اولتیماتوم نظام پزشکی به بیمه‌های تکمیلی

کد خبر: ۶۴۷۵۲۷
|
۲۱ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۱ 11 December 2016
|
6305 بازدید
رییس کل سازمان نظام پزشکی نسبت به خطر لغو قرارداد بیمارستان‌های خصوصی با بیمه‌های تکمیلی هشدار داد و گفت: در حال حاضر چندین ماه است که بیمارستان‌های خصوصی مطالبات‌شان را از بیمه‌های تکمیلی و بازرگانی دریافت نکرده‌اند و این موضوع باعث شده برخی بیمارستان‌ها در معرض ورشکستگی قرار گیرند.

به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا زالی درباره ضعیت پرداخت مطالبات بیمارستان‌های خصوصی از سوی بیمه‌های تکمیلی، گفت: متاسفانه وضعیت پرداخت مطالبات بیمارستان‌های خصوصی از سوی بیمه‌های تکمیلی خوب نیست؛ به طوریکه در حال حاضر چندین ماه است بیمارستان‌های خصوصی مطالبات‌شان را از بیمه‌های تکمیلی و بازرگانی دریافت نکرده‌اند.

طلب 350 میلیاردی بیمارستان‌های خصوصی تهران از بیمه‌های تکمیلی


وی افزود: طبق آخرین بررسی‌هایی که در نیمه بهار امسال انجام داده‌ایم، متاسفانه حجم مطالبات بیمارستان‌های درجه یک خصوصی، فقط در تهران بالغ بر 350 میلیارد تومان است. البته در این مطالبات اسناد بین‌راهی موجود و کسورات را محاسبه نکرده‌ایم.

حال ناخوش بیمارستان‌های خصوصی


زالی با تاکید بر اینکه در حال حاضر وضعیت پرداخت مطالبات بیمارستان‌های خصوصی خوب نیست، ادامه داد: این موضوع موجب شده برخی بیمارستان‌ها در فرایند عقد قرارداد با بیمه‌های تکمیلی تجدید نظر کنند؛ چرا که چندین ماه قبل خدمات‌شان را ارائه داده‌اند، اما هنوز پولی بابت آنها دریافت نکرند و شرایط‌شان خوب نیست.

رییس کل سازمان نظام پزشکی با اشاره به آخرین جلسه‌ای که با مدیران عامل بیمارستان‌های خصوصی برگزار شده، گفت: مدیران عامل بیمارستان‌های خصوصی به شدت از دیرکرد و عدم پرداخت مطالبات، عدم تحقق اسناد بین‌راهی و کسوراتی که اعمال و منجر به نارضایتی پزشکان می‌شود، گلایه‌مند بودند. به عنوان مثال پزشک، بیمار بیمه‌ای را پذیرش کرده و بیمار چند ماه است که مرخص شده، با اینکه پزشک طبق تعرفه مصوب رفتار کرده، اما چندین ماه است که پولش را از بیمه‌ها  دریافت نکرده است.

زالی با بیان اینکه البته اکنون مطالبات بیشتر هم شده، گفت: در عین حال اگر همین 350 میلیارد تومان جایی دپو می‌شد، می‌توانست ارزش اقتصادی زیادی برای بیمارستان‌ها در پی داشته باشد. از طرفی باید توجه کرد که بیمارستان‌ها هم تعطیلی ناپذیرند و باید پول پرسنل‌شان را هم پرداخت کنند.

60 درصد درآمد بیمارستان‌های خصوصی تهران صرف پرداخت پرسنلی می‌شود


وی ادامه داد: 50 تا 60 درصد درآمد بیمارستان‌های خصوصی تهران، صرف پرداخت‌های پرسنلی می‌شود. همچنین بیمارستان‌ها از ابتدای فروردین ماه  95 رشد حقوق را که مورد تایید وزارت کار بوده، اعمال کردند. درست است که این رشد حدود 14 تا 15 درصد بود، اما بررسی‌های ما نشان می‌دهد که از اول فروردین امسال بیمارستان‌های خصوصی با رشدی 28 درصدی در پرداخت حقوق و مزایا پرسنلی مواجه بودند.

