«بازی نفتی» جدید عربستان سعودی برای مقابله با ایران و روسیه

موضوع امکان پذیری دستیابی تولیدکنندگان عمده نفت جهان به توافقی درباره سطح تولید و به دنبال آن، قیمت این فراورده، همواره یکی از بحث های پرچالش بوده که به ویژه در یکی دو سال اخیر، بیش از پیش شدت گرفته است. در این میان، برخی شواهد از برنامه عربستان سعودی برای دست به زدن به یک بازی نفتی جدید جهت دستیابی به اهداف خود حکایت دارد.
کد خبر: ۶۱۵۷۰۹
|
۲۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۹:۱۱ 18 August 2016
|
16720 بازدید
|
۲
«بازی نفتی» جدید عربستان سعودی برای مقابله با ایران و روسیهموضوع امکان پذیری دستیابی تولیدکنندگان عمده نفت جهان به توافقی درباره سطح تولید و به دنبال آن، قیمت این فراورده، همواره یکی از بحث های پرچالش بوده که به ویژه در یکی دو سال اخیر، بیش از پیش شدت گرفته است. در این میان، برخی شواهد از برنامه عربستان سعودی برای دست به زدن به یک بازی نفتی جدید جهت دستیابی به اهداف خود حکایت دارد.

به گزارش «تابناک» به نقل از پایگاه تخصصی «اویل پرایس»، عربستان سعودی قصد دارد، میزان تولید نفت خود در ماه اوت (ماه جاری میلادی) را بی سابقه افزایش دهد تا بدین ترتیب بتواند بر مذاکراتی که قرار است در ماه سپتامبر درباره طرح های مربوط به کاهش تولید جهانی برگزار شود، تأثیر بگذارد. این خبری است که «رویترز» به نقل از منابعی در صنعت نفت اعلام کرده است.

عربستان سعودی که بزرگترین تولیدکننده در سازمان «اوپک» نیز هست، در ماه ژوئیه با تولید 10.67 میلیون بشکه در روز و افزایش 120 هزار بشکه ای نسبت به ماه ژوئن، رکوردی را برای خود ثبت کرد؛ هرچند سعودی ها معمولا، در فصل تابستان میزان تولید خود را افزایش می دهند تا از پس پاسخگویی به افزایش تقاضا برآیند، این بار، میزان تولید آن ها بیش از افزایش معمول هر ساله نیز بوده است.

پس از ثابت نگه داشتن میزان تولید در نیمه نخست سال جاری میلادی، سعودی ها از ماه ژوئن روند افزایش تولید نفت را آغاز کردند. این امر بدان معناست که آن ها می خواهند بزرگترین تولیدکننده نفت جهان، یعنی روسیه را در رقابت با خود مغلوب سازند. این امر همچنین به سعودی ها ابزار تأثیرگذاری بیشتری بر مذاکراتی را می دهد که قرار است ماه سپتامبر برگزار شود.

یک منبع در یکی از کشورهای غیرعضو اوپک می گوید، عربستان سعی دارد میزان تولید خود را در ماه اوت به 10.8 تا 10.9 میلیون بشکه در روز برساند. همزمان، سعودی ها با بیان برخی موضع گیری ها، تلاش دارند بر قیمت های جهانی نفت نیز تأثیر بگذارند. در همین راستا، هفته گذشته خالد الفالح، وزیر نفت عربستان، گفت، عربستان هر اقدامی را «برای بازگرداندن توازن به بازار» انجام می دهد.

بی تردید، عربستان سعودی یکی از طرف های اصلی در مذاکرات غیررسمی ماه سپتامبر خواهد بود؛ مذاکراتی مشابه که ماه آوریل در دوحه قطر برگزار شد، به دلیل کارشکنی سعودی ها ناکام ماند، زیرا آن ها اصرار داشتند که هر گونه تثبیت سطح تولید، باید شامل ایران ـ که به تازگی از بند تحریم های بین المللی رها شده ـ نیز بشود؛ بنابراین، انتظار نمی رود که مذاکرات سپتامبر میان اعضای اوپک و غیراوپک نیز به توافقی بر سر سطح تولید منجر شود.

به این ترتیب، آن گونه که مشخص است، عربستان سعودی سعی دارد با بالا بردن سطح تولید خود تا حداکثر میزان ممکن پیش از برگزاری مذاکرات مذکور، به وضعیتی برسد که در آن، حتی در صورت موافقت با تثبیت میزان تولید یا کاهش آن نیز چیزی را از دست نداده و منافع خود را در این چارچوب تضمین کند. این امر همچنین می تواند به عنوان ابزاری علیه روسیه و ایران مورد استفاده سعودی ها قرار گیرد. 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۲
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۲۸
البته به لطف خدا و با یک تیر و امداد غیبی که از طرف یمن به طرف عربستان پرتاب می شود و یکی از میادین نفتی آل سعود را نشانه می رود ، این اقدام عربستان خنثی می شود
وحید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۲۸
موندم این عربستان اگه نفت نداشت الان تو چه وضعیتی بود!!
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