پشت پرده اظهارات رسانه های ترک درباره نقش این کشور در آینده سوریه +ویدیو

ساعاتی قبل، خبرگزاری دولتی ترکیه به نقل از دو مقام ناشناس اعلام کرد، «ترکیه و روسیه» بر سر آتش بسی ملی و عمومی در سوریه به توافق رسیده اند که بنا بر آن جنگ و درگیری در تمامی مناطق سوریه میان نیروهای دولتی و شورشیان متوقف خواهد شد. این خبرگزاری به نقل از این دو منبع بیان کرده است، «روسیه و ترکیه» تضمین کنندگان این آتش بس خواهند بود.
کد خبر: ۶۵۲۱۸۳
|
۰۸ دی ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۲ 28 December 2016
|
13620 بازدید
|
۳
ساعاتی قبل، خبرگزاری دولتی ترکیه به نقل از دو مقام ناشناس اعلام کرد، «ترکیه و روسیه» بر سر آتش بسی ملی و عمومی در سوریه به توافق رسیده اند که بنا بر آن جنگ و درگیری در تمامی مناطق سوریه میان نیروهای دولتی و شورشیان متوقف خواهد شد. این خبرگزاری به نقل از این دو منبع بیان کرده است، «روسیه و ترکیه» تضمین کنندگان این آتش بس خواهند بود.

به گزارش «تابناک»؛ خبرگزاری آناتولی ادامه داده است، «آنکارا و مسکو» تلاش خود را خواهند کرد که این آتش بس از نیمه شب چهارشنبه به وقت محلی در سوری برقرار شود و گروه های تروریستی شامل این آتش بس نخواهد شد. همچنین بیان کرده است که در صورت موفقیت این آتش بس، ادامه گفت وگو ها در فاز سیاسی تحت هدایت «روسیه و ترکیه» در قزاقستان صورت خواهد گرفت.

آن گونه که مشخص است، خبرگزاری آناتولی ترکیه سعی بر آن کرده که همه ابتکار عمل در خصوص آتش بس در سوریه را به «آنکارا و مسکو» محدود کرده و نسبت دهد و منابع این خبرگزاری ذکر کرده اند که این آتش بس تحت هدایت و تضمین ترکیه و روسیه پیش خواهد رفت. این در حالی است که نشست سه جانبه مسکو در هفته گذشته بر سر آتش بس در سوریه با همراهی این دو کشور و ایران برگزار شد و محتوای مورد توافق در این نشست، مبنای دستور کار سیاسی و نظامی در سوریه قرار گرفته است؛ اما به وضوح خبرگزاری آناتولی سعی در آن دارد که نشان دهد در این میان، ایران هیچ نقشی ندارد و تمامی ماجرا به واسطه همکاری مسکو و آنکارا صورت گرفته است.

خیمه شب بازی آنکارا با آتش بسی که از قبل تدوین شده بود

واقعیت آن است که خبرگزاری آناتولی به نقل از این منابع، سعی کرده است، یک بازی سیاسی و روانی را به نفع آنکارا و به ضرر ایران راه اندازد.

روز گذشته، خبرگزاری های روسی زبان نقل کردند که چاوش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه اقدام به برگزاری نشستی حساس میان گروه های مخالف بشار اسد و مقامات دولتی در آنکارا کرده است تا یک راه حل سریع و عملیاتی در خصوص بحران سوریه را در دستور کار قرار دهد. این نشست در پی تماس های تلفنی وی با همتایان روس و ایرانی خود یعنی لاوروف و ظریف بوده است. خبرگزاری اینترفکس و ریانووستی نیز با نقل مطلبی مشابه به برقراری این نشست در آنکارا اذعان کرده بودند.

هرچند وزارت امور خارجه ترکیه برگزاری این نشست را نه تکذیب و نه تأیید کرده بود، فواد الیکو از مقامات گروه مسلح شورشی SMDK (گروه موسوم به ائتلاف انقلابیون و مخالفان سوری) با تأیید این خبرها گفت که پیش از این، چندین جلسه مذاکره میان آنکارا و گروه های مخالف در سوریه برگزار شده بود و این اولین نشستی بود که مقامات دولتی سوریه نیز در آن حضور یافته اند.

