اقتصاددانان عضو ائتلاف بزرگ اصولگرایان تهران، جزئیات برنامه های اقتصادی این ائتلاف را برای بهبود معیشت مردم و پیشرفت اقتصادی در خبرگزاری تسنیم رونمایی کردند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری "معیشت و پیشرفت، خواستگاه مجلس دهم" برای ارائه جزئیات برنامهها و رویکردهای اقتصادی ائتلاف بزرگ اصولگرایان در مجلس آینده با حضور اقتصاددان و صاحبنظران اقتصادی فهرست ائتلاف اصولگرایان در تهران شامل پرویز داودی، غلامرضا مصباحی مقدم، لطف الله فروزنده، مسعودمیرکاظمی، حجت الله عبدالملکی و محمد سلیمانی امروز در خبرگزاری تسنیم برگزار شد.
* مصباحی مقدم: آب، محیط زیست، مسکن، اشتغال، و اصلاح نظام بانکی اولویتهای مجلس اصولگرا
مصباحی مقدم در این نشست خبری با بیان اینکه تمام نظرخواهی ها نشان می دهد اولویت اول ما اقتصاد، مسائل بانکی، رشد، اشتغال و قدرت خرید مردم است، اظهار کرد: در آغاز هر مجلسی باید نمایندگان برنامه های خود را بدهند و به نظر من باید اولویت ها را تعیین کرد.
وی گفت: دولت برنامه به ما نداده در حالیکه نیازمند تعیین شاخص ها هستیم و در سیاست های ابلاغی این شاخص ها تعیین شده است مثلا رشد اقتصادی هشت درصد؛ دستیابی به این رشد امکانپذیر است زیرا ظرفیت های اقتصادی ما بسیار خالی است و باید در چهار سال آینده اولویت های سرمایه گذاری را تعیین کنیم.
او افزود: آب، محیط زیست، ساماندهی صندوق های بازنشستگی، سرمایه گذاری در انرژی، مسکن، اشتغال، اصلاح نظام بانکی که در دوره فعلی مجلس هم پیگیری می کنیم از جمله اولویت هاست. طرحی هم در این رابطه ارائه داده ایم که در نوبت بررسی است.
مصباحی مقدم گفت: در مجلس آینده رفع موانع تولید در اولویت است و باید به تولید ملی توجه کنیم نه اینکه نگاه مان به خارج از کشور باشد و این موضوع در دیدگاه اقتصاد مقاومتی هم هست.
وی عنوان کرد: 950 هزار میلیارد تومان نقدینگی موجود در دست مردم است که در دو سال و نیم گذشته دو برابر شده است و لذا باید مدیریت شود تا به سیلی ویرانگر تبدیل نشود. 18 تا 22 میلیارد تومان ارز در دست مردم است.
این نماینده مجلس خاطر نشان کرد: طلایی که در دست مردم است سرمایه راکد است و می توان از آن استفاده کرد و یکی از مسائلی که اهمیت دارد دنبال کردن مو به موی سیاست های اقتصاد مقاومتی است.
او ابراز کرد: به مسئله توانمندسازی خانواده ها باید توجه شود تا فقط یارانه بگیر نشوند و با توانمندسازی آنها باید یارانه بده شوند؛ باید رفع فقر و محرومیت مردم را در دستور کار قرار دهیم؛ در سیاست جمهوری اسلامی ننگ است که هنوز بعد این همه سال فقیر داشته باشیم.
مصباحی مقدم با بیان اینکه بانک مرکزی هم در گزارشهای خود تأیید کرده است که نقدینگی دو برابر شده است گفت: اینکه گفته میشود عامل رکود نقدینگی است، دلیل بیجایی است. در واقع نقدینگی موجب افزایش نرخ تورم شده است. علت افزایش نقدینگی نیز این است که درآمدهای دولت وصول نشده اما دولت آن را وصول شده تلقی کرده و معادل ریالی آن را از بانک مرکزی گرفته است. عامل دیگر رشد نقدینگی مربوط به بانکها است در واقع نرخ نقدینگی اعلام شده محاسباتی است و واقعی نیست؛ یعنی اینکه جریمهها و سود درآمدهای وصول نشده به عنوان درآمد محاسبه شده و دولت پول آنها را از بانک مرکزی گرفته است.
کاندیدای ائتلاف اصولگرایان مجلس دهم با یادآوری اینکه نقدینگی موجود در جهت توسعه تولید نیست، گفت: میتوان نقدینگی را از طریق ابزارهای جدید مالی به سمت تولید هدایت کرد. همانطور که امسال دولت از برخی از این ابزارها برای جذب نقدینگی استفاده کرد و برای سال آینده نیز تصمیم دارد 37 هزار میلیارد تومان اوراق مالی تنظیم کند.
همچنین میتوان از طریق صندوقهای موجود در بازار سرمایه (فاند) و نظارت نقدینگی را به سوی تولید هدایت کرد البته نظارت بر نقدینگی به شدت ضعیف است. به طوریکه وامهایی که از بانکها گرفته می شود به سمت قاچاق سوق پیدا میکند.
