رسانه های منتسب به حکومت عربستان از جمله تلویزیون این کشور و شبکه خبری العربیه خبر دادند حکام آل سعود از روز یکشنبه دادگاه های ویژه ای را در شهر ریاض به منظور رسیدگی به اتهام جاسوسی 32 نفر از شیعیان، از جمله یک ایرانی به اتهام جاسوسی برای ایران و اقدام علیه امنیت عربستان سعودی تشکیل داده اند.
به گزارش «تابناک» به نقل از «گلف نیوز»، رسانه های منتسب به حکومت عربستان از جمله تلویزیون این کشور و شبکه خبری العربیه خبر دادند، از روز یکشنبه دادگاه های ویژه ای را در شهر ریاض به منظور رسیدگی به اتهام جاسوسی 32 نفر از شیعیان، از جمله یک ایرانی به اتهام جاسوسی برای ایران و اقدام علیه امنیت عربستان سعودی تشکیل داده اند.
اطلاعات بیشتر از این خبر، گویای آن است که ۳۰ تن از این متهم های شیعه اهل عربستان، یکی از آنها ایرانی و یکی فرد دیگر اهل افغانستان است. پایگاه خبری «گلف نیوز» در این باره تأکید کرد، این رویداد می تواند تنش میان ایران و عربستان را افزایش دهد.
این پایگاه خبری ادامه داد، دخالت ایران در کشورهای عربی و دامن زدن به مبارزات سیاسی در سوریه، عراق، لبنان، یمن و بحرین که علت بی ثباتی در منطقه است، دلیل این مورد از اقدام های عربستان است.
از سوی دیگر، بنا بر گزارشی که در شبکه العربیه منتشر شده، متن کیفرخواست این متهمان به اتهاماتی از قبیل تشکیل هسته جاسوسی با همکاری عناصر اطلاعاتی ایرانی، انتقال اطلاعات حساس نظامی عربستان به ایران، افشای اسرار مربوط به امور دفاعی عربستان، تلاش برای ارتکاب اعمال خرابکارانه علیه منافع عربستان، اخلال در امنیت و آسایش عمومی و تفرقه افکنی در عربستان، ایجاد هرج و مرج و برانگیختن فتنه مذهبی اشاره دارد.
فارغ از اتهام های نامبرده همچنین اشاره شده است که تعدادی از این متهم ها با هماهنگی عناصر اطلاعاتی ایرانی با رهبری ایران دیدار داشته اند و علاوه بر آن، برخی جریان های اعتراضی را در منطقه قطیف عربستان مدیریت کرده اند.
از جمله دیگر اتهام های وارده به این افراد می توان به موارد زیر اشاره کرد؛
اقدام به عضوگیری از میان افرادی که در دستگاه های امنیتی کار می کنند، با هدف جاسوسی برای ایران، اقدام به اعمال خصمانه علیه عربستان سعودی و خیانت به این کشور. یکی دیگر از اتهامات این 32 نفر که در رسانه ها اعلام شده، داشتن کتاب ها و نشریاتی است که حمل آنها در عربستان سعودی جرم تلقی می شود.
بنا به گزارش «گلف نیوز» در میان کسانی که در سال 2013 دستگیر شده اند، افرادی مانند یک استاد سالمند دانشگاه، یک متخصص اطفال، یک بانکدار و دو روحانی دیده می شود. قابل ذکر است، اکثر این زندانیان اهل منطقه الأحساء عربستان هستند که یک منطقه مخلوط شیعه و سنی است و این افراد از ماه مارس سال ۲۰۱۳ در بازداشت حکومت آل سعود به سر می برند.
گفتنی است، تنش میان ایران و عربستان که از ژانویه 2015 با اعدام آیت الله شیخ نمر و به دنبال آن اشغال سفارت عربستان در ایرن تشدید شد و در ادامه اقداماتی نظیر قطع حمایت عربستان از لبنان و برخورد خشن آل سعود با شیعیان توسط حکومت آل سعود به افزایش تنش ها کمک کرد. اقدام اخیر عربستان را نیز می توان در راستای حرکت آل سعود در مسیر افزایش تنش با ایران تحلیل کرد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.