اصرار مردان به ازدواج با زنان كوچك‌تر

کد خبر: ۶۵۰۰۸۷
|
۰۱ دی ۱۳۹۵ - ۰۷:۰۵ 21 December 2016
|
33869 بازدید
|
آنهایی که گه‌گاه ریشه‌های ازدواج نکردن هم‌سن‌های خود را جویا می‌شوند، گاهی اوقات به یک پاسخ می‌رسند: مورد مناسب پیدا نکرده‌ایم. این اتفاق در گفتمان عمومی این‌ سال‌ها برای دختران بیشتر مطرح می‌شود، به این معنا که در برخی محافل مطرح‌ می‌شود که پسران کم شده اند و افزایش تعداد دختران در مقایسه با پسران باعث شده است که در اصلاح «موردازدواج» برای دختران کم‌ باشد.
 
به گزارش آرمان، آمارهای رسمی و بررسی آنها نشان می‌دهد این ادعا، ادعای صحیح و درستی نیست و واقعیت را در جای دیگری باید جست. براساس آخرین گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس که به بررسی تفاوت‌های جنسیتی و وضعیت ازدواج در کشور پرداخته است، فرضیه کم بودن تعداد پسران در مقایسه با دختران و تاثیر آن بر مقوله ازدواج به کلی رد می‌شود. استدلال پژوهشگر این سازمان درباره رد کمبود پسر در مقایسه با دختران در سن ازدواج این است که براساس آخرین سرشماری، تعداد پسران هرگز ازدواج نکرده در گروه‌های سنی ۱۵ تا ۳۴ بیش از دختران است، طوری که در سال ۱۳۹۰ بیش از ۵۵۸ هزار نفر از مردان در گروه سنی ۳۰ تا ۳۴ ازدواج نکرده اند، در حالی که این رقم برای دختران در این گروه سنی ۵۳۳ هزار نفر است. براساس جدولی که این گزارش ارائه می کند، در گروه سنی ۱۵ تا ۱۹ ساله، ۳۲۶۸۲۲۳ پسر و ۲۵۵۹۲۶۳ دختر ازدواج نکرده اند که تفاضل مردان این گروه نسبت به زنان ۷۰۸۹۶۰ نفر است. در گروه سنی ۲۰ تا ۲۴ سال ۳۲۵۵۹۳۸ پسر و ۱۹۸۲۹۵۴ دختر ازدواج نکرده‌اند که تفاضل مردان نسبت به زنان در این گروه سنی، ۱۲۷۲۹۸۴ نفر است. گروه سنی بعدی ۲۵ تا ۲۹ ساله‌ها هستند که در این گروه ۱۷۵۳۶۰۷ پسر و ۱۱۳۰۶۲۷ دختر ازدواج نکرده داریم و تفاضل مردان نسبت به زنان در این گروه ۶۲۲۹۸۰ نفر است. در گروه سنی ۳۰ تا ۳۵ ساله‌ها نیز ۵۵۸۶۹۹ پسر و ۵۳۳۹۱۰ دختر ازدواج نکرده اند که تفاضل مردان نسبت به زنان در این گروه معادل ۲۴۷۸۹ نفر می شود.

تبصره‌های فرهنگی!

آن چیزی که باعث می‌شود ماجرای کمبود مورد ازدواج برای دختران در جامعه ایران را اندکی به واقعیت نزدیک کند، تبصره‌های فرهنگی است. به‌طوری که مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارش خود آورده است:«با توجه به اينكه در نظام عرفي ازدواج در ايران، مردان تمايل دارند با زناني كوچك‌تر از خود ازدواج کنند و اين ميزان به طور معمول يك فاصله سني ۳- ۵ ساله است، بايد بررسي شود در صورتي كه مردان با زناني كوچك‌تر از خود ازدواج كنند وضعيت به چه شكلي خواهد بود. با توجه به آمار و ارقام، تفاضل مردان هر گروه سني با زنان يك پنجم كوچك‌تر نشان از كمبود مردان در سن ازدواج و فزوني زنان به ويژه در گروه سني ۲۵-۲۹ ساله و ۳۰- ۳۴ ساله دارد.
 