وی ادامه داد: علت این امر این است که سیستم بانکی کشور سود پول را مبنا قرار میدهد همین موجب شده که بانکها و موسسات مالی برای دادن وام از یکدیگر سبقت بگیرند در واقع اینگونه قیمت پول بالا رفته است به طوری که بانکها از تسهیلات گیرندگان نیز سود بالا دریافت میکنند. این درحالی است که این پولها به سمت تولید نمیرود. با توجه به اینکه واردات 400 درصد سود دارد، حتی اگر بانکها 37 درصد هم سود تسهیلات دریافت کنند، وام گیرنده وام گرفته شده را به سمت تولید نخواهد برد. به همین دلیل پول گرفته شده به سمت واردات و قاچاق میرود.
مصباحی مقدم با اعلام اینکه سیستم بانکی در مجلس نهم اصلاح خواهد شد، گفت: طرح یک فوریتی در مجلس برای اصلاح سیستم بانکی در دستور کار قرار خواهد گرفت تا این مشکل حل شود و بانکها در بالا بردن سود پول رقابت نکنند.
نماینده مردم تهران در مجلس نهم در پاسخ به این سوال که این مجلس تاکنون چه مقدار بر قانون مبارزه با قاچاقی که تصویب کرده نظارت میکند، گفت: متأسفانه دولت این موضوع را پشت گوش انداخته است و تاکنون آیین نامههای آن را تهیه نکرده است مکرر در این زمینه به دولت گوشزد کرده اما پاسخی دریافت نکرده است. همچنین دولت سعی کرده است که در مقابل پیشنهاد افزایش مناطق آزاد بایستد و از تصویب لایحه دولت خودداری کند.
*داوودی: پرداخت یارانه نقدی تا بهبود ساختارهای اقتصادی باید ادامه یابد
پرویز داوودی در نشست خبری "معیشت و پیشرفت، خواستگاه مجلس دهم" با بیان اینکه در وضعیت فعلی اقتصاد با دوگونه مشکلات مبنایی-ریشه ای و کوتاه مدت مواجه هستیم، اظهار کرد: سیاست های اقتصاد مقاومتی که ابلاغ شد نقشه راه برای حل معضلات اقتصادی کشور به حساب می آید و صرفا برای حل مشکلات دوران تحریم نبود لذا باید آن را سرلوحه قرار دهیم.
معاون اول رئیس جمهور دولت نهم با بیان اینکه این سیاست ها مبتنی بر شاخص های دانش بنیان، مردمی بودن، برون گرایی و درون زایی است، گفت: در اهداف نظام اسلامی هم همواره مورد تأکید بوده که در بعد اقتصادی موجب اختلاف طبقاتی زیاد نشویم؛ برخی راه حل ها با درگیر کردن مردم در عموم فعالیت های اقتصادی است زیرا مشارکت مردم در تولید بسیاری از مشکلات را می کاهد.
او به بحث دانش بنیان که مربوط به توسعه تکنولوژی های روز دنیا می شود، اشاره کرد و درباره درون زایی اقتصاد مقاومتی گفت: درون زایی یعنی اعتماد به توانمندی های داخلی؛ هر وقت این اعتماد به مدیریت و تفکرات منتهی شد قطعا قدم های بلندی برخواهیم داشت که البته تجربه چنین کاری را در دوران دفاع مقدس و تحریم ها نیز داشته ایم.
داوودی درباره برون گرایی نیز گفت: این موضوع یعنی داشتن اقتصاد قدرتمند؛ ما نباید در مرزهای خود محصور شویم و باید به حدی برسیم که در دنیا نقش بازی کنیم.
وی با بیان اینکه آسیب های کنونی را می توان با ابزارهای در دست حل کرد، گفت: در حال حاضر کمتر از یک سال فرصت داریم تا اقتصاد یک حرکتی از خودش نشان دهد و آسیب های آن کاهش یابد.
او افزود: در حال حاضر واحدهای تولیدی در آستانه تعطیلی یا نیمه تعطیلی هستند؛ لذا به دنبال این قضیه بیکاری هم اتفاق می افتد و با توجه به این قضیه چند مزیت فوری فوتی داریم که باید از آن استفاده کرد.
داوودی خاطر نشان کرد: در حال حاضر 800 هزار میلیارد تومان نقدینگی بانک هاست که مدیریت 100 هزار میلیارد تومان آن در دست بانک مرکزی است و بقیه در اختیار بانک هاست بنابراین بانک ها می توانند نقش فعالی در زمینه حمایت از واحدهای تولیدی داشته باشند.
وی گفت: به یک سیستم نظارتی مشخص از سمت بانک مرکزی نیاز داریم تا در بانک اعمال شود تا 800 هزار میلیارد تومان به سمت واحدهای تولیدی رود.
او خاطر نشان کرد: برخی واحدهای تولیدی تکنولوژی آکبند دارند و برخی باید تکنولوژی شان به روز شود؛ مبنای این حمایت نیز این هست که واحدهای تولیدی می گویند باید در بازار رونق باشد تا بتوانیم بفروشیم.
داوودی به معضل نرخ تسهیلات بانکی هم اشاره کرد و گفت: برای سوق پیدا کردن منابع بانکی به سمت واحدهای تولیدی باید نرخ تسهیلات بانکی به شدت کاهش یابد. در حال حاضر این نرخ بالای 25 درصد برای واحدهای تولیدی تمام می شود.
وی گفت: در این صورت می توانند با اجناس خارجی رقابت کنند و مشکل اشتغال به نحوی حل می شود و این رویکرد کوتاه مدت ماست.
