در اقدامی بیسابقه و بدون اشاره به واقعه «غدیر» و نقشهای پررنگ امیرالمؤمنین علی (ع) در آغاز اسلام، تلویزیون «العربیه» به تجلیل از آن حضرت پرداخت.
به گزارش خبرنگار «تابناک»، در یک اقدام بیسابقه، تلویزیون "العربیه" که به دست شاهزادگان و امرای سعودی اداره میشود و در برنامههای دینی آن، روحانیون وهابی، پیشتاز و پیشرو هستند، در برنامه مردان پیرامون حضرت رسول اکرم (ص) که به مناسبت ماه مبارک رمضان از تلویزیون «العربیه» پخش میشود، این تلویزیون اقدام به تجلیل بیسابقه از جایگاه بلندمرتبه اول مردی که به اسلام ایمان آورده و مورد عنایت ویژه پیامبر (ص) قرار داشت و باید گفت که اسلام از مجاهدتهای او شکوفا شد، کرد.
گزارش خبرنگار ما حاکی است، هر چند در این برنامه سی دقیقهای، حق مطلب ادا نشد، بسیاری از فرازهای زندگی و تاریخی آن حضرت و اسلام نادیده گرفته شد، اما برای نخستین بار، این تلویزیون وابسته به وهابیون با پخش تصاویر بیسابقهای از منزل و مرقد شریف امیرالمؤمنین علی (ع) و برخی نقاط تاریخی حضور ایشان در مدینه، به تجلیل از نقش آن حضرت در تاریخ اسلام توسط راوی این برنامه و برخی از روحانیون و اساتید کشورهای عربی، پرداخت.
این برنامه با نادیده گرفتن این مطلب که علی (ع) اول مرد و اول شخص بود که به اسلام ایمان آورد، تنها به این بسنده کرد که ایشان در دامان پیامبر بزرگ شد و همه ویژگیهای وجودیاش، برگرفته از وجود نازنین پیامبر اعظم (ص) شد.
همچنین از مجاهدتهای حضرت در جنگهای بسیار حساس پیامبر با مشرکان و کافران، سخن جامعی همراه با جزییات به میان نیامده و به ویژه آن که به نقش آن حضرت در جنگ احد و حراست از پیامبر در شرایط سخت محاصره ـ که در این جنگ منجر به برداشتن زخمهای بسیاری بر بدن امام متقیان شد ـ و نیز نقش آن حضرت در جنگ خیبر و نیز ماجراهایی همچون خوابیدن در بستر پیامبر (ص) در آغاز واقعه هجرت همچون دیگر موارد این حضرت، اشارهای نشده است.
این گزارش در ادامه آورده است که در این برنامه، از پای درآوردن کفار و مشرک قریش و به ویژه سران آنها سانسور و تنها با اشاره به جنگ خندق، سایهای از فداکاری امام علی (ع) در برابر سپاه مشرکان بیان شد و حتی به این موضوع اشاره نشد که پیامبر در آن روز فرمودند: تمام اسلام در برابر تمام کفر قرار گرفته و علی شاخص این ماجرای بزرگ بود.
در این برنامه همچنین به «حجهالوداع» همچون تولد حضرت در کعبه معظمه و سپس اعلام پیامبر در غدیر خم و احکام جانشینی حضرت علی (ع) با کامل شدن دین توسط پیامبر در اجتماع بزرگ غدیر خم و بیعت مسلمین با آن حضرت نیز اشارهای نشد.
در این باره، راوی داستان با نقل «سقیفه بنی ساعده»، این گونه وانمود کرد که علی با گردانندگان آن واقعه، به پذیرش آنچه در این محل رخ داده، تن داده و از ولایت خود که از سوی خدا و رسولش به ایشان واگذار شده بود، گذشته است.
این گزارش میافزاید: ناگفته نماند که در برنامه تلویزیونی العربیه، سخنی از ازدواج علی (ع) با فاطمه زهرا گفته نشد و یکی از اساتید دینی جهان عرب، با اشاره به این که پیامبر اکرم (ص) فاطمه را همچون امانتی به علی (ع) تزویج کرده، این حدیث معروف را از قول پیامبر برشمرد که: فاطمه پاره تن من است؛ خدایا دوست بدار آن که او را دوست میدارد و دشمن بدار آن را که وی را دشمن میدارد.
