نرخ سود بانک ها 20 درصد شد؟!

برخی شعب بانک‌ها و مؤسسات مالی، با اتخاذ راهکارهایی، عملاً مصوبه کاهش نرخ سود 15 تا 18 درصدی را دور می‌زنند.
کد خبر: ۶۰۶۶۸۳
|
۲۷ تير ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۲ 17 July 2016
|
8999 بازدید
|
۸
برخی شعب بانک‌ها و مؤسسات مالی، با اتخاذ راهکارهایی، عملاً مصوبه کاهش نرخ سود 15 تا 18 درصدی را دور می‌زنند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان ،هرچند توافق تعدادی از بانک‌ها و اقدام آنها برای کاهش نرخ سود بانکی از 18 درصد به 15 درصد سرانجام منجر به مصوبه شورای پول و اعتبار و عمومیت یافتن این اقدام مفید به حال اقتصاد کشور شد و کل سیستم بانکی و انواع بانک‌ها و موسسات اعتباری تحت نظارت بانک مرکزی ملزم به رعایت این نرخ شدند اما با مراجعه به برخی از شعب بانک‌ها و موسسات می توان دید که در حال حاضر امکان دریافت سودهای بالاتر از 15 درصد تا 20 درصد نیز درصورت اصرار و پافشاری سپرده‌گذار یا از طریق افزودن بر حجم سرمایه‌گذاری وی وجود دارد. 

البته این مراجعه صرفاً برای تمام شعب انواع بانک‌های خصوصی و دولتی نبوده است و به‌طور نمونه و برای یافتن پاسخی برای این پرسش بوده که آیا می‌توان با استفاده از روش‌های گوناگون به سودهای با نرخ بیش از 15 درصد بدون تحمل ریسک بالا و تفاوت ملموس در ریسک سرمایه‌گذاری دست یافت یا خیر.

لازم به ذکر است نشست مشترکی که اخیرا میان رئیس کل بانک مرکزی با وزیر کشور، استانداران (استان‌های کرمان، لرستان و آذربایجان شرقی) تشکیل شد، رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به تک رقمی شدن نرخ تورم، بیان کرد: نرخ 15 درصدی برای سپرده هم بالاست، چرا که اگر نرخ تورم 9 درصد باشد، نرخ سود سپرده باید بین 10 تا 12 درصد در نظر گرفته شود و بیش از این هم لازم نیست.

**سود 20 درصدی در یک بانک خصوصی 

وقتی از متصدی یکی از شعب یک بانک خصوصی درباره شرایط سود سپرده زیاد مانند 500 میلیون تومان می پرسیم ابتدا پاسخ آن است که اگر چنین سپرده ایی دارید بهتر است آن را وارد صندوق سپرده گذاری ما کرده و سود آن را به صورت روز شمار استفاده کنید البته کارتی به شما تعلق نمی گیرد معمولا مبالغ بالا با سود 20 درصدی محاسبه می شود و هر زمانی هم که به پول خود احتیاج داشتید می توانید با هماهنگی شعبه مربوطه از یک روز قبل پول خود را دریافت کنید.

**سود 15 تا 20 درصدی یک موسسه مالی

درادامه به یکی از شعب یک موسسه مالی مراجعه می کنیم و همان درخواست برای شرایط سود سپرده گذاری را تکرار می کنیم  متصدی شعبه اعلام می کند مصوبه ای که در این رابطه از سوی بانک مرکزی ابلاغ شده به این صورت است که اگر سپرده گذار در این موسسه تا یک سال سرمایه گذاری کند تا 20 درصد سود به آن تعلق می گیرد اگر زیر شش ماه سرمایه گذاری کند 15 درصد و اگر از شش ماه تا زیر یک سال قرارداد ببندد 17 درصد سود به آن تعلق می گیرد اما اگر به طور کامل یک سال سپرده گذاری کند 20 درصد سود به آن تعلق خواهد گرفت.

**سود 17.5 درصد به شرط شش ماه سپرده گذاری

اما با مراجعه به یکی از شعبه های یک بانک دیگر متصدی در ارتباط با شرایط سود سپرده بانکی اعلام می کند در این بانک ما یک حساب ثابت شش ماهه 17.5 درصدی داریم بانک ما دارای صندوق نیست زیرا صندوق ها معمولا با بورس همکاری می کنند و خاطر جمع نیستند اما در سپرده گذاری سندی به شما داده می شود و شما را خاطر جمع می کند و هر زمان هم که قصد برداشت از پول خود را داشته باشید می توانید آن را برداشت کنید.