داوودی به یارانه ها هم اشاره کرد و گفت: در بحث یارانه ها هم در مقطع کنونی تا سیاست های توانمندسازی و بهبود ساختارهای اقتصادی به ثمر نرسیده است، یارانه ها را باید بپردازیم زیرا فشارهای عدیده ای به مناطق محروم وارد می کند.
او افزود: خانوارهای تحت فشار و محروم حتی در اطراف استان تهران زیاد هستند و کمی یارانه به عنوان ابزاری برای رفع فشارها آنها عمل می کند.
نامزد عضو ائتلاف اصولگرایی مجلس دهم با اشاره به اینکه حدود سه سال از عمر دولت یازدهم گذشته است و با توجه به اینکه دولت در پنج شش ماه آخر فعالیت خود به کارهای انتخاباتی مشغول میشود گفت: با توجه به این شرایط دولت زمان کافی برای انجام برخی از اقدامات اقتصادی ندارد اما برخی از اقدامات هستند که در کوتاه مدت میتوانند انجام داد و به نتیجه رسید.
داوودی با تأکید براینکه خیرخواه دولت هستیم، اضافه کرد: دوست داریم زمانی که 4 سال فعالیت دولت به اتمام رسید اقدامات موثری در کارنامه اقتصادی دولت باشد و نمره مردودی نگیرد اما متأسفانه چیزی در کارنامه اقتصادی دولت نمیبینیم. باید دولت تحرک در اقتصاد ایجاد کند به طور نمونه میتوان نرخ تسهیلات بانکی را اصلاح کرد و بعد از آن بر اجرای آن نظارت کرد. اگر عزم نظارت باشد میتوان در چارچوب نظارت نرخ وامهای بانکی را کاهش داد. اگر نقدینگی بیش از این افزایش یابد و نظارتی وجود نداشته باشد قطعاً تورم سرسام آورتر خواهد شد.
وی ادامه داد: در حال حاضر 80 درصد واحدهای تولیدی تعطیل هستند اما هنوز ظرفیت آنها باقی است و نابود نشده ضمن اینکه نیروی انسانی و سرمایه برای راه اندازی مجدد آنها وجود دارد. تنها باید به آنها روحیه داد. روحیه نیز چیزی جز نگاه به داخل نیست. تا زمانیکه مسئولان دائماً تکرار میکنند منتظر سرمایه گذاری خارجی برای حل مشکلات اقتصادی هستند، مشکلات کشور حل نخواهد شد.
معاون اول رئیس جمهور دولت نهم با اشاره به اینکه هرگاه نگاه کشور به توان داخلی بود شاهد پیشرفتهای چشمگیری بودیم، گفت: در این موضوع میتوان به مسائل دفاعی اشاره کرد زمانیکه حتی مجبور بودیم سیم خاردار مورد نیاز خود را از خارج وارد کنیم اما اکنون به پیشرفته ترین تجهیزات دفاعی دست یافتهایم. ضمن آنکه نتیجه نگاه داخل سردار سلیمانی است که توانست با استفاده از توانمندیهای داخل کشور شرایط قابل قبولی را برای کشور سوریه ایجاد کند.
داوودی با اشاره به اینکه متوسط نرخ تورم در دو سال اول دولت یازدهم 23.8 درصد است، گفت: این درحالی است که نرخ تورم در دو سال اول دو دولت دهم و یازدهم 16.6 درصد است. همچنین نرخ رشد در دو سال اول دولت تدبیر و امید 0.53 درصد و در دو دولت نهم و دهم 6.2 درصد است. این نشان میدهد که نگاه داخل موجب رشد و شکوفایی اقتصاد کشور میشود.
* میرکاظمی:نقدینگی در 2سال دولت یازدهم بیش از 8سال دولت قبل رشد کرد
سید مسعود میرکاظمی در نشست خبری "معیشت و پیشرفت، خاستگاه مجلس دهم" که در خبرگزاری تسنیم برگزار شد اظهار داشت: مجلس دهم باید مجلسی باشد که خارج از داد و فریادهای سیاسی واقعیتهای اقتصادی کشور را بشناسد و بر مبنای واقعیتهای اقتصاد کشور راهکار ارائه دهد.
وی افزود: بعضی از مشکلات اقتصادی ما در تمامی دولتها وجود داشت و در همین دولت نیز دیده میشود؛ همواره اعلام شده که بهدنبال رشد اقتصادی هستیم که گاهی موفق بودهایم و گاهی نیز ناموفق. مدیریت بیکاری در تمام دولتها بهعنوان یکی از بخشهای اصلی مدیریت اقتصادی مطرح شده اما معمولاً با بیکاری دورقمی مواجه بودهایم. بحث کنترل نقدینگی و تورم همچنان مطرح میشود و در دولت یازدهم تا شهریورماه شاهد دوبرابر شدن نقدینگی در کشور بودیم و تا امروز نقدینگی موجود به بیش از 500هزار میلیارد تومان رشد در دولت یازدهم رسیده، در حالی که همواره مسئولان دولت یازدهم نسبت به رشد نقدینگی 400هزار میلیارد تومانی در 8 سال گذشته منتقد بودهاند.
میرکاظمی با بیان اینکه مشکلات اقتصادی در 3 بخش ساختاری، مدیریتی و بینالمللی قابل تقسیمبندی است، گفت: بهزعم همه کارشناسان اینکه بگویند تمام مشکلات اقتصادی به تحریم برمیگردد غیرقابل قبول است بلکه تنها 20 درصد مشکلات اقتصادی کشور به مسائل بینالمللی برمیگردد.
