بر اثر بارندگی های شدید و سیل گسترده در 28 استان چین تاکنون 237 نفر جان خود را از دست داده اند و به رغم تخریب 150 هزار واحد مسکونی، 22 میلیارد دلار خسارت نیز به این کشور وارد شده است.
به گزارش ایرنا، در شرایطی که شمار کشته ها از مرز 200 نفر فراتر رفته است، دولت می گوید خود را برای بدترین شرایط آماده کرده و هشدارهای لازم را هم به مردم داده است.
اگرچه پیش بینی می شد امسال تلفات بیش از اینها باشد اما به نظر می رسد واقعه جاری شدن سیل در سال 1998 میلادی که جان چهار هزار نفر را در چین گرفت همچنان یکه تاز حوادث مرگباری از این دست باشد.
اداره مهار بلایای طبیعی چین در تارنمای خود گزارش کرده است که رودخانه «یانگ تسه» بزرگترین رود در داخل چین بارها در روزهای اخیر به دلیل بارش فراوان باران سرریز شده و این یک خطر بزرگ برای مردم منطقه به حساب می آید.
تصاویر تلویزیون مرکزی این کشور هم نشان می دهد که بسیاری از خیابان ها در مناطق شرقی و جنوبی چین به دلیل بارندگی های شدید اخیر و به راه افتادن سیلاب، زیر آب رفته اند.
گزارش ها حاکی است که پدیده بارش باران و جاری شدن سیل در تابستان امسال هنوز برطرف نشده است و مناطق مختلف چین بخصوص در شرق و جنوب باید همچنان آماده رویارویی با این پدیده طبیعی باشند.
سیل چین که از اوایل تابستان امسال شروع شده، تا به امروز یک هزار و 508 بخش در 28 استان این کشور را تحت تاثیر خود قرار داده و شمار کشته ها به 237 نفر رسیده است؛ این در حالیست که هنوز از سرنوشت 93 نفر دیگر خبری نیست.
از سوی دیگر سیل خسارات اقتصادی سنگینی به بار آورده و تاکنون 150 هزار خانه مسکونی را به همراه نزدیک به 5 میلیون و 500 هزار هکتار زمین زراعی از بین برده است.
دولت خسارت اقتصادی کلی به کشور را بر اثر این سیل نزدیک به 22 میلیارد دلار برآورد کرده است.
در همین حال اعلام شده است که آنچه بیشترین تهدید محسوب می شود آب بندها و ذخایر و سدهای محلی است که ممکن است تاب مقاومت در برابر فشار آب تجمیع شده در پشت آنها را نداشته باشند.
اداره کنترل سیل در چین خاطرنشان کرده که بیش از 800 هزار نفر به مناطقی اعزام شده اند که آب بندهای آنها در معرض شکستن است.
باید به جمعیت کشته های سیل همچنین تلفات توفان ماه جاری نپارتاک در استان فوجیان در جنوب شرق چین را هم افزود که بر اساس آخرین گزارش های منتشر شده جان 69 نفر را گرفت و 6 را ناپدید کرده است.
توفان نپارتاک از روز جمعه 18 تیرماه با سرعت 234 کیلومتر در ساعت در تایوان وزیدن گرفت و پس به تعطیلی کشاندن این منطقه وارد خاک چین شد.