یک منبع آگاه به «تابناک» گفت؛

«رستاخیز» مدت هاست که رفع توقیف شده، دعوا بر سر مسائل مالی است

هیچ مانعی برای اکران فیلم رستاخیز وجود ندارد و از مدت ها پیش که وزیر و معاون وزیر ارشاد تأکید کردند که مشکلی برای اکران این فیلم نیست، عوامل این فیلم می توانستند نسبت به اکران این اثر اقدام کنند. در این مقطع نیز صاحبان امتیاز این فیلم با ثبت قرارداد، می توانند در نوبت اکران قرار گیرند و زمینه اکران رستاخیز فراهم است.
کد خبر: ۶۴۹۴۰۱
|
۲۸ آذر ۱۳۹۵ - ۱۷:۳۶ 18 December 2016
|
8753 بازدید
«رستاخیز» مدت هاست که رفع توقیف شده، دعوا بر سر مسائل مالی است
پس از آنکه کارگردان «رستاخیز» از استمرار توقیف این فیلم سینمایی سخن به میان آورد، یک منبع آگاه بر نبود هر گونه مشکل برای اکران عمومی این فیلم تأکید کرد و یادآور شد که حتی از سازندگان این فیلم سینمایی خواسته شده که این فیلم سینمایی را اکران نمایند و در عین حال، پیگیر مسائل حقوقی شان نیز باشند؛ اما صاحبان این اثر، اکران این فیلم را موکول به تعیین مسائل مالی «رستاخیز» کرده اند.
 
به گزارش «تابناک»؛ «رستاخیز» آخرین ساخته احمدرضا درویش ـ که از مقطع تاریخی مرگ معاویه تا شهادت امام حسین (ع) در روز عاشورا را روایت می‌کند ـ از تصویربرداری شگفتی‌انگیزی برخوردار است که با 250 جلسه فیلمبرداری، دقت نظر کارگردان را نیز روایت می‌کند؛ علاوه بر این، از جلوه‌های ویژه بسیار باکیفیتی بهره برده و در تراز جهانی، اثری شاخص است.
 
درویش این اثر ارزشمند و تاریخی را نخست با زمانی ‌حدود 180 دقیقه در جشنواره سی و دوم رونمایی کرد، ولی حال برای اکران، فیلم کوتاه‌تر شده و به زمان 160 دقیقه رسیده؛ هرچند این احتمال می‌رود زمان رستاخیز در زمان اکران داخلی تا 130 تا 140 دقیقه کاهش یابد، تا مخاطب داخلی که مشتاق ریتم تندتری است، بیش از پیش با این اثر مهم ارتباط برقرار کند، ولی ‌در حقیقت، تنها بخش کوچکی از سهم فروش این فیلم برای اکران داخلی در نظر گرفته شده است.
 
پروانه نمایش فیلم سینمایی «رستاخیز» شهریور سال 1393 صادر شد تا این فیلم به رغم حذف بخش‌هایی از تصاویر اصحاب امام حسین (ع)، همچنان با سکانس‌هایی که چهره حضرت عباس (ع) در آن‌ها کاملاً مشخص است و حذفشان ناممکن بوده، اکران شود؛ رخدادی که بعید به نظر می‌رسید، تحقق یابد، ولی فتوای برخی ‌مراجع ‌عظام و علمای ارشد کشورمان ـ که درویش در اختیار دارد، ‌اما به دلایلی منتشر نکرده ـ این مسیر را هموار ساخت.
 
این فیلم در نهایت موفق به دریافت پروانه نمایش شد؛ اما نتوانست در اکران بماند و عملاً اکران «رستاخیز» منتفی شد. ظاهراً مخالفت برخی علمای برجسته با نمایش چهره حضرت عباس منجر به اخذ این تصمیم از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد. پس از این اتفاق، صاحبان امتیاز فیلم «رستاخیز» در دیوان عدالت اداری علیه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شکایت کردند و با توجه به برخورداری از پروانه نمایش توانستند حکم محکومیت این وزارتخانه را برای ممانعت از اکران رستاخیز بگیرند.
 
«رستاخیز» مدت هاست که رفع توقیف شده، دعوا بر سر مسائل مالی است
 
پس از صدور این حکم و در ادامه با جمع بندی که از سوی مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت پذیرفت، ابتدا علی جنتی، وزیر وقت و سپس حجت الله ایوبی، رئیس سازمان سینمایی تأکید کردند که دیگر مانعی برای اکران این فیلم سینمایی بدون هرگونه جرح و تعدیل وجود ندارد و سازندگان رستاخیز هر زمان که اراده کنند، می توانند این فیلم سینمایی را اکران کنند.
 
