روزنامه شهروند نوشت: مسمومیت معتادان به تریاکهای آلوده به سرب، ایران را به دردسر انداخت. اواسط اردیبهشتماه بود که سخنگوی ستاد مبارزه با موادمخدر از آلودگی تریاکها به سرب خبر داد.
پس از آن هم مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت نسبت به مسمومیت با سرب به دنبال مصرف تریاکهای آلوده و مراجعه بیماران با علایم ناشی از این موضوع به مراکزدرمانی هشدار داد، اما این هشدارها و نگرانیها کافی نبود. درپی مصرف تریاکهای آلوده به سرب و انتقال معتادان مسموم به مراکزدرمانی، ذخیره دارویی کشور برای درمان معتادان مسموم، مصرف شد و این اتفاق ایران را با مشکل تأمین دارو روبهرو کرد.
این درحالی بود که مدیرکل نظارت بر دارو و موادمخدر سازمان غذا و دارو درهمایش داروسازی نظامی و شرایط اضطراری، با اشاره به اینکه محموله آلوده به سرب منجر به مسمومیت تعداد زیادی از معتادان شد، گفته بود: «داروی ضد این مسمومیت که برای ٨ماه ذخیره شده بود، در دوماه تمام شد.»
اکبر عبداللهی اصل که درآن همایش اعلام کرده بود، «برای تأمین این دارو به بازارهای مختلفی رفتهایم» دیروز توضیحات بیشتری درباره اتمام ذخیره داروی «ژلاتور سرب»، داد. دارویی که تأمین آن به دردسر جدید سازمان غذا و دارو تبدیل شده و آنطور که مدیرکل نظارت بر دارو و موادمخدر سازمان غذا و دارو، میگوید، ایران در بازارهای جهانی در جستوجوی این دارو است.
عبداللهی اصل درخصوص وضع ذخیره داروی «ژلاتور سرب» میگوید: «ذخیره دارویی کشور برای درمان معتادانی که از تریاک آلوده به سرب استفاده کردند، برای ٨ماه بود ولی درطی دوماه تمام شد و درحال حاضر برای تأمین آن مشکل داریم؛ چراکه میزان موارد ابتلا ناگهان صدها برابر شد.»
او ادامه میدهد که «دوماه است تمام عمدهفروشیهای دنیا، اعم از اروپایی و غیراروپایی را برای تأمین دارو پیگیری کردیم و کشورهای اروپایی هم اعلام کردند دیگر نمیتوانند آن را تأمین کنند.»
عبداللهی اصل همچنین درباره علت دسترسی نداشتن وزارت بهداشت به آمار تولید دارو در شرکتهای خصوصی هم توضیح میدهد که «به دلایل مختلف مثل بحثهای مالیاتی یا جلوگیری از فاششدن اطلاعات، بخش خصوصی درباره میزان تولید اطلاع نمیدهد. اگر خودتان تولیدکننده دارو باشید، خیلی راحتتر میتوانید آمار تولید را به دست بیاورید تا اینکه از تمام داروخانهها بپرسید چقدر دارو فروختید.»