رییس کل سازمان نظام پزشکی افزود: بنابراین از آنجایی که 50 تا 60 درصد وزن پرداخت‌های پرسنلی در بیمارستان‌های خصوصی است، این موضوع بار سنگینی را به بیمارستان‌ها تحمیل می‌کند؛ چرا که بیمارستان نمی‌تواند پول پرسنل، اضافه‌کار و کارانه را پرداخت نکند و بیمارستان‌های خصوصی مانند بیمارستان‌های بخش دولتی نیستند، بلکه مجبورند پول پرسنل را در انتهای ماه پرداخت کنند.

خطر لغو قرارداد با بیمه‌های تکمیلی جدی است


زالی با بیان اینکه خبر موثق دارم که در اسفند ماه سال گذشته برخی از بیمارستان‌های خصوصی تهران از سهامداران پول گرفتند یا از منابع بانکی استقراض کردند تا بتوانند پول کارانه و عیدی پرسنل در سال گذشته را پراخت کنند، گفت: بر این اساس باید توجه کرد که بحث لغو قرار داد یا عدم تمدید قرارداد بیمارستان‌های خصوصی با بیمه‌های تکمیلی موضوعی جدی است.

وی تاکید کرد: بر این اساس به مجموعه بیمه‌های بازرگانی و تکمیلی اعلام می‌کنم اگر بخواهند ضوابط سازمان نظام پزشکی و بیمارستان‌های خصوصی را مورد توجه قرار ندهند، خطر جدی برای لغو قررداد وجود دارد. بنابراین قطعا تا حدی قابلیت تحمل این شرایط وجود دارد.

زالی ادامه داد: در حال حاضر به دلایل مختلف شاهدیم که بیمه‌های تکمیلی در قالب تخفیف، پایین آوردن هتلینگ و تعرفه‌ها عمل می‌کنند. بر این اساس می‌بینیم برخی بیمه‌ها، این تعرفه حداقلی هم که از آغاز سال مورد اعتراض ما بود و مصوب دولت است را کمتر می‌کنند و این به شدت باعث آزردگی بیمارستان‌ها شده است. همچنین برخی بیمه‌ها اسناد را به صورت یکطرفه کسورات می‌زنند و بر این اساس امکان دفاع از اسناد بیمارستانی در بسیاری از موارد وجود ندارد و این شرایط، وضعیت خوبی نیست.

زالی همچنین اظهار کرد: بنابراین اگر بیمه‌ها می‌خواهند مشتری‌مداری و بحث صیانت از حقوق بیماران و بیمه‌شدگان‌شان را مدنظر داشته باشند،‌ باید به سرعت این شرایط را اصلاح کنند. در غیر این صورت بحث لغو قراردادها جدی و در دستور کار است. البته بیمارستان‌های خصوصی تلاش می‌کنند که این اقدام را انجام ندهند، اما از آنجایی که بسیاری از بیمارستان‌های خصوصی مشکل نقدینگی دارند و در معرض ورشکستگی هستند، این مشکل جدی است.

بیماران در خط اول آسیب


وی با بیان اینکه موضوع لغو یا عدم تمدید قرارداد بیمارستان‌های خصوصی با بیمه‌های تکملیلی،‌ قطعا پیش از هر چیزی برای بیماران مشکل ایجاد می‌کند، گفت: از طرفی برای خود سازمان‌های بیمه‌گر نیز منجر به ریزش مشتری‌ ‌می‌شود. بنابراین برای مشتری‌مداری هم که شده باید به تعهدات‌شان عمل کنند. از طرفی فصل تمدید قرارداد با بیمه‌ها در مرداد ماه بوده، اما تاکنون شاهد بودیم که برخی قراردادها تمدید نشده  است. بنابراین این اقدام مشکلاتی را ایجاد می‌کند و اکنون هم موجب نارضایتی شده است و همه مدیران عامل بیمارستان‌ها نیز ناراضی بوده و گلایه‌مندند.
 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس آنجلس دارید؟