وی با تأکید بر اینکه نماینده مجلس نباید تحت تأثیر موضعگیریهای سیاسی قرار گیرد، گفت: دولت یازدهم همواره منتقد تصمیمات اقتصادی دولت گذشته بود اما عیناً مسائل مورد نقد دولت، در دولت یازدهم هم ادامه یافته و نباید آدرس غلط به اقتصاد داد.
وی افزود: مگر میشود موضوعی با مدیریت اشتباه ایجاد شده باشد و همان موضوع در دولت جدید ادامه یابد اما این بار دلیل آن فقط تحریم باشد؟
میرکاظمی با بیان اینکه رکود جهانی از سال 2008 آغاز شده و تاکنون هم ادامه یافته است، گفت: چرا روی عامل رکود جهانی کار نکردهایم و چرا تأثیر رکود جهانی را در مشکلات اقتصادی کشور نادیده گرفتهایم و اینکه امروز نمیتوانیم تقاضای خوبی برای بازار نفت پیدا کنیم یکی از مهمترین دلایلش رکود جهانی است.
نماینده مجلس نهم افزود: رشد اقتصادی امروز منفی است و شاهد جهش نقدینگی در کشور هستیم، پس نمیتوانیم با وجود این حجم از نقدینگی و رشد منفی اقتصادی کنترل تورم را محقق کنیم.
وی تصریح کرد: در طول 37 سال گذشته در برخی حوزهها از جمله سلولهای بنیادی، هوافضا و صنایع دفاعی توانستیم افتخارات جهانی به دست آوریم. آیا این افتخارات با نگاه اقتصاد مقاومتی به وجود آمده یا کسانی آمدهاند و این فناوریها را در اختیار ما قرار دادهاند؟
میرکاظمی افزود: یک دیدگاه برای حل مسائل کشور روی آوردن بهسمت غرب است و در یک دیدگاه دیگر اقتصاد مقاومتی و بروننگری عالمانه وجود دارد و اکنون این دو دیدگاه در مجلس دارند تقابل میکنند.
نامزد نمایندگی مجلس دهم ادامه داد: اگر بهطور مثال در صنعت خودرو ما منتظر باشیم که پژو بیاید مشکلات ما را حل کند مردم همچنان در مشکلات خود به سر خواهند برد؛ چرا ما توانستهایم در ماهوارههای فضایی افتخارات جهانی کسب کنیم؟ آیا در خودرو نمیتوانیم موفق باشیم؟ مگر صنعت خودرو پیچیدهتر از صنعت فضایی است؛ ما قبل از کره جنوبی صنعت خودرو داشتیم چه شد و چه نگاهی باعث شد که امروز در صنعت خودرو اینچنین دچار مشکلات باشیم؟
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: امروز در برخی حوزهها که ایران پیشرو است جوانان ما با تکیه بر منابع داخلی و سرمایه خودشان اعتلای ملی را رقم میزنند و این بهمعنای قطع رابطه نیست؛ در حوزه اقتصادی باید چنین تفکری داشته باشیم و باید بروننگری عالمانه داشته باشیم.
وی افزود: آمریکا امروز دارد با اسناد بدون پشتوانه مثل دلار و یورو مشکلات اقتصادی کشورش را حل میکند و کشورش را اداره میکند و هزینهاش را ما داریم میدهیم و در این راه داریم به آمریکا کمک میکنیم؛ در این نوع اقتصاد اجازه رشد به کشورهایی چون ما نمیدهند.
میرکاظمی با بیان "اتکاء به توانمندی داخلی بهمعنای خط کشیدن دور خودمان نیست" گفت: باید توان داخلی را محور تمامی فعالیتهایمان قرار دهیم و بتوانیم توان داخلی را بارورتر از گذشته کنیم چرا که تجربه نشان داده در هر حوزهای موفق عمل کردهایم با تکیه بر توانمندی داخلی بوده است.
میرکاظمی در ادامه این نشست در خصوص عدم سرمایه گذاری سرمایهگذاران داخلی اظهار داشت: سرمایهگذاران اکنون 2.5 سال است که انتظار میکشند چرا که از روز اول دولت نگفت که برجام دو سال و نیم طول میکشد. اول وعده دادند که 100 روزه مشکلات حل میشود و بعد وعدههای دیگری را مطرح کردند و الآن فعالان اقتصادی متوجه شدند که 2.5 سال گذشته و هیچ اقدامی صورت نگرفته است و در حال حاضر نیز فعالان اقتصادی صبر کردند تا ببینند نتیجه این برجام چه خواهد شد.
وی در ادامه نشست در پاسخ به سوالی درباره نفوذ اقتصادی تأکید کرد: استکبار برای شکستن استقلال اقتصادی کشور و ایجاد وابستگی نیاز به نفوذ در ابعاد سیاسی، فرهنگی و اقتصادی دارد و اگر تاریخ نفوذهای اقتصادی را ببینیم متوجه خواهیم شد که در بسیاری از مواقع انگلیس اگر با لشگرکشی نمیتوانست کشوری را وابسته خود کند، موسسات بازرگانی خود را به آن کشورها میفرستاد.
