نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ورود گرد و خاک شدید طی روزهای گذشته در استان سیستان و بلوچستان گفت: طوفان زابل که باعث آلایندگی شدید برای ساکنان این منطقه شده کمتر از زلزله چند ریشتری نیست.
احمدعلی کیخا در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم درباره افزایش 60 برابر حد مجاز و 22 برابر حد بحرانی غلظت ذرات معلق در هوای منطقه سیستان بهویژه در زابل طی روزهای اخیر اظهار کرد: شدت حادثهای که اتفاق افتاده بسیار اسفبار و زیاد است و وقایعی از این دست نشان میدهد که استان سیستان و بلوچستان نیازمند نگاه و توجهی ملی است.
وی ادامه داد: در زمینه طوفانهای ایجاد در روزهای گذشته و افزایش گرد و خاک ناشی از آن، تمامی سازمانها و نهادها باید به کمک آیند و مشکل نیز فقط به هامون مرتبط نیست بلکه باید مشکلات تمام مجموعه دشت سیستان حل و فصل شود.
نماینده مردم زابل ، زهک و هیرمند در مجلس بخشی از علت طوفان روزهای گذشته استان سیستان و بلوچستان را ناشی از منطقه افغانستان در کشور همسایه دانست و تصریح کرد: باید برای رفع مشکلات توفان و گرد و غبار سیستان و بلوچستان، همه دست به دست هم دهند تا این معضل جدی کمتر مردم را دچار مشکل و بحران کند.
کیخا خاطرنشان کرد: مشکل استان سیستان فقط طوفان، شنهای روان و گرد و خاک نیست بلکه فقر، نبود کشاورزی و بسته بودن سازوکار تجاری از جمله مشکلات و دغدغههای مردم این منطقه محسوب میشود که باید مورد توجه جدی مسئولان قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه شورای راهبردی سازمان مدیریت بحران کشور طی روزهای گذشته جلسهای را برای مشکلات منطقه زابل و استان سیستان برگزار نکرد، گفت: انتظار داشتیم که سازمان مدیریت بحران نشستی بابت مشکلات ایجاد شده برگزار کند و واکنش سریعی را نشان دهد اما این مهم انجام نگرفت.
این نماینده مجلس شورای اسلامی یکی از راههای کاهش مشکلات ناشی از طوفان را توجه دفتر شنهای روان سازمان جنگلها به این موضوع دانست و تصریح کرد: دفتر شنهای روان سازمان جنگلها و مراتع پیشتر در زابل وجود داشت و این نشان از اهمیت طوفانها و شنهای روان در استان سیستان میدهد.
کیخا خاطرنشان کرد: در حال حاضر نیز این دفتر باید در استان سیستان و بلوچستان تشکیل شود چرا که مسئله طوفان و گرد و خاک ناشی از آن، مردم این منطقه را بسیار آزار میدهد و شرایط آبوهوایی بسیار نامناسب است.
وی با بیان اینکه طوفان زابل کمتر از زلزله نیست، اظهار کرد: زلزله منطقه زابل باد، طوفان شن و گرد و خاک است و امیدواریم با راهکارهایی همچون مالچپاشی، درختکاری و سایر تمهیدات اندیشیده شده شاهد کاهش اثرات مخرب گرد و غبار و طوفان باشیم.
نماینده مردم زابل، زهک و هیرمند در مجلس اظهار کرد: وضعیت گرد و خاک ناشی از طوفان همچنان ادامه دارد و شدت آن کاهش پیدا کرده اما مشکلات دیگری همانند قطعی آب و برق هم وجود دارد که این منطقه را تبدیل به جهنم کرده است؛ امیدواریم مسئولان و متولیان امر هر چه زودتر به شرایط مردم این منطقه رسیدگی کنند.
لازم به ذکر است که بادهای موسمی 120 روزه از زمان شکلگیری سیستان در شمال استان با این منطقه همزاد بوده و هر سال با آغاز آن در اوایل تابستان مردم منطقه شاهد گرد و غبار و آلودگی هوا بعضا تا چند برابر حد استاندارد نیز هستند.
اما وزش باد همراه با گرد و غبار در روزهای گذشته میزان غلظت ذرات معلق در هوای منطقه سیستان (زابل،هیرمند، زهک، نیمروز و هامون) را به 60 برابر حد مجاز و 22 برابر حد بحرانی رساند؛ این وضعیت موجب شده که تاکنون 4 هزار و 592 نفر در سیستان به دلیل مشکلات تنفسی به مراکز درمانی مراجعه کنند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.