همچنین این گروه هکری اقدام به حراج نرم افزار سرقت شده جاسوسی NSA بر روی فضای Dark Web کرده که می تواند برابر یک میلیارد بیت کویین برای آنها درآمد داشته باشد. در حال حاضر، هر بیت کویین برابر با 581 دلار است که در مجموع بیش از 581 میلیارد دلار بهای این نرم افزار جاسوسی خواهد بود.
همچنین این گروه هکری ادعا کرده اند که این بسته نرم افزاری شامل یک سلاح سایبری «بسیار پیشرفته تر و بهتر از استاکس نت» است. قرار است این گروه هکری، بخش دیگری از این بسته نرم افزاری جاسوسی را رایگان در اختیار همه کاربران اینترنتی گذارد.
این گروه هکری همچنین ادعا کرده، به شکلی موفقیت آمیز توانسته است، بخش Equation Group در نهاد NSA را نیز هک کند. وجود این بخش در NSA برای اولین بار از سوی شرکت امنیتی سایبری کسپرسکی در سال 2015 افشا شد و از این گروه به عنوان یکی از پیچیده ترین گروه های سایبری در تمام دنیا یاد می شود؛ پیشرفته ترین گروه هکری سایبری که تا کنون وجود داشته است.
این بسته نرم افزاری در واقع بخشی از مجموعه اقدامات جاسوسی گسترده از سوی NSA است که برای اولین بار در سال 2014 افشا شد. در آن زمان اوباما به همه نهادهای ایالات متحده دستور داد تا آسیب پذیری های امنیتی کشف شده را برای ارتقای امنیت در اختیار متخصصان و شرکت های مربوطه قرار دهند؛ اما این دستور شامل مواردی که مستقیم با امنیت ملی ایالات متحده آمریکا در ارتباط بود را در بر نمی گرفت.
«ویلیام بینی» متخصص امنیت سایبری و یکی از اعضای سابق NSA در مورد جمله هکری اخیر گفته که این اقدام به احتمال بسیار، کار یکی از اعضای داخلی NSA است. وی می گوید که شبکه های NSA به لحاظ فیزیکی از اینترنت مجزا هستند و در نتیجه یک نفر از داخل NSA – کسی شبیه به ادوارد اسنودن – به احتمال بسیار، این نرم افزار را در اختیار گروه هکری Shadow Broker قرار داده است.
وی بیان کرده است که چنانچه این ابزار در اختیار دولت های خارجی و متخصصان امنیتی سایر کشورها قرار گیرد آنها میتوانند با مهندسی معکوس این نرم افزار اقدام به بازسازی نمونه های جدیدتر و پیچیده تری از این ابزار با مقاصد مختلف کنند. به گفته بینی ایران در حال حاضر به نظر مشغول مهندسی معکوس کرم استاکس نت است تا از آن برای مقاصد خود استفاده کند.
این در حالی است که ادوارد اسنودن بر این باور دارد که روسیه پشتیبان و حامی گروه هکری Shadow Broker است. وی در یک توییت در رابطه با همین موضوع گفته است: شواهد و اسناد ضمنی و همچنین خرد متعارف می گوید که روسیه مسئولیت این حمله به NSA را بر عهده داشته است.