کاندیدای ائتلاف اصولگرایان مجلس دهم ادامه داد: اقتصاد جهانی را به صورتی رقم زدند تا همه کشورها وابسته آنها باشند و اگر کشوری بخواهد رشد کند و استقلال خود را حفظ کند، اجازه نمیدهند بنابراین پس از شکست نقشههای آمریکا در ایجاد سازمان منافقین جنگهای داخلی و هشت سال دفاع مقدس و فتنه 88، امروز به این نتیجه رسیدهاند که اقدامات نظامی و این توطئههای داخلی جواب نمیدهد و باید برای نابودی انقلاب اضمحلال را از داخل شروع کنند که یکی از راههای آن نفوذ اقتصادی است.
میرکاظمی در ادامه در خصوص قراردادهای جدید نفتی نیز گفت: این یک مصوبه است؛ گاهی دولت حرفهایی را میزند که درست نیست مثلاً تفاهمنامه را جای قرارداد جا میزند. رئیس جمهور در سفرهایی که رفت تنها تفاهم نامه امضا کردند و هیچ قراردادی صورت نگرفته است. این مصوبه دولت نیز اشکالات اساسی دارد و مغایر با قانون است و نگرانیم که اگر برمبنای آن قراردادهایی بسته شود اشکالات بسیار بیشتری خواهد داشت.
*سلیمانی: کسانی دور میز دولت نشستهاند که برای اداره سرمایههای کلان خودشان هم وقت کم میآورند
محمد سلیمانی در نشست خبری "معیشت و پیشرفت، خواستگاه مجلس دهم" که در خبرگزاری تسنیم برگزار شد گفت: هر رای که به صندوق ریخته میشود تایید نظامی اسلامی است و امیدواریم مردم با شکوه همیشگی خود در پای صندوقهای رای حاضر شوند.
نامزد انتخابات مجلس دهم افزود: در بخش درآمدها ما از 3 راه نفت، مالیات و عوارض و گمرکات درآمدزایی داریم که در اقتصاد ایران مالیات و عوارض گمرکات نیز به نفت باز میگردند و اگر نوسان نفت داشته باشیم آن دو نیز تحت تاثیر قرار میگیرد.
وزیر اسبق ارتباطات با بیان اینکه در حوزه نفت بیش از 100 سال خامفروشی میکنیم، گفت: باید با قدرت به این بخش ورود کنیم و اقتصاد مقاومتی را در حوزه نفت و گاز به اجرا در آوریم چرا که در این بخش قوانین خوبی داریم اما این قوانین اجرا نمیشوند.
وی ادامه داد: ذخایر نفت و گاز در ایران رتبه اول جهان را دارد و از نظر نیروی انسانی ایران ظرفیت بسیاری دارد به طوریکه از نظر جوان بودن و استعداد نیروی انسانی با بسیاری از کشورهای دنیا قابل مقایسه نیستیم.
وی افزود: بیش از 4.5 میلیون دانشجو داریم که اگر از این تعداد 100 هزار دانشجو را وارد حوزه نفت کنیم میتوانیم در زمینه تحقیق و پژوهش و ارتقاء علمی این حوزه گامهای موثری برداریم؛ از درآمد نفت 14.5 درصد به شرکت ملی نفت میرسد که میتوانیم نیم درصد آن را صرف تحقیق و توسعه کنیم.
سلیمانی با بیان اینکه در دو سال اخیر شاهد بروز مشکلات عدیده اقتصادی در کشور بودیم گفت: کسانی دور میز دولت نشستهاند که سرمایههای کلانی دارند که اداره این سرمایهها خود نیازمند تشکیلات گستردهای است که یک نفر نمیتواند هم در دولت یا هم در مجلس باشد و هم این سرمایه عظیم را هدایت کند.
وی افزود: اگر ما امروز میبینیم سفره مردم 20 درصد در دو سال اخیر کوچک شده به این دلیل است که همه مسئولان مشغول به کارهای دیگری غیر از مسئولیتهایشان هستند.
سلیمانی با بیان اینکه دولت 200 هزار میلیارد تومان بدهی دارد، گفت: این میزان بدهی نشان دهنده بینظمی مالی دولت است که یکی از دلایل اصلی بروز آن این است که مسئولان مشغولیتهای دیگری جز امر مسئولیت خود دارند.
نامزد انتخابات مجلس دهم ادامه داد: در کشور ما هنوز بانک اطلاعات جامع اقتصادی وجود ندارد و حتی در نظام بانکی هم چنین پیوستگی و جامعیت بانک اطلاعاتی را شاهد نیستیم؛ میتوان با صرف هزینه 20 تا 30 میلیارد تومان این کار را اجرایی کرد چرا که زیرساختهایش وجود دارد اما یک اراده میخواهد.
سلیمانی با بیان اینکه نظام بانکی کشور شفافیت ندارد، گفت: اگر کسانی بگویند 100 روزه اقتصاد را درست میکنیم این یک شعار علمی نیست بلکه یک شعار سیاسی است و نباید شعارهایی بدهیم که شدنی نباشند.
وی افزود: اکنون 900 روز از دولت گذشته و نه تنها مسائل اقتصادی بهتر نشده بلکه بدتر شده و با مشکلات جدی در بحث اقتصاد مواجهایم؛ تولیدکننده سود اصلی را نمیبرد و مصرفکننده قیمتی چند برابر از قیمت نهایی محصول را پرداخت میکند و نظام توزیع مشکل دارد و این مسائل از سوء مدیریتها و عدم نظارت صحیح است.
