مقایسه دستمزد با نرخ سود بانکی در ایران

چقدر دستمزد می گیرید؟ یک میلیون تومان، یک میلیون و پانصد هزار تومان؟ دو میلیون تومان؟ می دانید چه میزان سپرده بانکی می تواند همین پول را در ماه نصیب شما کند؟
کد خبر: ۵۹۳۱۶۷
|
۰۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۴ 29 May 2016
|
8064 بازدید
|
چقدر دستمزد می گیرید؟ یک میلیون تومان، یک میلیون و پانصد هزار تومان؟ دو میلیون تومان؟ می دانید چه میزان سپرده بانکی می تواند همین پول را در ماه نصیب شما کند؟

به گزارش خبرآنلاین ساختار بانک ها این روزها نقل محافل کارشناسی و خبری اند، نرخ سود بانکی در حالی طی سه سال اخیر روند کاهشی را تجربه کرده است که هنوز کم نیست شمار مسئولان و کارشناسانی که به بالا بودن آن اذعان دارند .

نرخ سود بانکی در ایران در شرایطی بالا عنوان می شود که دستمزد به گواه سخنان مسئولان ، کارفرمایان و حقوق بگیران در ایران اندک است . تبدیل ارزش دستمزد به نرخ سود سپرده های بانکی این نسبت نابرابر در اقتصاد ایران را بیش از پیش آشکار می کند . در حالی که نیروی انسانی در دنیای امروز مهمترین و کاربردی ترین سرمایه هر واحد اقتصادی و تولیدی تلقی می شود، نرخی برای حداقل دستمزد تعیین شده است که با سپرده ای تنها کمی بیش از 54 میلیون تومان برابری می کند .

این محاسبه با احتساب سود بلند مدت 18 درصدی سپرده های بانکی ، صورت گرفته است . حداقل دستمزد کارگران در سال 1395 برابر با 812 هزار تومان تعیین شده است.  بررسی ها نشان می دهد دریافتی کارمندان در ایران بیش از دریافتی کارگران است و جمعیت قاطبه شاغلان ایران در دستمزدی در حدود یک میلیون و پانصد هزار تومان دارند که البته کفاف هزینه های خانوار ایرانی را نمی دهد از این رو بازار کار ایران به شدت با شاغلان دو شغله و چند شغله درگیر است . اگر مبنای برآورد متوسط دریافتی اغلب شاغلان در جامعه ایران باشد، بررسی ها نشان می دهد میزان دریافتی یک ماه کار در ایران با سپرده ای معادل 100 میلیون تومان برابری می کند . این رقم از آخرین گزارش بانک مرکزی در خصوص میزان درآمد پولی خانوار ایرانی استحصال شده است . به این ترتیب ارزش کار شاغل ساده و متوسط با سپرده بانکی بین 54 میلیون تا 100 میلیون تومان برابری می کند .

این نسبت البته برای مدیران تفاوت های بسیاری دارد . اگر موارد استثنایی و نادر را فراموش کنیم ، آخرین گزارش های منتشر شده نشان می دهد میزان دریافتی مدیران در ایران بین 3 میلیون و 500 هزار تا 4 میلیون و 500 هزار تومان است . به این ترتیب یک ماه کار مدیران در ایران با سپرده بانکی معادل 234 تا 300 میلیون تومان برابری می کند .

 بر اساس اعلام مقامات بانکی ، طرح کاهش نرخ سود سپرده های بانکی در سال جاری در دست بررسی است . وزیر امور اقتصادی و دارایی پیش از این کاهش نرخ تورم را دلیلی مستند بر ضرورت کاهش نرخ سود سپرده های بانکی اعلام کرده است . در سالیان گذشته بارها به دلیل بالاتر بودن نرخ تورم نسبت به سود پرداختی به سپرده های بانکی، سپرده گذاران سود منفی دریافت می کردند چرا که سرعت کاهش ارزش پول از سرعت پرداخت نرخ سود سپرده های بانکی سریع تر بوده است .