*** تعیین نرخ سود بانکی ربا است

محمد رجایی باغ سیایی نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار داشت: شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی نمی تواند سود قطعی را تعیین کند چرا که در بانکداری بدون ربا که نرخ سود براساس عقود مبادله ای و مشارکتی است، این امر خلاف قانون است.

وی افزود: نرخی که از سوی شورای پول و اعتبار تعریف می شود از طرف سپرده گذار سود علی الحساب و از طرف گیرنده نرخ سود مورد انتظار تلقی می شود و از این رو باید گفت که نرخ سود واقعی تنها در پایان دوره مالی مشخص می شود.

رجایی با اشاره به آنکه بانک مرکزی به عنوان دستگاه ناظر باید بر عملکرد بانک ها نظارت داشته باشد، بیان کرد: براساس قراردادی که میان افراد و سیستم بانکی منعقد می شود، لذا بانک ها موظف به اجرای تهعدات هستند و باید در صورت تخلف بر عملکرد سیستم بانکی با آنها برخورد شود.

نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تعیین نرخ سود قطعی خلاف قانون و شرع محسوب می شود چرا که این امر همانند ربا است.

***کانون بانک ها محلی برای تبانی بانک ها 

محمد کهندل کارشناس اقتصادی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرد: معمولا تعیین نرخ توسط بانک از طریق قانون عملیات بانکی بدون ربا امکان پذیر است؛ بانک ها نرخ سود علی الحساب را تعیین و پرداخت می کنند این سود عملا به عنوان هزینه تهیه پول محسوب می شود، در صورتی که پول در بانکداری اسلامی هزینه بر نیست.

 وی افزود: با توافقی که کانون بانکها با بانک مرکزی داشت قرار بر آن شد نرخ بانکی پنج درصد بالاتر باشد اما بانک مرکزی سه درصد اعلام کرد. 

کهندل در ادامه یادآور شد: این موضوع چند نکته دارد اینکه که آیا بانک های تجاری باید نرخ ها را تعیین کنند و اگر قرار بر تعیین نرخ سود باشد این کار باید توسط بانک مرکزی تعیین شود  و نباید با توافق بانک ها صورت گیرد؛ بانک مرکزی باید با اقتدار تصمیمات خود را عملیاتی کند.