وی ادامه داد: بیش از 20 تا 30 میلیارد دلار قاچاق داریم و این دولت است که در همه مبادی حضور و دخالت دارد پس از کدام مبادی این حجم قاچاق صورت میگیرد؟
وی خاطر نشان کرد: این حجم از قاچاق تولید را نابود میکند و بیش از 930 تا 940 هزار میلیارد تومان نقدینگی در کشور داریم که نمیتوانیم این پول موجود را درست مدیریت کرده و به بخش تولید سوق دهیم.
سلیمانی افزود: اگر در دادن وامها انحراف ایجاد شده است مقصر اصلی آن بخش اجرا است و اکنون شاهد این هستیم که رکود در کشور در تمامی بخشها از جمله مسکن، اقتصاد، صنعت و ... فراگیر شده است. ما جزو 6 تا 7 کشور برتر توربین ساز دنیا هستیم و باید بیشتر باید به تولید داخل توجه کنیم.
نامزد انتخابات مجلس دهم اظهار داشت: اگر اقتصاد بر پایه دانش باشد و نگاه داخلی در اقتصاد محور قرار گیرد، شاهد این حجم گستردگی مشکلات اقتصادی نخواهیم بود.
وی افزود: مجبوریم 4 میلیون دانشجوی کشور را به عرصه بیاوریم و سالی یک میلیون پروژه دانشگاهی را با صنعت عجین کنیم و در این صورت اقتصاد دانش بنیان در تمامی بخش های صنعتی کشور محقق می شود.
این اقتصاددان با بیان اینکه در بخش در بخش فضایی و نانو توانسته ایم ارتباط موثری بین علم و عمل فراهم کنیم، گفت: یکی از بحث های نفوذ همین است که دانشگاهها به کارهای حاشیه ای و کارهای غیرمحوری مشغول شوند و برنامه ما این است که تمامی صنعت را با تمامی دانشگاه به هم وصل کنیم.
وی ادامه داد: در مجلس کمیته ای تشکیل دادیم که ارتباط بین صنعت و دانشگاه را بیشتر کند و در این زمینه موفق هم بوده ایم چرا هم موانع را برداشتیم و هم تاکنون حدود 40 پروژه کلان در ارتباط بین دانشگاه و صنعت تعریف شده است.
*فروزنده: 25 راهکار عملیاتی برای اقتصاد نوشتیم/این دولت رکورد واردات کشاورزی را زد/اقتصاد لیبرالی عقیم است
لطف الله فروزنده در نشست خبری "معیشت و پیشرفت، خواستگاه مجلس دهم" که در خبرگزاری تسنیم برگزار شد با بیان اینکه نقدهای مختلفی درباره منطق دولت وجود دارد که گاها مطرح می شود، اظهار کرد: کشور باید به صورت سیستمی اداره شود و اگر مجلس و دولت تفکر و دیدگاه واحدی نداشته باشند که همان اقتصاد مقاومتی است، گرفتار می شویم.
وی گفت: دو تفکر برای اداره کشور داریم که یکی "لیبرالی" است و می گوید باید با بیرون ارتباط برقرار کنیم تا سرمایه ها و تکنولوژی داخل کشور بیاید؛ البته طبق فرمایشات مقام معظم رهبری این دیدگاه عقیم است.
نامزد انتخابات مجلس دهم افزود: تفکر دیگر این است که به تفکر داخلی توجه کنیم. مهم ترین مشکل مردم معیشت است و رکود به جایی رسیده که مثل جیوه دماسنج درجه حرارت آن افتاده است؛ برنامه دولت برای رکود را در این حوزه باید جویا شد.
فروزنده خاطر نشان کرد: مجلس می تواند با قانون گذاری همچون سیاست های اصل 44، هدفمندی یارانه ها، مبازه با قاچاق کالا و ارز مشکلات را حل کند ولی وقتی برنامه ششم هیچ هدفی برای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی ندارد چه انتظاری می توانیم داشته باشیم؟!
وی گفت: وقتی مجلس به وزیری می گوید چرا 16 شرکت را اداره می کنید در حالیکه وزارت شما خیلی گسترده و پر کار است، می گوید خیر بنده 19 شرکت را اداره می کنم.
او با بیان اینکه ائتلاف اصولگرایان با برنامه وارد شده است، ابراز کرد: ترکیب ما 20 نفر اقتصاددان هست که نگاه پیشرفتی و عدالتی در برنامه ها دارند. در این برنامه معتقدیم که در وضعیت موجود باید وضعیت بنگاه های اقتصادی را بررسی کنیم لذا اولین مسئله واردات و مدیریت واردات است.
وی به یکی از بهترین روش ها در این زمینه که توسعه دولت الکترونیکی است، اشاره کرد و گفت: از این طریق می توان اشراف نظر بر واردات و وارد کنندگان داشت. دیگری سیستم بانکی است و باید به سمت حمایت از تولید رود.
فروزنده افزود: نگاه باید به سمت بخش فرار مالیاتی ها باشد. تحریم تنها 20 تا 30 درصد بر بنگاه های اقتصادی تأثیر داشته است اما اگر بازار و مشکلات اقتصادی حل و حمایت اقتصادی شود، مشکلاتشان شان حل می شود.