همچنین رنجها و مصایب حضرت زهرا (س) پس از رحلت پیامبر (ص) نیز مورد اشاره قرار نگرفت و اعلام نشد، چه کسانی زمینه شهادت اول بانوی جهان را فراهم کردهاند!
در این برنامه به طور بیسابقهای، به نیاز خلفای راشدین به مشورتها و راهکارهای علی (ع) اشاره شده و از امام حسن و امام حسین (ع) به عنوان ذریه پیامبر یاد شده است.
در ادامه این گزارش می آید که، در این برنامه، رخداد قتل عثمان و به دنبال آن، بیعت مسلمین با علی (ع)، بسیار سطحی مورد نگرش قرار گرفته، اما به این نیز اذعان شده است که علی (ع) برای دفاع از عثمان در برابر غوغاییانی که از گرداگرد جهان اسلام پیرامون منزل عثمان جمع شده بودند و خون او را مباح میدانستند، ذریه پیامبر، امام حسن و حسین ـ علیها سلام ـ را بر در خانه عثمان گذارد و تا مرز جان، از عثمان دفاع کرد.
این گزارش در پایان یادآور میشود که در بخش بررسی سالهای خلافت حضرت امیر (ع) نیز سانسورهای شگفتی در این تلویزیون اعمال شد که بررسی این بخش از سیره علی (ع) با پخش صحنههایی از خانه محقر ایشان در کوفه و مرقد نورانی آن حضرت همراه بود.
راوی این برنامه، انتقال پایتخت جهان اسلام از مدینه به کوفه را رخداد مهم آغاز خلافت آن حضرت برشمرد، و وقایع جنگهای «جمل»، «صفین» و «نهروان» از زبان روحانیون و اساتید مذهبی جهان عرب به عنوان جنگهای سیاسی توصیف شد. در این برنامه، همچنین اشاره عمیقی به زمینهها و بروز جنگهای «جمل» و «نهروان» نشد؛ اما یکی از اساتید مورد مخاطب تلویزیون "العربیه" در تحلیل جنگ صفین با نگاه احترامآمیز و هماندازه مولای متقیان از معاویه و عمروعاص یاد کرد.
این اساتید، نبرد حساس صفین در تاریخ اسلام را نبردی سیاسی نشان دادند و با نمایش منطقه تحکیم در خاک اردن ـ که در آن گفتوگوهای عمرو عاص و ابوموسی اشعری صورت گرفت ـ بدون پرداختن به زمینههای باطل معاویه برای جنگافروزی در میان مسلمانان، هیچ اشارهای به نبردها و رخدادهای حساس در رویداد صفین از جمله شهادت عمار یاسر از صحابه جلیلالقدر پیامبر (ص) که به او نبی گفته بود، مرگ تو به دست شقیترین انجام خواهد گرفت، نشد.
در بیان شهادت حضرت علی نیز تنها به اقدام خوارج به دست عبدالرحمن ابن ملجم مرادی اشاره شد، اما در پایان اذعان داشتند که علی (ع) در سابقه در اسلام، در فضل، زهد، احسان، و همه خوبیها پس از پیامبر سرآمد آدمیان روی زمین بود؛ از عدالت علی در این برنامه سخن گفته نشد، اما اذعان شد که در خطابه و وعظ یگانه دورانها بوده است.
این برنامه در حالی از تلویزیون "العربیه" پخش شد که در آن، برنامه جداگانهای درباره ابابکر و عمر بن خطاب به عنوان صحابه جلیلالقدر پیامبر به نمایش درآمده بود.
گفتنی است، این تلویزیون و بسیاری از رسانههای جهان عرب و اسلام در منطقه عربی خاورمیانه در سالهای اخیر با سرمداری وهابیون به شدت نقش و چهره علی (ع) و مسأله ولایت و امامت را سانسور میکند.