آموزش زبان‌های محلی کردی و ترکی در مدارس

دولت دستور داده که زبان‌های محلی کردی و تُرکی در مناطقی که زبان اصلی مردم محلی این زبان هاست، در مدارس به دانش آموزان آموزش داده شود.
کد خبر: ۵۹۴۰۲۲
|
۱۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۷:۴۷ 01 June 2016
|
18765 بازدید
|
۳
«دولت دستور داده زبان‌های محلی کردی و تُرکی در مدارس استانهای خاص   آموزش داده شود.»  موضوعی که دیروز علی یونسی، دستیار ویژه رئیس‌جمهوری در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی  از آن خبر داد.

به نوشته ایران، این مسأله در حالی مطرح می‌شود که حسن روحانی از همان ابتدای اعلام نامزدی خود نیز البته پیگیر احیای زبان‌های محلی ترکی و کردی بود و در سفر‌های تبلیغاتی اش بر این موضوع تأکید ویژه داشت.

 روحانی بعد از آنکه بر صندلی ریاست جمهوری نشست بر آموزش  این زبان‌ها در مدارس کشور تأکید  کرد و پس از آن  وزیر آموزش و پرورش نیز اعلام کرد  که این موضوع با ماده 15 قانون اساسی ممانعتی ندارد و می‌توان زبان و ادبیات محلی را در مدارس آموزش داد. اتفاقی که البته دو سال پیش در دانشگاه های کردستان افتاد و حالا رشته زبان کردی در دانشگاه‌های کردستان تدریس می‌شود. دانشگاه کردستان در دفترچه راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری سال ٩٤ توانست بیش از ٤٠ دانشجو برای تحصیل در رشته زبان و ادبیات کردی جذب  کند.

با این همه چندی پیش بود که دستیار ویژه رئیس‌جمهوری در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی، تأکید کرد: «ما مصر هستیم که آموزش زبان‌ و ادبیات محلی در مدارس و دانشگاه‌ها وجود داشته باشد. این، هم برای زبان‌های محلی لازم است هم برای زبان فارسی. ما این دو را ضد هم نمی‌دانیم و نمی‌دانم چرا بعضی‌ها از این بابت نگرانند؟»

یونسی البته به «ایرنا» گفت: «دولت دستور داده که زبان‌های محلی کردی و تُرکی در مناطقی که زبان اصلی مردم محلی این زبان هاست، در مدارس به دانش آموزان آموزش داده شود. این طرح در مدارس استان کردستان اجرا شده و در صورت فراهم شدن زیرساخت در دیگر مناطق کشور نیز اجرا می‌شود.»  وی با اشاره به تدریس زبان کردی در دانشگاه کردستان اظهار کرد: ایجاد رشته زبان و ادبیات کردی در مراکز آموزش عالی از سال‌ها پیش یکی از مطالبه‌های مردم این استان بود که در دولت تدبیر و امید رنگ واقعیت به خود گرفت.  با این حال آموزش زبان‌‌های محلی در مدارس از سوی نمایندگان کرد و ترک با استقبال روبه‌رو شد. 

محمد قسیم عثمانی نمایند مردم بوکان در مجلس  شورای اسلامی در این باره معتقد است: «آموزش زبان محلی در مدارس را می‌توان فرصتی برای حفظ تراز علمی و ادبی زبان‌های بومی‌ دانست .این اقدام بسیار پسندیده است و مردم کردستان هم از این دستور بسیار خوشحال هستند چرا که همین موضوع موجب می‌شود تا علاقه مردم کردستان به دیگر زبان‌ها بیشتر شود.  البته این موضوع انسجام ملی را افزایش می‌دهد و همین طور نسل‌های  بعدی با زبان مادری و بومی خود بیشتر آشنا می‌شود.»
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۵۹
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۲
آفرین به این تصمیم. یک قدم به سمت اتحاد بیشتر کشور.
رضا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۲
با سلام اقدام به جا و جالبی است و باعث تقویت انسجام ملی می شود امیدوارم این اقدام برای سایر زبانها انجام شود تا جلوی ازبین رفتن آن گرفته شود مخصوصا زبان و ادبیات گیلکی( شمال کشور )
که در حال فراموشی است
کورد ایلام
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۴۰ - ۱۳۹۶/۰۳/۲۶
از فعالان کورد میخوایم کە ایلام هم حداقل اموزش نوشتاری در مدارس داده بشه
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