تکرار اپیدمی مسمومیت با الکل

مصرف الکل در بین ۲۰تا ۳۰ساله‌ها بیشتر است و حتی می‌توان گفت در موارد محدودی بین افراد ۱۰تا ۱۲ ساله نیز مراجعه کننده مسموم به الکل به اورژانس‌ها وجود دارد.
کد خبر: ۵۹۱۳۵۶
|
۰۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۷:۲۰ 23 May 2016
|
10057 بازدید
 چندی پیش وقتی دادستان تهران از افزایش رانندگی حین مستی در پایتخت ایران خبر داد، هشدارها در مورد مصرف الکل در ایران جدی‌تر شد. هرچند مسئولان عنوان می‌کنند مصرف مشروبات الکلی در ایران نسبت به میانگین جهانی بالا نیست، اما مساله مصرف مشروبات دست‌ساز و مسمومیت مصرف‌کنندگان از جمله مواردی است که می‌تواند خطر این آسیب اجتماعی را بیشتر کند. روز گذشته کارشناسان در میزگردی درباره علل سوء مصرف الکل از اپیدمی شدن مسمومیت با مصرف مشروبات خبر دادند.

به گزارش آرمان، الکل ماده‌ای است که مصرف آن حرام است، به همین علت صحبت کردن درباره آن هم گاهی مشکل می‌شود، اما واقعیت این است که در ایران عده‌ای هر چند اندک به هر دلیلی به سمت مصرف آن می‌روند و خود را در دامی می‌اندازند که آخرخط آن مرگ است؛ مرگ ناشی از بیماری، مسمومیت، تصادف و خشونت. عدم‌آگاهی و نوعی جهالت که در بین برخی نوجوانان ‌و جوانان وجود دارد، عامل گرایش به مصرف الکل است، زیرا این افراد اصلا نمی‌دانند چه می‌کنند، چه ماده‌ای مصرف می‌کنند و مصرف الکل چه خطراتی دارد. مصرف مشروبات الکلی در ایران در مقایسه با دنیا و همین‌طور کشورهای منطقه پایین‌تر است، اما سوء مصرف مواد مخدر و همین طور الکل ما را با مشکل مواجه می‌کند و تعداد مسمومیت ها در این بخش را بالا می‌برد. مصرف الکل در بین ۲۰تا ۳۰ساله‌ها بیشتر است و حتی می‌توان گفت در موارد محدودی بین افراد ۱۰تا ۱۲ ساله نیز مراجعه کننده مسموم به الکل به اورژانس‌ها وجود دارد. با این شرایط در سال گذشته آمار پرونده‌های رانندگی در حال مستی در شهر تهران دو هزارو ۹۰۰ فقره برآورد شد و این آمار نشان دهنده افزایش تعداد مصرف‌کنندگان مشروبات الکلی در کشور است. چندی پیش نیز علی‌اکبر سیاری معاون بهداشت وزیر بهداشت در باره کم و کیف مصرف الکل در کشور گفت: آمار دقیقی از میزان مصرف الکل در کشور نداریم، اما حدود دو سوم الکل مصرفی، ساخت داخل و حاوی بدترین مواد مضر است.

ناخالصی در الکل


به گزارش ایرنا، بررسی ها نشان می دهد اعتیاد به الکل در جوانانی که مشروبات الکلی مصرف می کنند بیشتر از دیگران است. مسمومیت حاد مرگ آور، لرزش دست، بیماری فراموشی و مرگ ارمغان سوء مصرف الکل است. روز گذشته برای بررسی وضعیت سوء مصرف الکل میزگردی برگزار شد و کارشناسان و مسئولان این حوزه به بررسی موضوع مصرف الکل در کشور پرداختند. نرگس بیرقی، روانپزشک و رئیس بخش بستری درمان اعتیاد به الکل بیمارستان طالقانی تهران وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، امیتیس توکلی، مدیر کلینیک درمان سرپایی ترک اعتیاد به الکل مرکز ملی مطالعات اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، حسین حسنیان مقدم، متخصص سم شناسی بالینی در بیمارستان لقمان حکیم و علیرضا نوروزی،روانپزشک و رئیس اداره مبارزه با اعتیاد وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی در این میزگرد شرکت کردند.

رئیس بخش بستری درمان اعتیاد به الکل بیمارستان طالقانی می‌گوید: مهم‌ترین مساله درباره الکل این است که برخی نوجوانان از سنین پایین این ماده را مصرف می‌کنند، در صورتی که در بسیاری از کشورهای دنیا به هیچ وجه اجازه نمی‌دهند، افراد زیر ۲۰ سال لب به الکل بزنند. بیرقی اضافه می‌کند: مساله مهم این است که هیچ آموزشی برای منع مصرف الکل در کشور وجود ندارد، در حالی که سوء مصرف الکل، مسمومیت‌های ناشی از آن و خطرات مرگ‌آور این ماده در بین نوجوانان دیده می‌شود. رئیس بخش بستری درمان اعتیاد به الکل بیمارستان طالقانی تهران اضافه کرد: مساله بسیار مهم دیگر ساقی‌هایی هستند که الکل توزیع می‌کنند. واقعیت‌ها نشان می‌دهد که در برخی از این الکل‌ها مواد روانگردان مانند ترامادول یا دیازپام له و حل می‌کنند و با این کار میزان وابستگی را افزایش می‌دهند.او ادامه داد: الکل مرگ‌آور است و اضافه کردن این مواد خطرناک نیز علاوه بر اینکه باعث تشنج حاد می‌شود، بر مرگ‌آوری این ماده خطرناک می‌افزاید.