برخی بر این اعتقادند که نرخ سود سپرده های بانکی در ایران در مقایسه با حداقل دستمزد دریافتی بسیار بالاست و در حالی که در بسیاری از کشورها کسی با سپرده گذاری در حدود 5 میلیون دلاری می تواند سودی معادل یک ماه کار بگیرد، در ایران با رقمی حدود 15 تا 85 هزار دلار می تواند به این دریافتی دست یابد . همان گونه که اشاره شد تفاوت نسبت حقوق با سود سپرده بانکی در ایران به پایین بودن رقم دستمزد نیز بر می گردد چرا که علاوه بر بالا بودن نرخ سود سپرده های بانکی، نرخ دستمزد پرداختی به نیروی شاغل نیز اندک است و کارگران ایرانی یکی از ارزان ترین نیروهای کار در جهان محسوب می شوند .
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲۷
انتشار یافته: ۱۳
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۹
در بسیاری از کشورها کسی با سپرده گذاری در حدود 5 میلیون دلاری می تواند سودی معادل یک ماه کار بگیرد، در ایران با رقمی حدود 15 تا 85 هزار دلار می تواند به این دریافتی دست یابد...................................
اين مقايسه با توجه به عدم هماهنگي نرخ تورم در دو طرف يه مقايسه بيهوده و غير كارشناسانه و بسيار ساده انگارانه ميباشد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۹
خوب پول باشه کسی بزاره سود بگیره وقتی نیست سود چی بگیره
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۱۲ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۹
مقاله خوبی بود.ممنون.
سیاوش
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۹
این مقایسه چه مفهومی داره و چه ربطی ، دستمزد پایینه خوب باید بالا برده بشه ؛ البته این کافی نیست باید ارزش پول هم ارتقا یابد تا قدرت خرید بالا رود ، سرمایه ها در بانک ها خوابیده خوب مگر در ایران بازار مورد اطمینان دیگری باقی مانده چرا بانک ها متولی تامین سرمایه بخش های مولد نیستند ، چرا نرخ بازده سرمایه گذاری ها منفی و یا ضعیف هستند ؟
و در نهایت این مقایسه به چه معنی است تا بوده در تمام دنیا سرمایه دار برنده بوده و دستمزد بگیر بازنده ، حالا در ایران سرمایه ها در بانک ها قفل شده این خود از نتایج اقتصاد بیمار است که دستمزد ها را ناکارا و سرمایه ها را ناکاراتر کرده و ارزش سرمایه دار و نیروی کار را پایین آورده .
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۹
چرا در رابطه امکانات رفاهی درمانی تحصیلی مسکن مقایسه ای صورت نمیگیره
shahin
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۹
در صورتی می توان در این مورد صحبت کرد که همه چیز استاندارد باشد نه اینکه دستمزد به شکل غیر قابل تصور پایین و سپس سعی کنیم سایر پارامتر ها را با آن مقایسه کنیم
یک ایرانی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۹
درست است ولی وقتی پایه حقوق به نسبت تورم و نرخ اقلام بروز نمی شود یک کارمند یا کارگر راهی جز استفاده از حساب پس انداز با نرخ سود ندارد پس مبلغی را با هزار بدبختی تهیه می کند و دربانک سپرده گذاری می کند تا کمبود مالی ماهانه خود را با استفاده از سود متعلقه جبران کند حالا اگر این منبع هم کاهش پیدا کند یا قطع گردد بدون افزایش عادلانه و به روز پایه حقوق مشکلات این قشر از جامعه بیش از پیش خواهد بود...
بهروز
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۹
دولت که لطف می کنه همه قیمت ها رو به فوب خلیج فارس و بین المللی محاسبه می کنه ... یه لطفی هم بکنه حقوق و دستمزد رو هم بین المللی و به دلار محاسبه کنه و پرداخت کنه. چطور سوخت و نیرو و ... رو به دلار باید پرداخت کنیم؟؟ ولی دریافتیمون نباید به دلار محاسبه بشه؟؟
عبداله
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۹
چرا حقوق در ایران پایین است ؟پس این همه درآمد چه می شود ؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۹
خوب شما چرا نمیگی درآمد عامه ی مردم ایران ( کشوری فوق ثروتنمد ) به میانگین کشورهای همسایه و جهانی نزدیک تر بشه ؟! حتی قیمت های اکثر اجناس در ایران با این درآمد از کشورهای مختلف متأسفانه بیشتر است.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