در این شرایط، نشست ها و گفت و گوهایی میان سازندگان این فیلم سینمایی و مسئولان سازمان سینمایی برای تعیین رقم خسارت نیز انجام شد؛ اما با توجه مطالبه قابل توجه سازندگان رستاخیز، توافق حاصل نشد و مقرر شد، سرانجام پس از تعیین رقم خسارت توسط کارشناس دادگستری، در این زمینه مبنا قرار گیرد. در عین حال به سازندگان رستاخیز اعلام شد که می توانند همزمان با اکران این فیلم، پیگیری حقوقی و قضایی را نیز انجام دهند و حتی این دو موضوع با هم منافاتی ندارد.
 
در همین راستا، چندی پیش، حجت الله ایوبی در گفت و گو با «تابناک» درباره وضعیت رستاخیز گفت: مسأله اکران رستاخیز، یک معادله چندمجهولی است. در یک مقطعی اکران فیلم را بسیار نزدیک می دیدم، ولی اکنون چنین برداشتی ندارم. مناسبات سرمایه گذاران داخلی و خارجی و انتظارات سرمایه گذار داخلی موضوع را بسیار پیچیده کرده است.
 
مدیر سینمای ایران در پاسخ به این پرسش «تابناک» که «اینکه شنیده می‌شود درخواست سازندگان رستاخیز برای تضمین مالی فیلم «رستاخیز»، از بودجه یک ساله بنیاد سینمایی فارابی بیشتر است، صحت دارد؟»، از اشاره به رقم درخواستی سازندگان رستاخیز برای اکران این فیلم پرهیز کرد و تنها توضیح داد: من نمی‌خواهم وارد این جزئیات شوم. به هر حال، سازندگان این فیلم نیز معتقدند آسیب دیده‌اند و سال‌های سال تلاش کردند ولی حداقلش این است که از توان سازمان سینمایی خارج است و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز نمی‌تواند این کار را انجام دهد.
 
او ادامه داد: بنابراین الان دیگر مسأله ما، مسأله محتوای فیلم نیست، بلکه مسائل حقوقی فیلم است که تا امروز به نتیجه نرسیده‌ایم. هنگامی که اعلام کردم، امید فراوانی دارم این فیلم نمایش داده شود، زمانی بود که حوزه هنری ورود کرده و توافق شده بود با کمک حوزه طلسم اکران شکسته شود. اما ظاهرا مالکان داخلی فیلم هنوز به توافق نهایی با حوزه هم نرسیدند. به بیان دیگر، الان اصلا مسأله اصلی ما چگونگی نمایش نیست. مسأله مالی و حقوقی فیلم مطرح است... .
 
با این حال، احمدرضا درویش در برنامه «هفت» که روز جمعه 26 آذرماه پخش شد، مدعی شد که همچنان «رستاخیز» توقیف است و در این زمینه گفت: با توقیف «رستاخیز» حال خوبی ندارم. احساس من به گروگان گرفته شده است و تا این احساس رها نشود فیلم جدیدی نمی سازم.

پس از این اظهارنظر، «تابناک» دوباره از برخی منابع مطلع پیگیر وضعیت فیلم «رستاخیز» شد. یک منبع مطلع در این ارتباط به «تابناک» گفت: هیچ مانعی برای اکران فیلم رستاخیز وجود ندارد و از مدت ها پیش که وزیر و معاون وزیر ارشاد تأکید کردند که مشکلی برای اکران این فیلم نیست، عوامل این فیلم می توانستند نسبت به اکران این اثر اقدام کنند. در این مقطع نیز صاحبان امتیاز این فیلم با ثبت قرارداد، می توانند در نوبت اکران قرار گیرند و زمینه اکران رستاخیز فراهم است.
 
این منبع مطلع درباره اینکه چرا با وجود رفع توقیف، فیلم اکران نمی شود و ادعا شده که فیلم همچنان توقیف است، اظهار داشت: بحث باقی مانده تنها بر سر تعیین رقم خسارت فیلم است و سازندگان این اثر، اکران فیلم شان را موکول به تعیین خسارت فیلم کرده اند، در غیر این صورت، می توانند فیلمشان را اکران کنند و همزمان از طریق مراجع قانونی پیگیر دریافت خسارتی که مدعی هستند به واسطه وقفه در اکران باید پرداخت شود، باشند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