این امر مي‌تواند در صورتي كه مردان اصرار به ازدواج با زنان كوچك‌تر از خود داشته باشند (تمايلي فرهنگي) منجر به كاهش ازدواج در اين دو گروه سنی باشد. وقتی تعداد مردان ازدواج نکرده را با زنان ازدواج نکرده در یک پنجه کوچک‌تر از خود مقایسه کنیم، به این واقعیت می‌رسیم که در این بین، تعداد دختران ازدواج نکرده کمتر می‌شود و این آمار تاییدی است بر این ادعا که پسران ایرانی با دختران کم‌سن‌تر از خود ازدواج می‌کنند و این اتفاق باعث می‌شود که در گروه سنی ۳۰ تا ۳۴ سال، مورد ازدواج برای دختران کمتر باشد. به بیان مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی «مساله كمبود مردان در مقايسه با زنان نيز پديده جمعيتي نبوده و تنها در صورتي موضوعيت دارد كه به لحاظ عرفي و هنجاري مردان اصرار به ازدواج با زناني كوچك‌تر از خود داشته باشند. بنابراين مضيقه ازدواج نيز موضوعي اجتماعي فرهنگي است نه مساله‌ای جمعيتي.»

سهم دختران و پسران از تجرد قطعی


براساس سرشماري نفوس و
مسكن سال ۱۳۹۰ تعداد مجردان واقع در سن ۱۵-۳۴، ۱۵ ميليون و ۴۳ هزار نفر هستند. اين ميزان براي مردان ۸ ميليون و ۸۳۶ هزار نفر و براي زنان ۶ ميليون و ۲۰۶ هزار نفر گزارش شده است. داده ها نشان مي‌دهد نسبت تجرد به تناسب افزايش سن افراد، كاهش پیدا می‌کند، به نحوي كه اگرچه ۹۷ درصد مردان ۱۵-۱۹ مجرد هستند، اما اين ميزان براي گروه سني ۲۴-۲۰ به ۷۷ درصد، براي گروه سني ۲۵-۲۹ به ۴۰ درصد و براي گروه سني ۳۰-۳۴ به ۱۵ درصد كاهش يافته است. به گزارش خبرآنلاین، اين ميزان براي زنان در سن ۱۵-۱۹ سال ۷۸ درصد، سن ۲۰-۲۴ سال ۴۷ درصد، سن ۲۵-۲۹ سال ۲۶ درصد و سن ۳۰-۳۴ سال ۱۵ درصد است. بدين ترتيب كه در بازه سني ۱۵-۱۹ سال ميزان تجرد بيش از ساير گروه‌هاي سني است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲۳
انتشار یافته: ۱۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۶ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۱
تابناک این امار واسه 5 سال پیش هستش باور کن الان خیلی عوض شده البته آمار طلاق گرفته ها رو هم اضافه کن بهشون
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۹ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۱
زن حتما باید از مرد کوچکتر باشه.مضرات ازدواج همسن مرد و زن در طول زمان آشکار میشه و زن و مرد هردو ضرر میکنند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۰ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۱
ازدواج نکنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۲ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۱
حالا که 5 سال ازمون کوچکتره میخاد بخورتمون . وای که اگه سنشم بالاتر بود که واویلا
ناشناس
|
United States of America
|
۰۹:۴۹ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۱
درصد طلاق هم که رشد داشته هم می گفتین
دلسوز خراسانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۴ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۱
از نویسنده محترم خواهشمندم نسبت به قوای جنسی مردان وزنان تحقیق نماید تا به این نتیجه برسدکه چرا مردان ترجیح میدهند با دختران کم سن ازدواج کنند.من توضیح دارم که بدهم ولی در این مورد پزشکان و روان شناسان باید توضیح بدهند.
شیوای بلخی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۴ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۱
اعتقادات وباورهاضعیف شده ،دختران جواب رد به خواستگاران می دهند.نسل جوان بی همت شده وترس ازرزق وروزی یک نفردارندسابقامردان نزدیک بیست نفررانفقه میدادند.بعضااعتیاد شیوع فراوان یافته ومهمترازهمه فرهنگ غلط دانشگاه رفتن دختران درشرایطی توقعات کاذب برایشان ایجادمی کندوبودجه کشوررابه هدر میدهندسن ازدواجشان رابالامی برد.
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۱:۰۱ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۱
واقعيت اينه كه تعدا پسر در كشور ما درچند دهه اخير كمتر از دختر شده و اين را برحتي ميشه در دوست و آشنا و فاميل و همسايه وهمكار ديد كه البته اين موضوع دلايل علمي داره. اينكه در اين مطلب گفته شده پسران يك گروه سني دنبال دختران كم سن تر هستند درست ولي خوب بايد يك گروه سني بالاتر هم با دختران همگروه فعلي پسران ازدواج ميكردند. يعني به هر حال پسران چند سال قبلش كمتر بودند و اين روند همينطور ادامه داره.
ناشناس
|
United States of America
|
۰۱:۴۶ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۸
داداچ خودت تنها به این فرمول رسیدی؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۲۸ - ۱۳۹۶/۰۳/۲۱
اره داداچ معلومه ک خودش تنها رسیده
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