او خاطر نشان کرد: 25 راهکار عملیاتی برای اقتصاد نوشتیم و اولین مسئله این است که مردم را مشارکت دهیم؛ مردم در کجا سرمایه گذاری کنند؟ بند اول سیاست اقتصادی مشارکت مردم است و ما معتقدیم قوانین موجود را باید پیگیری کنیم، قوانین مزاحم را حل کنیم و در نهایت به دولت حمایت برسانیم و دنبال جنجال با دولت نیستیم.
نامزد انتخابات مجلس دهم کاهش وابستگی به نفت را یک فرصت دانست و ابراز کرد: تقویت شرکت های دانش بنیان از دیگر رویکردهای ماست زیرا 3000 شرکت موجود در این عرصه داریم و از طرفی370 میلیون بازار هدف مثل عراق و کشورهای همسایه وجود دارد و تقویت بخش خصوصی، بسیار کمک حال در این عرصه است.
او با بیان اینکه باید توزیع عادلانه داشته باشیم، گفت: 30 میلیون تن محصولات کشاورزی چرا باید وارد کنیم؟! امسال رکورد واردات کشاورزی را زدیم.
فروزنده با بیان اینکه بحث مبارزه با فساد را نباید فراموش کنیم، گفت: مگر می شود قراردادهای نفتی ببندند و بعد مجلس از کانال های دیگر مطلع شود که قضیه چه بوده است؟!
فروزنده خاطر نشان کرد: ائتلاف اصولگرایان برنامه نوشته است و برنامه داریم دغدغه اصلی مردم را که معیشت است پیگیری کنیم؛ دنبال این هستیم تا برنامه پیشرفت را براساس دستو رهبری ایجاد کنیم و در این راستا گفتمان سازی کنیم.
فروزنده در ادامه این نشست در انتقاد به سهل انگاری دولت برای مبارزه با قاچاق کالا گفت: در مورد مبارزه با قاچاق چندین طرح خوب داشتیم که متأسفانه دولت یازدهم آن را اجرا نکرد. بهعنوان مثال طرحهایی مانند طرح ایرانکد و شبنم برای جلوگیری از قاچاق طراحی شده است که اجرای این طرحها را متوقف کردند و هیچ چیزی نیز جایگزین آن نکردند.
وی ادامه داد: در حال حاضر هیچ برنامه روشنی برای مبارزه با قاچاق نمیبینیم و مشخص است که دغدغه دولت مبارزه با قاچاق نیست. گرچه همواره قاچاق وجود داشته اما ما در دولت قبل تلاش کردیم با طرحهایی مانند ایران کد و شبنم و ایجاد دولت الکترونیک از قاچاق جلوگیری کنیم اما این طرحها را متوقف کردند.
کاندیدای لیست ائتلاف اصولگرایان در انتخابات مجلس دهم افزود: در دولت قبلی 18 هزار پیشخوان دولت درست کردیم اما این موضوع را هم متوقف کردند و حتی یک خدمت نیز به آنها ارجاع ندادند.
فروزنده در پاسخ به سوالی در خصوص ایجاد مناطق آزاد نیز، گفت: مجلس نهم مقاومت کرد و اجازه افزایش مناطق آزاد و 50 الی 60 منطقه را نداد و لایحه دولت نیز با رأی پایینی رأی آورد. بنابراین نگاه مجلس این بود که مناطق آزاد محلی برای واردات کالا است و جلوی آن را گرفت.
وی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: امروز کسانی که مسئله فسادشان روشن است پشتیبان برخی لیستهای انتخاباتی هستند و به صورت روشن از این لیستها حمایت میکنند.
معاون برنامه ریزی دولت دهم اضافه کرد: پولهای کثیف قاچاق و واردات عقبه یک لیست انتخاباتی است که این لیست کاملاً سیاسی بوده و به دنبال حل مشکلات اقتصادی کنونی کشور نیست. بنابراین اگر کسانیکه به مجلس میروند استکبار جهانی را باور نداشته باشند و به آنها بگویند که کدخدا و قدرت بزرگ در جهان هستند، مدل اقتصادی را اجرا خواهند کرد که مدل وابستگی است.
فروزنده خاطرنشان کرد: در برنامه چهارم گفتند که مکتب امام را باید در موزه بگذاریم و حالا در برنامه ششم نیز یک کلمه درباره استکبار ستیزی و حمایت از مقاومت نگنجاندهاند درحالی که همه ملت حمایت از مدافعان حرم را قبول دارند اما با تمام این اوصاف یک کلمه در مورد حمایت از مقاومت صحبت نمیشود.
وی تأکید کرد: رویکرد اینها لیبرالی است و میخواهند آموزش و پرورش را خصوصی کنند در حالی که انگلیس که مهد لیبرال دموکراسی است آموزش و پرورش را به صورت دولتی اداره میکند اما اینها میخواهند آن را به بخش خصوصی بدهند
* 3 محور برنامههای اقتصادی ائتلاف اصولگرایان تشریح شد
حجتالله عبدالملکی عضو ائتلاف بزرگ اصولگرایان در نشست خبری "معیشت و پیشرفت، خواستگاه مجلس دهم" که در خبرگزاری تسنیم برگزار شد با بیان اینکه برنامه های اقتصادی ائتلاف اصولگرایان را در سه محور ارائه دادیم، اظهار کرد: در بحث اهداف، اهداف مبنایی ما همان اهداف اقتصادی انقلاب اسلامی است و می خواهیم حرکتی پرشتاب تر به سمت اهداف داشته باشیم؛ یا به عبارتی دنبال تمدن سازی در این زمینه هستیم.
