آیا تا به حال با ۱۴۹۰ تماس گرفته‌اید؟

شماره 1490 مرکزی برای پاسخگویی و اطلاع رسانی داروها و سموم است.
کد خبر: ۵۷۲۷۷۴
|
۱۶ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۵ 06 March 2016
|
24790 بازدید
|
۲
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: شماره 1490 مرکزی برای پاسخگویی و اطلاع رسانی داروها و سموم است.

به گزارش اینسا، مجید سعیدی گفت: نخستین مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم کشور در بهمن ماه 1375 در معاونت غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افتتاح شد.

وی افزود: طی 18سال گذشته در سطح کشور، 38 مرکز اطلاع‌رسانی داروها و سموم راه‌اندازی شده است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مازندران تصریح کرد: در حال حاضر مرکز اطلاع‌رسانی داروها و سموم در تهران و چند استان کشور، تحت نظارت ستاد مرکزی و سازمان غذا و دارو و در ساختار اداری معاونت‌های غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی کل کشور، به صورت شبانه روزی فعال است.

وی افزود: مرکز اطلاع‌رسانی داروها و سموم در برخی دیگر از مراکز در دو شیفت صبح و بعدازظهر و بقیه مراکز در ساعات اداری به سوالات مردم و گروه پزشکی در زمینه داروها و موارد مسمومیت پاسخ‌ می‌دهند که این مرکز در مازندران از ساعت 8 الی 21 پاسخگوی سوالات دارویی و مسمومیت است.

سعیدی با تاکید بر این‌که فعالیت این‌گونه مراکز در هر کشوری برای ارتقای امنیت دارویی مصرف‌کنندگان و دسترسی به آمار، ارقام و اطلاعات منطقه‌ای و کشوری ضروری است، اظهار کرد: رشد فزاینده این تماس‌ها نشانه علاقه فراوان مردم برای دریافت خدمات و مشاوره‌های دارویی و مسمومیت‌ها بوده و شاخصی برای بالندگی علمی و فرهنگی یک جامعه به شمار می‌رود که قبل از مصرف دارو، خود را نیازمند به مشورت با کارشناسان شایسه و مورد اعتماد می‌بیند.

وی افزود: مراکز اطلاع رسانی داروها و سموم در کل کشور علاوه بر وظیفه پاسخگویی تلفنی به سوالات دارویی و مسمومیت‌ها، انجام فعالیت‌های سالانه مانند برگزاری هفته پیشگیری از مسمومیت‌ها و آماده باش نوروزی و... را برعهده دارند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: به طور کلی این خدمات در دو سطح عمومی و تخصصی توسط کارشناسان ارائه می‌شود.

وی ادامه داد: ارزیابی دارو، مورد تجویز دارو و ارائه اطلاعات کلی در ارتباط با آن، مورد مصرف دارو در هر بیمار، روش‌های تجویز و استفاده از دارو و روش بهینه در جهت کاهش عوارض و افزایش اثربخشی، موارد منع مصرف دارو، موارد احتیاط مصرف و بررسی امکان استفاده، شناسایی عوارض شایع، راه‌های کاهش آنها، هم‌چنین شناسایی عوارض خطرناک و اقدام صحیح در برخورد با آنها، تداخلات در سه سطح تداخل با داروهای دیگر، غذاها و آزمایشات تشخیص طبی و راهنمایی مناسب هنگام برخورد با موارد مهم، ایمنی مصرف دارو در دوران بارداری و شیردهی، سازگاری داروهای تزریقی با هم و با محلول‌های تزریقی، شرایط نگهداری و پایداری داروها، بررسی شدت مسمومیت‌ها و راهنمایی اولیه و اقدامات مقتضی قبل از رساندن فرد مسموم به بیمارستان از جمله مواردی است که این مرکز در تماس‌های عمومی و تخصصی پاسخگو است.

سعیدی اظهار کرد: برای ارتباط با مرکز اطلاع‌رسانی داروها و سموم مردم لازم است که شماره 1490 را گرفته و با واردکردن شماره دو به یکی از کارشناسان متصل شوند.

وی افزود: مرکز اطلاع‌رسانی داروها و سموم 1490 با حضور کارشناسان مجرب شرح حال کامل از بیماری‌ها و داروهایی که توسط بیمار مصرف می‌شود و یا قصد مصرف آن وجود دارد، پاسخ مناسب و علمی ارائه می‌شود.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۴
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۵ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۶
من چند نوبت از این سامانه کمک گرفتم.
واقعا به دردم خورده و از این طریق به این عزیزان خسته نباشید میگم و خیلی تشکر میکنم.
جواد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۵ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۶
آيا استفاده از اين سامانه هزينه خاصي براي تماس گيرنده داره. لطفا در مورد هزينه هم شفاف سازي صورت بگيره.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