فواد تأکید کرده بود که هدف اصلی از این نشست، برقراری «آتش بسی مشترک» در همه نقاط سوریه و با استفاده از ابزارهای سیاسی بوده است. لاوروف نیز دیروز بدون اشاره به این نشست گفته بود که روسیه همکاری نزدیک با ایران و ترکیه برای به دست دادن یک راه حل برای سوریه دارد.

به شکلی جالب توجه روز گذشته تماسی تلفنی میان چاوش اوغلو و لاوروف برقرار شده بود که در بر دارنده تبادل نظر پیرامون وضعیت جاری در سوریه و توافق بر سر درگیری و جنگ و همچنین جداسازی گروه های تروریستی از مبارزان شورشی در سوریه بوده است. بر اساس بیانیه های رسمی منتشره، هر دو وزیر خارجه بر اهمیت اقدامات عملی در خصوص آماده سازی طرح مذاکره در قزاقستان با حضور سه کشور ایران، روسیه و ترکیه تأکید کرده بودند.

خیمه شب بازی آنکارا با آتش بسی که از قبل تدوین شده بود

پس از تماس تلفنی با لاوروف، چاوش اوغلو با همتای ایرانی خود جواد ظریف تماس تلفنی برقرار کرده که محتوای این مکالمه نیز شرایط در سوریه و عراق بوده است.

این تماس های تلفنی ادامه مذاکرات هر سه کشور در مسکو برای حل بحران سوریه بوده است که منجر به تدوین یک «بیانیه مشترک» هشت مرحله برای یافتن یک راه حل سیاسی در خصوص بحران سوریه بوده است. بر اساس این بیانیه ایران، ترکیه و روسیه باید هشت اقدام عملی برای احیای روند سیاسی در سوریه را در دستور کار قرار دهند که به نظر اولین قدم در این طرح ایجاد یک آتش بس کامل و در سطح ملی در سوریه بوده است.

آنچه کاملا مشخص است اینکه طرح آتش بس کلی و ملی در سوریه میان مخالفان و دولت بشار اسد با استثنا کردن گروه های تروریستی همچون جبهه النصره و داعش، بخشی مهم از توافق سه جانبه ایران و روسیه و ترکیه در مسکو بوده و طرحی نیست که امروز به دست آمده باشد.

در واقع خبرگزاری آناتولی ترکیه که تمام تلاش خود را کرده تا این آتش بس را ابتکار عمل دوجانبه آنکارا و مسکو جلوه دهد، دست به یک بازی سیاسی با آتش بسی زده که پیش از این، طرح آن میان این سه کشور تدوین شده بود و در خوش بینانه ترین حالت، ترکیه نقش واسطه اجرای آن با گروه های شورشی را داشته است.

به نظر می رسد، اکنون رسانه های ترکیه تمامی تلاش خود را می کنند تا با استفاده از این بازی های سیاسی و خبری جبران شکست های آنکارا در سوریه را بکنند و در حالی که ترکیه در پی پیروزی های محور روسیه – ایران مجبور به رها کردن اهداف اصلی خود از جمله سقوط بشار اسد و همراهی با ایران و روسیه در سوریه شده است، این رسانه ها تلاش می کنند تا اندکی از بار سیاسی این شکست را کم کرده و همچنان ترکیه را به عنوان یک بازیگر تعیین کننده و محوری در موضوعات سوریه نشان دهند.

گفتنی است، بعد از برقراری موفق آتش بس در سوریه ـ که اولین مرحله از طرح هشت مرحله ای مسکو است ـ سه کشور در نشست قزاقستان در سال جدید میلادی، ادامه روندهای پایان درگیری در سوریه و مکانیزم های سیاسی برای راه حل نهایی بحران این کشور را در دستور کار قرار خواهند داد.
تعداد بازدید : 31
دانلود

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳۶
انتشار یافته: ۳
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۶ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۸
سلام.ایران باید حواسش جمع باشد از هیچ طرف رودست نخورد ازهمه جوانب
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۰ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۸
زیاد مهم نیست
ما که نباید با یه مویز گرمی مون بشه
حساسیت بیش از حد چیز بدیه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۷ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۸
بهتره مقامات مردم و كشور ايران نجات بده بقيه كشورها پيشكش
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