وی در پایان افزود: بانک مرکزی نباید اقتدار خود را در دست بانک های تجاری بدهد، و می بایست بر اساس قانون بدون ربا عمل کند و بانکداری را به سمت بانکداری اسلامی سوق دهد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۸
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۷
سلام تابناك عزيز روز قيامت بايد جوابگو باشي كه امانت را به منزل نمي رساني. در كامنت قبلي نوشتم منتشر نكرديد به عنوان خواننده پر و پا قرص شما عرض مي كنم كاهش تورم از نظر اقتصاد ملموس خانواده يك سراب است و اگر سود سپرده ها به اين صورت باشد مردم ترجيح مي دهند خرده اندوخته خود را مثل ايتاليايي ها داخل باشت بگذارند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۷
من اخر نفهمیدم بانک داری اسلامی یعنی چه
پاسخ ها
روایتگر
| United States |
۱۹:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۷
شتر گاو پلنگ شنیدی --اون است
علي وارنا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۲:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۸
ميشود تورم تك رقمي باشد و تمام كالاهاي كه بنوعي زير مجموعه دولت توليد ميكند از ٢٠تا٤٠ درصد گران شوند؟؟؟؟؟؟! دارو بالاي ٢٠ درصد، لبنيات ، شكر ، حبوبات، گوشت و مرغ، فراوردهاي غذايي دام و طيور، تلفن كه بايد گفت از ٥٠ به ٢٠٠ هزار رسيده، من بيسوادم شما بگويد كه سواد اماري داريد چند درصد رشد قيمت داشته با توجه به تورم تك رقمي؟؟؟؟ اب و برق و گاز رو ديگه روشون نشده امدند يكسري زلم زوله به اضافه كردند!!!!!؟؟؟؟ بدتر اينكه ميگويند نفت رو ٢٠ دلار ميخرند بعد بنزين رو ميدن ١٠٠٠ تومان!!!!!؟؟؟؟؟ خب بنزين وارداتي ارزون مياريد و گران بخورد مردم ميده دولت تدبير!!!!!؟؟؟؟ تازه انهم الوده؟؟؟؟!!! خب همين بنزين رو خودمان در دولت بهار داشتيم توليد ميكرديم، اينم از هنر وزير نفت كه كشور را دوباره وارد كننده بنزين كرده!؟ خب اگر همين ٢٠ روز پيش هر كس ٥٠٠ ميليون طلا خريده بود يا سكه الان ١٠٠ ميليون سود برده بود، خب چرا مديرعامل بانكها و سهامداران سود پول مردم رو ميخوردند ، دولت تدبير ٣ ساله سكوت كرده بود؟؟؟؟؟؟!!! حالا اين سپرده گذاران بايد تاوان بي تدبيري مديران اقتصادي دولت تدبير را بدهند؟؟؟؟؟ تورم در حال حاضر بيش از ٢٥ درصد است و در زندگي روزمره همگي مان ملموس و قابل لمس است
م.طا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۸
روزی سرکلاس اقای بهمنی در موسسه علوم بانکداری از ایشان پرسیدم هیا بانکداری اسلامی بازی با الفاظ نیست؟ در بانکداری ربوی رابطه سپرده گذار با بانک رابطه داین ومدیون بود ولی در بانکداری اسلامی رابطه وکالت نامیده میشود وکلمه علی الحساب هم در عمل چیزی را عوض نمیکند ضمن اینکه در تمام اوراق مشارکت ها یی که صادر شد و بپایان رسید بایستی مبلغی را به خریدار اوراق میدادند تا سود دریافتی ربا نشود ولی هیچکدامشان یکریال هم در پایان مدت اوراق به خریدار اوداق داده نشد !
اقای بهمنی فرمودند بانکداری اسلامی هم مانند خواندن صیغه عقد و یا نماز خواندن است واگر شما در نماز کلمه ای را نگویید باطل است و یا در خواندن صیغه عقد چه اتفاقی میفتد که مرد و زن به هم محرم میشوند ؟!!! همین که بگوییم بانکداری ما اسلامی غیر ربوی است و رابطه سپرده گذار با بانک را چیز دیگری بنامیم درست میشود !!!
بانکها سپرده های مشتریان را مشاعا تجهیز منابع کرده و به جای وام دادن به کارخانجات تولیدی و غیره رفتند شرکتهای وابسته وزیر مجموعه درست کرده و خود شدند تاجر !!!
ناشناس
|
United States
|
۱۳:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۸
وقتی میگوند تورم کم شده وگوشت ومرغ ولبنیات بالا ی بیست درصد اضا فه شده کجا تورم کم شده برنج گلستان دقیقا" بیست در صد ببالا گران شده بطور کلی تمام مایحتاج زندگی روزانه ولی یک عده محدودی که با مختصر پس اندازی که دارند واز سود ماهانه آن امرار معاش میکنند بایستی با سود کمتر پس اندازشان را دراختیار بانکها بگزارند انیجا آمریکا که نیست که گوشت مرغ ومایحتاج مردم تورمی نداشته باشد که اقتصاددانان میگویند سود بانکی بایستی کم شود ویا مردم پولشان را نزد کلا بردارها بگذارند تا آنها ا برایشان بعنوان سرمایه گذاری بخورند اگر بانکها متضر بودند آنچنان حقوق ووام های بی بهره به هیت مدیره حتی پرسنل خود نمیدادند
بی نام
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۸
من که پولم را از بانک بیرون نمیارم.یعنی اگر هم بیارم بیرون کاری باهاش نمیتونم انجام بدم.به خاطر تورم و گرونی!حالا هر چی میخواین سودها رو پایین بیارین
اینم یه طرح آزمایشی دیگه.بعد از مدتی میبینن فایده نداره دوباره برمیگردونن به همون 20 درصد!
مملکت ما کلا آزمون و خطاست
پشیمان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۸
دولت باید از خداش باشه که مردم اعتماد میکنن و پولهاشون را توی این بانک های بی اعتبار میذارن.مملکت بی در و دروازه که هر لحظه ممکنه اعلام کنن از فلان بانک اختلاس شد و .....
حالا تازه سود رو پایین میارن؟!عوض تشکرشونه؟
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