1 - از صدای خود برای کنترل سیستم استفاده کنید
در ویندوز 10 Taskbar قادر به جستجو بر روی اینترنت یا داخل سیستم است؛ اما تایپ کردن برای بسیاری از ما کمی سخت است. پس چرا آنچه به دنبال آن می گردیم، صدا نکنیم؟ برای این کار می توانید جستجوی صوتی کورتانا را با فشار دادن یا کلیک دکمه میکروفون در کنار جعبه جستجو فعال کنید. همچنین می توانید با عبارت Hey Cortana نیز این قابلیت را فعال کنید. برای این کار باید در درون جعبه جستجو کلید کرده و سپس با انتخاب Notebook> Settings در تنظیمات گزینه 'Let Cortana respond to Hey Cortana را فعال کنید.
2 – افزایش قدرت کورتانا
حالا که دانستید چگونه کورتانا را به سادگی فعال کنید، باید بدانید که با وی چه کارهایی می توانید بکنید. برای مثال تنظیم یک قرار ملاقات یا یادآوری معمول ترین کاری است که می توان به عهده کورتانا گذاشت. می توانید از کورتانا بخواهید که شما را برای خرید مثلا شیر یادآوری کند. یا با گفتن Helpتمام کارهایی که کورتانا قادر به انجام آن برای شماست، ببینید.
3 – زمانی برای Restart
یکی از مشکلات بزرگ ویندوز 8 این بود که ناگهان و بدون هیچ هشداری سیستم را یکباره برای نصب بروزرسانی ها Restart می کرد. ویندوز 10 به شما اجازه می دهد که خود زمان مناسب برای Restart شدن را انتخاب کنید. برای این کار در جعبه جستجو گزینه update را وارد کنید و پس از آن گزینهWindows update settings را انتخاب کنید. در این جا می توانید زمان مناسب برای restart را انتخاب کنید. برای دریافت اعلان های Restart به بخشAdvanced تنظیمات بروید.
4 – ظاهر ویندوز را تغییر دهید
ویندوز ده یکی از خوش تیپ ترین سیستم عامل های موجود است؛ اما خود شما این توانایی را دارید که آن را هر طور که دوست دارید، مزین کنید. بر روی دسکتاپ کلیک راست کرده و گزینه Personalize را انتخاب کنید. در منوی سمت چپ می توانید از میان مجموعه ای از تنظیمات بصری دست به انتخاب بزنید. انتخاب یک پس زمینه متفاوت، رنگ متفاوت یا به شکل کلی تم متفاوت که بسیاری از این تم های زیبا از وب سایت مایکروسافت قابل دانلود است.
5 - منوی استارت را تحت کنترل درآورید
به جز آنکه می توانید دسکتاپ خود را آراسته کنید، قابلیت شخصی سازی منوی استارت را نیز دارید. کافی است در بخش Personalize به قسمتStart بروید و تنظیمات مربوطه را صورت دهید. در این قسمت، تنظیمات مختلف از چگونگی نمایش اپلیکیشن ها تا نمایش خود منوی استارت – به شکل عادی یا تمام صفحه – موجود است.
6 – ساخت چندین دسکتاپ
یکی از جذاب ترین قابلیت های ویندوز 10 امکان ساختن چندین محیط کاری متفاوت همزمان است. برای مثال می توانید یک دسکتاپ جداگانه برای وب گردی و یک دسکتاپ جداگانه برای گوش دادن به موسیقی داشته باشید. برای این کار کافی است بر روی دکمه Task View در نوار وظیفه یا Taskbar دقیقا در کنار جعبه جستجو کلیک و گزینه New Desktop را انتخاب کنید. برای سوییچ بین دسکتاپ ها نیز می توانید از همین دکمه Task View استفاده کنید.
7 – هر آنچه می خواهید ضبط کنید
حالت Game DVR به شما اجازه می دهد تا هنگام کار با سیستم از دسکتاپ خود یا برنامه ای که با آن در حال کار هستید، فیلمبرداری کنید. برای مثال اگر مشکلی دارید و می خواهید آن را برای دوست خود توضیح دهید، به سادگی قادر به ضبط مشکل از طریق فیلمبرداری از کل روند هستید. برای این کار کافی است از ترکیب Win + G بر روی صفحه کلید استفاده کنید. سپس بر دکمه ضبط کلیک کنید تا فیلمبرداری آغاز شود.
8 – استفاده از حالت Tablet
برای دیدن وضعیت ویندوز 10 بر روی تبلت، می توانید حالت Tablet Mode را فعال کنید. البته این حالت همچنین در زمانی که یکی از اپلیکیشن های شما به خوبی بر روی حالت معمول جوابگو نیست، مشکل شما را حل می کند. برای دسترسی سریع به این حالت، کافی است یکی از این دو راه را بروید: اول از منوی استارت Settings> System و سپس از منوی سمت چپ انتخاب گزینه Tablet Mode. دوم از طریق کلیک بر روی Action Center و انتخاب گزینه Tablet Mode.
9 – دور زدن صفحه Login
برای آن دسته از افرادی که نمی خواهند سایرین به سیستم آنها دسترسی داشته باشند، صفحه Login یک ضرورت است. اما اگر شما جزو این دسته از کاربران نیستید، می توانید به سادگی صفحه Login را دور بزنید تا سریع تر به دسکتاپ خود برسید. برای این کار Win + R را بزنید و سپس در پنجره Run عبارت netplwiz را وارد کرده دکمه Enter را فشار دهید. در پنجره ای که باز می شود تیک گزینه Users must enter a username and password to use this computer را بردارید.
10 – حافظه سیستم را مدیریت کنید
اپلیکیشن ها، عکس ها و فیلم ها همه به سرعت می توانند حافظه شما را اشغال و پر کنند. خوشبختانه در ویندوز 10 میتوانید به سادگی مشاهده کنید که کدام یک از این ها بیشتر حجم حافظه شما را اشغال کرده و آن را مدیریت کنید. برای این کار از طریق منوی استارت Settings> System را انتخاب و بر روی Storage در منوی سمت چپ کلیک نمایید. در این قسمت بر روی هر کدام از پارتیشن های موجود کلیک کنید تا جزئیات آن را به شکل کامل مشاهده نمایید. نکته جالب آنکه در همین قسمت اگر لازم باشد، می توانید مستقیم اقدام به پاک کردن برنامه ها نیز بکنید.