دوربین مستقر در ماهواره هواشناسی ناسا با نام Deep Space Climate Observatory (DSCOVR) موفق به ثبت لحظه نادر عبور ماه از مقابل زمین شد. این تصویر در چهارم و پنجم جولای به ثبت رسیده و به تازگی توسط ناسا منتشر شده است.
به گزارش «تابناک»، در واقع این برای دومین بار است که عبور ماه از مقابل زمین توسط DSCOVR ثبت و ضبط می شود؛ نخستین حدود یک سال قبل و در شانزدهم جولای 2015 همین اتفاق توسط این ماهواره به ثبت رسیده بود.
ماهواره هواشناسی DSCOVR در فاصله یک میلیون مایلی از کره زمین است و به عنوان یک راهنمای اساسی برای دانشمندان در مورد توفان های خورشیدی عمل می کند. مأموریت و هدف اصلی این ماهواره، رصد مداوم و Real-Time وضعیت توفان های خورشیدی است که به نهاد National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) اجازه پیش بینی خطرات ناشی از رویدادهای فضایی بر آب و هوای کره زمین و هشدار در خصوص آنها را می دهد.
این ماهواره برای آن که مأموریت خود را با موفقیت انجام دهد، در نقطه ای منحصر به فرد بین خورشید و زمین با نام نقطه «لاگرانژ 1» یا به اختصارL1 مستقر شده.
این نقطه محلی بین خورشید و زمین است که نیروی کشش جاذبه زمین برابر و همچنین مخالف با نیروی کشش جاذبه خورشید است. در این نقطه، این ماهواره همواره ثابت بین زمین و خورشید شناور است و همواره بخش روشن زمین را ـ در حالی که زمین به دور خود می چرخد ـ نشان می دهد.
در این نقطه، عبور ماه از مقابل زمین یک یا دو بار در سال قابل رؤیت توسط DSCOVR است. این تصاویر منحصر به فرد توسط دوربین Earth Polychromatic Imaging Camera (EPIC) ـ که یک دوربین و تلسکوپ 4 مگاپیکسل از نوع CCD است ـ ثبت می شوند. همین دوربین در ماه مارس، موفق به ثبت یک تصویر خارق العاده از خورشید گرفتگی این ماه شد.
در نقطه ای که این ماهواره قرار گرفته، EPIC همواره رو به سمت زمین است و مشغول رصد وضعیت لایه اوزون، پوشش گیاهی زمین، ارتفاع ابرها و میزان گازهای وارد شده به جو است. در سمت دیگر این ماهواره، ابزار دیگری قرار دارد که رو به سمت خورشید و مشغول برآورد کردن و رصد ذرات خورشیدی است.