در پیمانه اقتصادی، هر روز بسته ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم روز، همچون تغییرات در بازار طلا، نفت، خودرو و... تا خبرها و اتفاقات جذاب اقتصادی را گردآوری می کنیم.
به گزارش «
تابناک اقتصادی»، پیمانه اقتصادی امروز موضوعاتی همچون: قیمت فلزات گرانبها، تغییرات امروز بازار نفت خام، نمودار رشد ماهانه سپرده های مدت دار و تورم ماهانه، گوشت گوسفندی بازهم گران شد، درآمد 44 میلیون دلاری با شکلات، روایت رسمی بانک مرکزی از گرانیها، واکنش تلگرامی سیف به FATF، رشد 10.3درصدی تولید انواع خودرو و اختلاف نفتی هند با امارات را در بر دارد.
قیمت فلزات گرانبها در بازار جهانی
به گزارش «تابناک اقتصادی» هر اونس طلا در بازار جهانی فلزات گران بها، با قیمت 1315 دلار و 7 سنت معامله شد که نسبت به روز گذشته با افزایش 1 دلار و 7 سنت قیمت گذاری شد. همچنین هر اونس نقره در مبادلات امروز فلزات گران بها در بازارهای جهانی، با 7 سنت کاهش نسبت به روز قبل با قیمت 19 دلار و 27 سنت فروخته شد. از دیگر فلزات گرانبها میتوان به پلاتین و پالادیوم اشاره کرد که این دو نیز با افزایش، قیمت گذاری شدند. به طوریکه که هر اونس پلاتین نسبت به روز گذشته با افزایش 10 دلار و 5 سنت با قیمت 1029 دلار معامله شد و هر اونس پالادیوم، 5 دلار و 1 سنت نسبت به روز قبل بالا رفت و به 680 دلار رسید.
تغییرات امروز بازار نفت خام
در بازارهای جهانی، هر بشکه نفت خام پابه آمریکا WTI با افزایش 4 سنت نسبت به روز قبل به قیمت 43 دلار و 61 سنت رسید. همچنین هر بشکه نفت خام برنت با 45 دلار و 43 سنت معامله شد که نسبت به روز گذشته با کاهش 87 سنتی مواجه بود. و هر بشکه نفت خام اوپک در بازار جهانی با کاهش 1 دلار و 24 سنت نسبت به روز قبل با 41 دلار و 67 سنت قیمت گذاری شد.
رشد ماهانه سپرده های مدت دار و تورم ماهانه
آمارها نشان میدهد که در ماههای اخیر، از رشد ماهانه سپردههای مدتدار کاسته شده و از سوی دیگر به رشد سپردههای جاری افزوده شده است. از سوی دیگر در دو فصل اخیر نسبت پول به شبهپول در اقتصاد افزایش یافته است. به گزارش اقتصادنیوز، با توجه به رشد 30درصدی نقدینگی، تغییر ترکیب این متغیر میتواند روند حرکتی برخی از شاخصها نظیر تورم را تحت تاثیر خود قرار دهد.
گوشت گوسفندی بازهم گران شد
رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی از افزایش مجدد قیمت این نوع گوشت در بازار خبر داد و گفت: قیمت گوشت وارداتی نیز در پی افزایش ۱۵درصدی تعرفه واردات ، گران شده است. علی اصغر ملکی در گفتگو با مهر اظهارداشت: نرخ این نوع گوشت بعد از عید قربان مجددا حدود هزار تومان افزایش یافته است. وی با بیان اینکه درحال حاضر با کمبود عرضه دام به بازار مواجه هستیم، افزود: هم اکنون قیمت هرکیلوگرم شقه بدون دنبه عرضه به مغازهدار بین ۳۱ تا ۳۲ هزار تومان و عرضه به مشتری بین ۳۵ تا ۳۶ هزار تومان است.
