کشف کوچک‌ترین و درخشان‌ترین سیارک

کد خبر: ۶۴۵۶۸۸
|
۱۴ آذر ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۰ 04 December 2016
|
4766 بازدید
ستاره‌شناسان موفق به شناسایی کوچکترین سیارک منظومه شمسی شده‌اند که دارای درخشش بسیاری زیادی است اما در مسیر برخورد با زمین قرار ندارد.

به گزارش ایسنا به نقل از اسپیس‌دیلی، سیارک‌های نزدیک زمین که جزو بزرگترین تهدیدها برای حیات زمینیان هستند، سنگ‌های فضایی ریز یا بزرگی هستند که با سرعت در میان فضا سفر می‌کنند تا با یک جسم دیگر مانند سیارات یا قمرها برخورد کنند.

استیون هاوکینگ، فیزیکدان بریتانیایی گفته بود که دانشمندان باید عملکردی سریع در انحراف مسیر این سنگ‌های آسمانی داشته باشند وگرنه بشریت تا یک هزاره دیگر بیشتر باقی نخواهد ماند.

ستاره شناسان در واکنش به این چالش کیهانی، اکنون تمرکز بیشتری بر سیارک‌های منظومه شمسی دارند و مسیر سنگ‌هایی را که ممکن است با زمین برخورد کنند، پیگیری می‌کنند.

اکنون گروهی از این ستاره شناسان با استفاده از داده‌های چهار تلسکوپ، موفق به کشف کوچکترین سیارک مشاهده شده تاکنون شده‌اند که قطر آن تنها دو متر است. این سیارک 2015 TC25 نام داشته و درخشان‌ترین جسم کشف شده در نزدیکی زمین است.

این سیارک که نخستین بار در سال 2015 توسط پروژه بررسی آسمان کاتالینا در دانشگاه آریزونا کشف شده بود، حدود 60 درصد نور خورشید تابیده شده بر آن را منعکس می‌کند. در آن زمان، این سیارک در فاصله 128 هزار کیلومتری زمین قرار داشت که تقریبا یک سوم فاصله ماه تا سیاره است.

یافته‌های این دانشمندان در مجله Astronomical منتشر شده است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