محمد سقایی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به نزدیک شدن به روز انتخابات و هفته تبلیغات انتخاباتی اظهار داشت: با شروع زمان قانونی تبلیغات انتخاباتی، اگر در شهر تهران چرخی بزنید شاهد تخلفات تبلیغاتی هستیم که جای تعجب دارد که چرا مسئولان نظارتی و وزارت کشور به این سطح از تخلف واکنشی نمی دهند.
نماینده مردم استهبان و نی ریز در مجلس نهم شورای اسلامی با بیان اینکه نظارت بر امر تبلیغات انتخاباتی بسیار کمرنگ است، ادامه داد: تخلفات تبلیغاتی عدیده ای از سوی تمام جریان های سیاسی انجام می شود اما برخوردی از سوی مسئولان مربوطه صورت نمی گیرد. همه نامزدهایی که خود را کاندیدا کردند باید به مر قانون عمل کنند اما در بدو ورود به مجلس شورای اسلامی تمام کاندیداها چه آنهایی که تجربه حضور در مجلس دارند و چه افرادی که دستی در قانون نویسی نداشتند، دست به تخلف انتخاباتی زدند.
وی گفت: قانون به صراحت در خصوص نحوه تبلیغات و نصب بنر انتخاباتی راه و روشی را تعیین کرده است اما با چرخی در شهر تهران شاهد بنر های خارج از ابعاد تعیین شده در محل های غیر قانونی خواهید بود. در قانون تاکید شده است که بنری خارج از محدوده ستاد انتخاباتی نصب نشود اما برخی کاندیداها بنرهایی در ابعاد و مکانهایی غیر قانونی نصب کرده اند.
سقایی به عملکرد شهرداری تهران در این زمینه اشاره کرد و اظهار داشت: سوال این است که در برخی موارد شهرداری تهران با نبر های غیرقانونی برخورد و آنها را جمع آوری می کند اما در عوض با تخلفات انتخاباتی برخی کاندیداهای خاص هیچ برخوردی نمی کند و بنرهای غیراستاندارد آنها دست نخورده در محل غیرقانونی باقی می ماند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: از وزیر کشور سوال می کنم که در کجای قانون تبلیغات انتخاباتی اجازه نصب بنرهای بزرگ در سطحی گسترده به برخی کاندیدای خاص داده شده است. این تخلفات جای تاسف دارد چرا که این افراد قرار است وارد دستگاه قانون گذاری شود در حالی که در بدو ورود خود به هیچ قانونی پایبند نیستند و قانون را عمل نمی کند.
سقایی اعتقاد دارد که قانون گریزی از سوی کاندیدایی که تجربه چندین دوره حضور در مجلس شورای اسلامی، جای تعجب و تاسف دارد.
مراقب باشیم وامدار گروهی وارد مجلس نشویم
سقایی اظهار داشت: اگر نامزدی با هزینه شخصی دست به چنین تبلیغاتی می زند سوال پیش می آید که یک فرد چطور چنین سرمایه ای را دارد و اگر وامدار فرد و گروهی می شود تا وارد مجلس شود، چطور می تواند بعد از ورود به دستگاه قانون گذاری به دنبال خواسته های مردم مستضعف برود وقتی که خود وامدار جریان و گروهی خاص است و حتما باید خواسته های آنها را در پارلمان دنبال کند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: وقتی مجلس در راس امور است باید در بدو ورود پاک و منزه باشد اما متاسفانه پیش از ورود به مجلس شاهد تخلفات قانونی هستیم که با روح دستگاه قانون گذاری در تناقض است. وزارت کشور، هیات نظارت، شهرداری و فرمانداری با این تخلفات برخورد کند. متاسفانه شاهد رفتار سلیقه ای شهرداری تهران هستیم ممکن است شخص قالیباف در جریان چنین اتفاقاتی نباشد اما چنین رفتاری رخ داده است.
کاندیداها اخلاق اسلامی را رعایت کنند
سقایی همچنین تصریح کرد: کسانی که دم از مستضعفین می زنند چگونه با وامداری به برخی جریان های به مردم ادعا دین کنند. از کاندیداها می خواهم اخلاق اسلامی را رعایت کنند. عجیب است که دربین تبلیغات انتخاباتی بین کاندیداها شاهد تهمت و افترا هستیم به جای این راه و روش می توان ویژگی های خود را به مردم معرفی کنند. تخریب و تحقیر رقیب را به صلاح نظام و کشور نمی بینیم.
وعده اجرایی کاندیداها برخلاف کار نمایندگی است
این نماینده تاکید کرد: اگر پی روی مقام معظم رهبری هستیم که هستیم امر ایشان مطاع است وقتی تاکید دارند که رای مردم حق الناس است، تهمت و افترا بزرگترین خطا به حساب می آید بنابراین باید کاری کنیم که امید در بین مردم افزایش یابد و وعده ای را که نمی توانیم عملی کنیم به مردم ندهیم. برخی کاندیداها وعده های اجرایی می دهند در حالی که نماینده مجلس قانون نویس است و با حضور مستمر در مجلس و تدوین قانون مناسب می تواند مسیر و ریل حرکت دولت را تسهیل کند.
عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: از کاندیداهای که می خواهد در دستگاه قانون گذاری حضور پیدا کنند انتظار می رود در گام اول و تبلیغات انتخاباتی به مر قانون عمل کنند و از سوی دیگر دستگاه های ناظر بر انتخابات به موقع با تخلفات برخورد کنند.