بازیگر نقش شمس پهلوی گفت: وقتی در فضای کاخ قرار میگرفتم به این دلیل که اصلا اهل تجملات نیستم نه تنها کاخ، بلکه هر مکان تجملاتى را نمیپسندم در آن فضا حس خوبى نداشتم.
به گزارش فارس، «شیرین ایزدی» بازیگر نقش شمس پهلوی در سریال «معمای شاه» با اشاره به حضورش در این سریال تاریخی گفت: در سریال «کیمیاگر» نقش همسر زکریای رازی و در «تبریز در مه» به کارگردانی محمدرضا ورزی خواهر عباس میرزا را بازی میکردم. حضورم در این دو اثر فرصت خوبی فراهم کرد تا در آثار تاریخی بازی کنم و همین شد که برای ایفای نقش شمس پهلوی دعوت به همکاری شدم.
این بازیگر با اشاره به نحوه آشنایی خود با نقش شمس پهلوی نیز گفت: به واسطه کتابهای تاریخی که درباره خاندان پهلوی خوانده بودم، پایه این آشنایی صورت گرفته بود، اما در ادامه برای آشنایی بیشتر با شخصیت شمس، صحبتهای زیادی با کارگردان که خود نویسنده هم بود، داشتم. ورزی به عنوان کارگردان، اطلاعات خوبی از تاریخ دارد که آنها را در اختیار بازیگر قرار میدهد و او را در مسیر اصلی هدایت میکند که در پیمودن این مسیر چند کتاب (کتاب شمس پهلوى در گذرگاه تاریخ و زندگینامه ثریا اسفندیارى) نیز به من معرفی کردند. ضمن اینکه همانطور که میدانید شخصیت شمس پهلوی در اتفاقات تاریخی در سایه قرار داشته و به همین خاطر من نیز شناخت زیادی از او نداشتم و به متن و اطلاعات کارگردان و نویسنده بسنده کردم.
بازیگر سریال «تبریز در مه» درباره بازی کردن در آثار تاریخی نیز گفت: در کل بازی کردن در نقشهای تاریخی را دوست دارم، چراکه ما به ازای آن شخصیت در واقعیت وجود داشته و بازیگر موظف است تا با مطالعه و تحقیق به زوایای شخصیتی آن نقش دست پیدا کند. از طرفی بازی در آثار تاریخی به واسطه شناختی که مردم از شخصیتهای واقعی دارند، کار بازیکر را سختتر میکند، چراکه او باید از همه لحاظ چون رفتار، شکل و گفتار به آن نقش خیلی نزدیک باشد تا بیننده او را باور کند.
وی درباره حضورش در کاخ شاه و تجربه چنین فضایی گفت: وقتی در فضای کاخ قرار میگرفتم به این دلیل که اصلا اهل تجملات نیستم نه تنها کاخ، بلکه هر مکان تجملاتى را نمیپسندم و در آن فضا حس خوبى ندارم.
ایزدی به ایفای نقشی منفی در سریال «معمای شاه» اشاره کرد و افزود: در کل با ایفای نقش منفی مشکلی نداشتم، چراکه معتقدم یک بازیگر باید خود را در همه قالبها محک بزند تا توانایی خود را بسنجد.
این بازیگر ضمن اشاره به نقش کمی که در بین شخصیتهای پرتعدد این سریال دارد، نیز بیان داشت: شاید برخی از بازیگران از اینکه نقش کوتاهی دارند ناراحت شوند، اما این موضوع در نقش و بازیام در «معمای شاه» مصداق ندارد. به هر حال «معمای شاه» اثری بود که حدود دو سال برای آن زمان گذاشتم و تجربههای زیادی را در این باره کسب کردم که همین برایم ارزشمند است. از طرفی بازی در نقش شخصیتهای تاریخی امتیاز ویژهای برای هر بازیگری به شمار میرود، حال ممکن است این شخصیت در سایه باشد و این احتمال هم وجود دارد که او کاملا شناخته شده باشد.
بازیگر سریال «کیمیاگر» ویژگی بارز شخصیتی شمس را خود رای بودنش دانست و بیان کرد: شمس به شدت فرد خود رای و اشرافی بود که به همین دلیل اصلا مورد پسند من نبود.
ایزدی درباره بازخوردهای مخاطبین از این سریال و به خصوص نقش شمس گفت: در بخشهایی از داستان دیدیم که شمس پهلوی به شوهرش خیانت کرده و عاشق پهلبد میشود و شوهر اولش را از دربار بیرون میکند. بعد از پخش این سکانس بسیاری از مردم از حس نفرت خود به این شخصیت گفتند.
وی درباره شباهت خود به چهره شمس پهلوی نیز عنوان داشت: چهره من شباهتی به شمس نداشت، اما در هر حال گریمور تمام تلاش خود را به کار بست تا چهره من به او نزدیکتر شود و به همین خاطر روی ابرو و سایه کاری صورت بیشتر کار میکرد. در انتخاب بازیگران «معمای شاه» تمام گزینهها برای ورزی مهم بوده است. اما در مورد شخصیت شمس پهلوی به طبع حضور کمی که در تاریخ داشته، شباهت من به او زیاد مهم نبوده است. شاید شباهت اشرف به دلیل حضور پررنگش در دربار شاه و اینکه بسیاری از افراد او را میشناختند خیلی باید مهمتر از شمس باشد. در وهله بعدی فکر میکنم نوع بازی من برای ورزی مهم بوده است که بتوانم از عهده نقش به خوبی برآیم.
این بازیگر ادامه داد: هیچ کدام از بازیگران «معمای شاه» شباهت صد در صدی به نقش نداشتند، اما همیشه فاکتورهایی در چهره بازیگران مدنظر آقای ورزی است که اگر آنها را داشته باشند، برای نقش انتخاب میشوند و در ادامه با هنر گریمور شبیه به شخصیت مورد نظر میشوند.
بازیگر سریال «راز ققنوس» درباره حضورش در نقش خواهر محمدرضا شاه پهلوی گفت: «معمای شاه» مقطعی از تاریخ حکومت پهلوی را نشان میدهد و شناخت و نفرتی که در حال حاضر در همه ما ایرانیها از این خاندان وجود دارد، مربوط به بعد از آن دوران است. تنها چیزی که در ایفای نقش شمس برایم مهم بود این بود که بتوانم تمامی اتفاقات را شبیه به متن و حقیقی اجرا کنم. طبیعتا هیچ بازیگری نقشی را با انزجار و نفرت بازی نمیکند، اما در اصل میتواند نقش را به گونهای ایفا کند که مخاطب به ماهیت و شخصیت حقیقی آن نقش پی ببرد. در نهایت زمانی که شخصیتها در طول داستان در کنار هم قرار میگیرند باید حس نفرت را به مردم القا کنند و آن موقع است که بازیگر در ایفای نقش خود به خوبی عمل کرده است.
این بازیگر درباره فعالیتهای اخیر خود نیز گفت: مدتی پیش به خاطر حضور در جشنواره آیینهای سنتی به کشور فرانسه سفر کردم. این جشنواره تئاتر آثار فولکلوریک هر کشوری را به نمایش گذاشت.