سال 1998 بود و رایانه iMac نمونه ای بود که پیش از آن در عرصه تکنولوژی دیده نشده بود؛ آن هم با طراحی منحصر به فرد و سخت افزارهای پیشرو در زمان خود؛ اما یک مغز متفکر دیگر در این میان حضور داشت: کارمندی در اپل که مسئول مستقیم حرف i در محصولات اپل است: iPhone، iPad، iMac و ... .
به گزارش «آی تابناک» از آنجا که در سال 1998 رایانه iMac به شکلی ویژه برای آن دسته از مشتریانی که قرار بود به اینترنت دسترسی داشته باشند، طراحی شده بود، سگال پیشنهاد داد که حرف i، اولین حرف در واژه انگلیسی Internet به کار گرفته شود.
استیو جابز وقتی که این رایانه را معرفی می کرد به دنیا گفت: هرچند خون مکینتاش در رگ های این رایانه جریان دارد، ما آن را در راستای اولین نیاز مشتریان خود، یعنی رفتن به اینترنت طراحی کرده ایم. سریع و ساده؛ این چیزی است که هدف اولیه این محصول است.
اما واقعیت این است که حرف i تنها مربوط به اینترنت نیست و در همین جا متوقف نمی شود. استیو جابز همچنین اقدام به معرفی همه چیزهای دیگری کرد که این حرف به آنها مرتبط می شد. Instruct، inform، individual، inspire. این ایده به سرعت در ذهن بسیاری از کاربران جای گرفت و نمود بارز و ذاتی حرف i بیش از همه در محصولی به نام iPhone جان گرفت.
به این ترتیب، حرف i بسیار فراتر از معنای اینترنت محور خود گام برداشت و حتی در محصولی مانند iPod که در ابتدا و در اولین نسل خود چندان بر محور اینترنت نبود نیز خودنمایی کرد.
البته به مرور زمان و با گذشت چندین سال، اپل از این قاعده و اصل اساسی نام گذاری منحرف شده است و در محصولات جدید این شرکت نظیر Apple TV یا ساعت هوشمند این شرکت، یعنی Apple Watch دیگر خبری از i نیست؛ اما هنوز هم برای همه کاربران در سراسر دنیا حرف i یادآور اپل و البته استیو جابز است. تا جایی که بعد از اپل، بسیاری دیگر از شرکت ها اقدام به استفاده از این حرف در ابتدای محصولات خود کردند اما هیچ یک از این ها به اندازه i در محصولات اپل مشروعیت بخش و پر معنا نبوده است.
این روزها با ابزارهای جدید و تکنولوژی های بزرگی نظیر IoT و تعداد فراوان دستگاه های متصل به اینترنت i به تنهایی دیگر نشانه و دالی مبنی بر اینترنت نیست و به مرور زمان گویا بعد از جابز به تدریج این حرف به ماهیت اصلی خود باز می گردد!
ویدیو داستان مکینتاش و معنی حرف «i» در ابتدای محصولات اپل را در «تابناک» ببینید: