عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: با توجه به عدم اقدامات لازم برای صدور ویزای ایرانیان از سوی عربستان، حج تمتع زائران ایرانی در سال ۹۵ منتفی است.
به گزارش «تابناک»، در پی به نتیجه نرسیدن مذاکرات مسئولان سازمان حج و زیارت کشورمان با مسئولان وزارت حج عربستان سعودی و تغییراتی که مقامات سعودی در وزارت حج خود به وجود آوردند، امروز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی کشورمان در نشستی به بررسی این موضوع پرداخت که در پایان آن اعلام شد، اعزام زائران ایرانی به مراسم حج تمتع امسال منتفی است.
محمدحسن آصفری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اعلام این خبر، گفت: با توجه به اینکه عربستان برای صدور ویزای ایرانیان در حج تمتع شروطی مشخص کرده بود، تاکنون هیچ کاری برای آن انجام نداده؛ بنابراین، در جلسه امروز که با حضور مسئولان حج و زیارت برگزار شد، مشخص گشت که اعزام زائران ایرانی به حج تمتع در سال ۹۵ منتفی خواهد بود.
این در حالی است که بنا بر هماهنگی صورت گرفته از قبل، قرار است دور دوم مذاکرات مسئولان سازمان حج و زیارت کشورمان با مسئولان سعودی چهار روز دیگر برگزار شود و در دور نخست مذاکرات، وزیر حج این کشور وعدههای مساعدی برای پیگیری مطالبات کشورمان داده بود؛ وعدههایی که البته کافی نبودند.
آصفری با اشاره به در پیش بودن دور جدید مذاکرات گفت: حتی اگر در دور بعدی مذاکرات توافقات حاصل شود، فرصت کافی برای انجام امور اعزام حجاج نخواهیم داشت و از این روی میگوییم حضور زائران ایرانی در حج امسال منتفی است، چون اموری مانند درخواست صدور و دریافت ویزا، عقد قرارداد با هتلها و... به زمانی به مراتب بیشتر نیاز دارند.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی در ادامه با تأکید بر تبعات منفی کارشکنی سعودیها در اعزام حجاج ایرانی افزود: این اقدام اثرات بسیار منفی رای عربستان سعودی میان کشورهای مسلمان و در منطقه خواهد داشت. سعودیها مطمئنا هزینه سنگینی از این بابت در اذهان عمومی پرداخت خواهند کرد. آنان باید پاسخگوی مسلمانان جهان باشد، چون حرمین شریفین متعلق به ایشان نیست و به تمامی مسلمانان تعلق دارد؛ کسی نمیتواند رفت و آمد به این حرمین را محدود کند.
وی در پاسخ به اینکه آیا وعده وزیر حج سعودی مبنی بر پرداخت خون بها و دیه حجاج جان باخته در حادثه سقوط جرثقیل در مسجد الحرام و شهدای منا محقق شده یا خیر، گفت: همه این وعدهها را وزیر حج و زیارت سعودی داده بود که طی روزهای گذشته برکنار شد تا هرگونه توافق که میان مقامات دو کشور صورت گرفته بود، کان لم یکن شود. البته عزل این مقام موجب نخواهد شد که جمهوری اسلامی ایران، این پروندهها را پیگیری نکند. ما با قدرت پیگیر این پروندهها هستیم.
آصفری همچنین درباره پرونده فرودگاه جده گفت: ما هر سه پرونده یعنی پرونده فرودگاه جده، سقوط جرثقیل و رویداد تلخ منا را پیگیری میکنیم و وزارت خارجه کشورمان وظیفه دارد هر سه پرونده را به طور جدی در چارچوبهای بین المللی دنبال کند. علاوه بر این سه مورد، کارشکنی عربستانیها در اعزام حجاج ایرانی به تمتع امسال میتواند مورد چهارمی باشد که میبایست از طریق سازمان کشورهای اسلامی به طور جدی دنبال گرفته شود، چون عربستان چنین حقی ندارد که مانع از اعزام زوار ایرانی شود.
در پایان گفتنی است، به رغم آنکه این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی کشورمان، از منتفی بودن اعزام زائران ایرانی خانه خدا به حج تمتع امسال خبر میدهد، احتمال میرود اعزام گروه معدودی از حجاج ایرانی به حج امسال صورت گیرد.