درآمد 44 میلیون دلاری با شکلات
براساس آمار گمرک در پنج ماهه نخست سال جاری حدود 13 هزار تن انواع شکلات و کاکائو به کشورهای مختلف صادر شده است که براساس آن 44 میلیون و 117 هزار و 746 دلار ارز نصیب کشور شده است. لازم به ذکر است که ارزش ریالی این میزان صادرات بیش از 134 میلیارد تومان در آمار گمرک ثبت شده است. به نقل از میزان، براساس این گزارش مقصد کاکائو و شکلات ایرانی در پنج ماهه نخست سال جاری 34 کشور جهان بوده است که در این میان عراق نیمی از کل صادرات شکلات ایران را نصیب خود کرده است.
روایت رسمی بانک مرکزی از گرانیها
نتایج بررسی بانک مرکزی از تغییرات قیمت 11 گروه کالایی در هفته منتهی به 19 شهریور ماه 95 نشان میدهد که طی یک سال گذشته بهای لبنیات 3,6 درصد، تخممرغ 23.4 درصد، برنج 46.9 درصد، حبوب 27.7 درصد، میوههای تازه 27.4 درصد، گوشت قرمز 7 درصد، گوشت مرغ 17 درصد، قند و شکر 48.9 درصد، چای 15.1 درصد و روغن نباتی نیز 4 درصد افزایش و تنها قیمت سبزیهای تازه 1.5 درصد کاهش یافته است. همچنین این بررسی نشان میدهد که از 11 گروه کالایی در هفته منتهی به 19 شهریور ماه 95 قیمت 9 گروه کالایی نسبت به هفته قبل از آن افزایش، یک گروه کاهش و یک گروه دیگر نیز ثابت مانده است.
واکنش تلگرامی سیف به FATF
ولیاله سیف، رئیسکل بانک مرکزی در کانال تلگرامی که به تازگی راهاندازی کرده، در خصوص الحاق ایران به FATF نوشته است: "در ملاقاتی که با آقای بارتلون، رئیس پارلمان فرانسه داشتم، به نکته جالبی اشاره میکرد. " وی در ادامه نوشته است: "ایشان ضمن تاکید بر به کارگیری همه امکانات برای تحقق کامل مفاد برجام واعلام تعهد فرانسه به این امر، تعلیق نام ایران از لیست سیاه FATF را به عنوان یک عامل مؤثر فشار بر امریکا برای انجام تعهداتش در برجام میدانست. "
رشد 10.3درصدی تولید انواع خودرو
486 هزارو 261 دستگاه انواع خودرو از ابتدای امسال تا پایان مرداد ماه تولید شد که در مقایسه با مدت مشابه پارسال 10.3 درصد افزایش یافته است. به گزارش «تابناک اقتصادی» به نقل از شاتا، از مجموع این میزان تولید ، 448 هزارو 522 دستگاه خودروی سواری تولید شده است که در مقایسه با مدت مشابه پارسال، 10.6 افزایش یافت. هم چنین 32 هزارو 533 دستگاه وانت، 4 هزارو 537 دستگاه کامیون ،362 دستگاه اتو بوس، 307 دستگاه مینی بوس به ترتیب با نرخ رشد 9.9 درصد، 6.2 درصد ؛ 19.1 درصد و 9.6 درصد نسبت به دوره مشابه سال گذشته تولید شده است.
اختلاف نفتی هند با امارات به کام ایران شد
رویترز در خبری به نقل از منابع مطلع گزارش داد: «به دنبال اختلاف با شرکت ملی نفت امارات عربی متحده بر سر نحوه و شرایط خرید و فروش، هند برای ذخایر استراتژیک نفت خود درصدد خرید 6 میلیون بشکه از ایران است». این رسانه غربی گزارش میدهد: «چنین خریدی توسط سومین واردکننده بزرگ نفت خام جهان، به تلاش ایران برای گسترش فروش نفتی کمک خواهد کرد؛ کشوری که به دنبال برداشته شدن تحریمها درصدد باز پس گرفتن سهم خود از بازار نفت است». به نقل از فارس در ادامه گزارش رویترز آمده که هند به منظور مقابله با خطرات مربوط به امنیت انرژی شبه قاره، در حال ساختن انبار و ذخیره اضطراری انرژی است؛ کشوری که 80 درصد نیازهای نفتی خود را از خارج وارد میکند.