رئیس اداره حفاظت محیطزیست آستانه از توقیف و امحا دستههای سنبل آبی در بازار آستانه اشرفیه خبر داد.
به گزارش ایسنا، سنبل آبی با برگهای به طول 20 سانتی متر و پهنای 15 سانتی متر، زیبایی فریبندهای دارد که هم مشکلات زیستمحیطی فراوانی را به وجود میآورد و مشاهده میشود که در برخی نقاط از سنبل آبی بهعنوان گیاه تزئینی استفاده میشود.
این گیاه مثلاً تزئینی، که سرطانزا نیز است یکی از عوامل اصلی تهدید زندگی گیاهان و جانوران در تالاب انزلی به شمار میرود و با قرارگیری در سطح تالاب مانع تنفس موجودات این اکوسیستم ارزشمند میشود.
«ابراهیم غلامی» رئیس اداره حفاظت محیطزیست آستانه گفت: بر اساس گزارشهای واصله مبنی بر فروش این گیاه خطرناک و مهاجم در بازار آستانه مأموران یگان حفاظت این اداره با مراجعه به محل پس از توجیه و ارائه توضیح در مورد خطرات این گیاه نسبت به جمعآوری آن اقدام کردند.
وی افزود: در بخش دیگری از بازار نیز مقادیری از گیاه سنبل آبی که در بازار به فروش میرسید توسط یگان حفاظت محیطزیست این شهرستان ضبط و امحا شد.
غلامی گفت گیاه سنبل آبی یک گونه بسیار خطرناک و مهاجم است که بهعلت رشد سریع و خارج از کنترل آن در محیطهای تالابی تبدیل به یک آفت شده و علیرغم ظاهر زیبای آن بهشدت باعث از میان رفتن و نابودی تالاب میشود.
به گزارش ایسنا، دریاچه ویکتوریا در کشورهای اوگاندا، تانزانیا و کنیا، نمونهای از جاهایی است که توسط این گیاه به اکوسیستم طبیعی خسارت وارده شده و این دریاچه پس از آغشته شدن به این گیاه، تأثیر منفی زیادی بر اقتصاد مردم منطقه گذاشته است.
علاوهبر گیاهان کاراس و آزولا که به وفور در گیلان یافت میشوند، این گیاه یکی از صد گونه گیاه خطرناک در جهان است که ریشه آن متعلق به آمریکای جنوبی بوده و عمدتاً از طریق حمل و نقل دریایی وارد حوضه آبی کشورها میشود.