وی با بیان اینکه هدف نزدیک ما مسئله رفاه اجتماعی است، گفت: مردم ما در حال حاضر با مشکلات جدی روبرو هستند.
او اقتصاد مقاومتی را ملاک عمل در همه ارکان اقتصادی کشور دانست و ابراز کرد: دولتی ها می گویند یک برنامه اقتصادی و یک اقتصاد مقاومتی دارند که همین موضوع جداسازی باعث بروز برخی مشکلات و انحرافات شده است.
این اقتصاددان ائتلاف اصولگرایان گفت: باید رویکرد ما مشخص شود که در زمینه اجرایی، توسعه وابسته را سرلوحه کار داریم یا توسعه درون زا را؛ ما دنبال این هستیم تا در کوتاه مدت و در بازه زمانی عمر یک مجلس، نظارت در این زمینه و قانون گذاری در عرصه اقتصاد مقاومتی را داشته باشیم.
وی دو رکن اقتصاد مقاومتی را تقویت تولید ملی و فرهنگ جهاد اقتصادی عنوان کرد و گفت: در تقویت تولید ملی شش عامل باید مدنظر قرار گیرد که اولین آنها عامل بازار است و در این راستا کنترل واردات، حذف قاچاق، بهره برداری از بازارهای کشورهای همجوار را در برنامه ائتلاف در نظر گرفته ایم.
او اضافه کرد: دومین نیازمندی تقویت تولید ملی، سرمایه است تا تولید اتفاق افتد لذا با داشتن 900 هزار میلیارد تومان نقدینگی کشور به نظر می رسد سرمایه کافی برای جهش در این حوزه باشد. سرمایه خارجی هم خوب است اما اصرار بر آن مثل این است که چاه پرآبی در منزل داشته باشیم اما با کوزه دنبال آب در کوچه ها بگردیم.
عبدالملکی با بیان اینکه گاهی شبکه بانکی به قاچاقچی تسهیلات می دهد اما به تولید کننده خیر؛ گفت: مشکل کار در این است که در آئین بانکداری ما اصل و فرع پول بانک تضمین می شود لذا در چنین شرایطی هزینه تولید کننده بالا می رود و با چنین اصلی دیگر مهم نیست به چه کسی وام داده می شود.
وی ایده و ابتکار را سومین عامل در این رویکرد دانست و ابراز کرد: تقویت شرکت های دانش بنیان به صورت واقعی در دستور کار ماست. در این شرایط تولیدات ما بومی و ارزش آن ارتقا می یابد.
او به عامل نیروی انسانی هم اشاره کرد و گفت: اقتصاد مردمی و توانمندسازی آن رویکرد اصلی ماست. 29 میلیون نفر نیروی کار داریم و برخی آمارها از سه تا شش میلیون نیروی کار بیکار اطلاع می دهد در صورتیکه با ایجاد عوامل ذکر شده، نیروی کار هم توانمند می شود و هم زمینه کارآفرینی آن ایجاد می گردد.
عبدالملکی به رفع موانع تولید با وجود کمبود منابع اولیه یا کیفیت پایین آنها نیز اشاره کرد و گفت: این موضوع عامل دیگری است که باید برنامه ریزی برای کاهش هزینه های مواد اولیه صورت گیرد. طبق الگوی ما در هر بخشی مواد اولیه تأمین شود باید با قیمت و کیفیت مناسب به دست مردم برسد.
وی با بیان اینکه نباید با خام فروشی مواد اولیه کشور را خارج کنیم، اظهار کرد: فرهنگ اقتصادی اسلام به شدت هم راستا با تولید است و اگر در این بخش رغبتی دیده نمی شود یعنی در این بخش دچار ضعف هستیم.
او مبارزه با مفاسد اقتصادی را از دیگر موارد در دستور کار این ائتلاف دانست و ابراز کرد: فساد اقتصادی و موضع گیری مسئولان فرهنگ تولید را تخریب می کند؛ در چنین شرایطی باید به سمت اصلاح موضع گیری ها و حتی استیضاح مسئولی که اظهار نظر بیجا یا موضع گیری خاصی داشت، رویم.
وی در پایان گفت: تبلیغ و ترویج فرهنگ تولید و مصرف داخلی هم در برنامه اقتصادی ما جای خاص خود را دارد.
عبدالملکی در خصوص اینکه بخش تولید مظلوم واقع شده، گفت: قطعا با نظارت مجلس می توان به استفاده بیشتر از تولید داخل و انجام اقدامات موثر دولت در بخش توسعه تولید داخل تحقق بخشید.
وی افزود: قانون استفاده حداکثری از توان داخل تصویب شده که قانون بسیار خوبی است اما متأسفانه این قانون به طور کامل اجرا نمی شود.
وی ادامه داد: بر اساس قانون استفاده حداکثری از توان داخل، در صورتی که یک کالا در داخل کشور تولید می شود نباید مشابه آن وارد شود و حتی اگر کالایی در داخل کشور تولید نمی شود وزارت صنعت، معدن و تجارت ملزم است شرایط به تولید رسیدن آنرا فراهم کند و برای ایجاد بسترهای توسعه تولید داخل برنامه ریزی کند.
عبدالملکی تصریح کرد: قطعا در مجلس دهم باید با مطالبه گری و نظارت نمایندگان مردم، شاهد اجرای کامل قانون استفاده حداکثری از توان داخل باشیم.
انتهای پیام//