا کاتولیک‌های آمریکا باید به دونالد ترامپ رأی بدهند یا خیر، گفت وقتی که فردی فقط به فکر ایجاد شکاف است و از وحدت حرف نمی‌زند، فرقی هم نمی‌کند این فرد کجا باشد، او هر کسی باشد مسیحی نیست. انجیل چنین چیزی را نمی‌گوید.

*****

در واکنش به این سخنان، ترامپ خود را یک «مسیحی خوب» خوانده و سخنان پاپ را «شرم آور» دانسته است. به نوشته «رویترز»، ترامپ اظهار داشته: «اگر واتیکان هدف حمله داعش قرار گیرد، همه می‌دانند بالا‌ترین هدف و پیروزی داعش خواهد بود، در این صورت من می‌توانم به شما قول بدهم که پاپ فقط آرزو و دعا می‌کرد که دونالد ترامپ رئیس جمهور می‌بود چون اگر دونالد ترامپ رئیس جمهور باشد چنین اتفاقی نمی‌افتد و داعش ریشه کن می‌شود؛ برخلاف چیزی که اکنون رخ می‌دهد، یعنی سیاستمداران فقط حرف می‌زنند و هیچ اقدامی صورت نمی‌گیرد. این اتفاقی است که اکنون رخ می‌دهد». وی افزوده: «اینکه یک رهبر دینی بیاید و دین یک فرد دیگر را زیر سئوال ببرد، مایه شرمساری است، من افتخار می‌کنم که یک مسیحی هستم. من در مقام رئیس جمهور اجازه نخواهم داد مسیحیت پی در پی هدف حمله و تضعیف شدن قرار گیرد». 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