بیشتر مسمومان الکل جوانان هستند

متخصص سم شناسی بالینی در بیمارستان لقمان حکیم می‌گوید: وقوع حوادث رانندگی در حال مستی و افزایش پرونده‌های قضائی مربوطه، تایید کننده مصرف الکل است که می‌تواند تاثیرات خطرناکی به همراه داشته باشد، بنابراین افزایش مصرف الکل باید در بعد جامعه شناسی نیز مورد بررسی قرار گیرد. حسنیان مقدم، می‌افزاید: از چند سال گذشته تاکنون نیروی انتظامی از رانندگانی که دارای رفتارهای مخاطره آمیز در رانندگی باشند تست های الکل و مواد مخدر می‌گیرد.او اضافه می‌کند: بیشتر مراجعه کنندگان به این بیمارستان بر اثر مسمومیت با الکل جوانان هستند،اما از همه طیف های سنی در این خصوص مراجعه کننده داریم .

مسمومیت با الکل پنچشنبه‌ها و جمعه‌ها بیشتر است

متخصص سم‌شناسی بالینی در بیمارستان لقمان حکیم می‌گوید: تعداد مراجعه کنندگان بر اثر مسمومیت با الکل دراعیاد و پنجشنبه و جمعه‌ها افزایش می‌یابد، اما هر شب مراجعه کننده داریم.حسنیان مقدم می‌افزاید: بسیاری از الکل‌ها به صورت غیر حرفه‌ای تهیه می‌شود و در بیشتر موارد الکل دست ساز است و عمدتا نیز این نوع مشروبات الکلی با مواد دیگر نظیر ترامادول یا برخی داروهای دیگر مخلوط می‌شود و توسط جوانان در گروه‌های دسته جمعی مصرف می‌شود که مواردی از مسمومیت را نیز به همراه دارد. این فوق تخصص سم‌شناسی با اشاره به اینکه عوارض ناشی از مصرف الکل شامل عوارض حاد و مزمن است،ادامه می‌دهد: مراجعه‌کنندگان به بیمارستان‌ها در مراکز اورژانس به دلیل مصرف الکل با عوارض حاد مراجعه می‌کنند. عضو هیات علمی بیمارستان لقمان می‌گوید: به دلیل تهیه ناسالم مشروبات الکلی هر چند وقت یک بار با یک اپیدمی مسمومیت ناشی از الکل سمی مواجه می‌شویم که افراد زیادی با علائم مشابه در یک مقطع زمانی مراجعه می‌کنند. رئیس اداره اعتیاد وزارت بهداشت افزود: هشت مرکز یا بخش برای بستری معتادان به الکل در کشور داریم که در شهرهای مختلف هستند. از جمله دو مرکز بستری در تهران، و در هر یک از شهرهای اصفهان، شیراز، مشهد، کرج و گرگان یک مرکز تاسیس شده‌اند.

بیماری سیروز در کمین مصرف کنندگان الکل

رئیس انجمن متخصصان داخلی کشور درباره مصرف الکل در کشور به «آرمان» می‌گوید:الکل از قدیم الایام برای انجام امور طبی مورد استفاده مردم قرار گرفته است، اما مصرف این الکل توسط برخی افراد به شکل خوراکی منجر به بروز انواع بیماری‌ها می‌شود. ایرج خسرونیا می‌افزاید: مصرف کنندگان الکل دچار فراموشی، آلزایمر، بیماری‌های گوارشی به ویژه سیروز کبد می‌شوند. کبد همچون فیلتر در بدن به جذب و دفع سموم می‌پردازد. الکل به طورمستقیم روی کبد تاثیر سوء داشته و سلول‌های آن را از کار می‌اندازد. این امر باعث عدم کارایی کبد می‌شود. سیروز در بدن باعث ورم، زردی چشم، خونریزی مری، واریس مری و منجر به سرطان کبد و مرگ می‌شود. به گفته او از دیگر عوارض الکل می‌توان به تاثیر برروی سیستم مغز استخوان، کم خونی، زخم معده و زخم اثنی عشر معده اشاره کرد و به این ترتیب فرد مصرف کننده با عوارضی همچون ترش کردن، بی‌اشتهایی و ... مواجه می‌شود. بنابراین آمار ابتلا به سیروز، بیماری‌های مغزی، اعصاب، مشکلات روحی و روانی در کشورهای مصرف کننده الکل بیش از دیگر کشورها است. رئیس انجمن متخصصان داخلی کشور تاکید می‌کند: در کشور شاهد مصرف الکل‌ بهداشتی و یا انجام فرآیند روی آن توسط عده ای هستیم. مصرف این نوع الکل‌ باعث بروز مشکلات گوارشی می‌شود. خسرونیا تصریح می‌کنند: بر اساس آمارهای منتشر شده از سوی وزارت بهداشت تعداد مصرف کنندگان الکل درسال‌های اخیر نسبت به یک دهه قبل افزایش پیدا کرده است. به گفته او باید از طریق صداوسیما مردم را نسبت به عوارض مصرف الکل در کشور آگاه کرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