روش درمان رفلاکس معده

کد خبر: ۶۵۴۸۳۵
|
۱۸ دی ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۰ 07 January 2017
|
21595 بازدید
یک کارشناس غذا و دارو گفت: مصرف غذاهایی مانند سیر، پیاز، چای و قهوه، غذاهای سرخ شده و چرب، شکلات و نوشیدنی های گازدار، باعث رفلاکس معده می‌شوند. همچنین چاقی، سیگار، بارداری و پرخوری نیز از عوامل ایجاد این مشکل هستند.

به گزارش فارس، زهرا شهاب فرد کارشناس غذا و دارو گفت: ریفلاکس معده به معنای بازگشت محتویات معده به سمت بالا و به داخل مری است که یکی از شایع‌ترین بیماری ها در افراد است. اغلب ریفلاکس زمانی رخ می دهد که اسفنکتر تحتانی مری نمی‌تواند به خوبی منقبض و بسته شود و در نتیجه محتویات معده به داخل مری برگشت پیدا کرده و موجب تحریک مری می‌شود، محتویات معده اسیدی است چرا که معده برای هضم غذا اسید ترشح کی کند.

شهاب فرد با بیان اینکه این عارضه مشکلاتی را در زندگی اکثر مردم به وجود می آورد افزود: علائم این بیماری نسبتأ جزیی است، اما طولانی مدت بوده و شخص را ناتوان و ضعیف می سازد. ریفلاکس باعث احساس سوزش در وسط سینه می‌شود که این سوزش به طرف بالا و گلو کشیده می‌شود که در برخی مواقع باعث حالت تهوع در شخص می‌شود. گاهی اوقات درد و سوزش ناشی از ریفلاکس به حدی است که با درد آنژین و یا درد قلبی اشتباه گرفته می شود، که تشخیص این دو درد از یکدیگر بسیار مهم و حیاتی است.

کارشناس واحد تحقیق و توسعه در ادامه به بیان علل پیدایش ریفلاکس معده پرداخت و گفت: سیر، پیاز، چای، قهوه، الکل، غذاهای سرخ شده و چرب، شکلات، نوشیدنی های گازدار، گوجه فرنگی و ... باعث رفلاکس معده می شوند. همچنین چاقی، سیگار، بارداری و پرخوری نیز از عوامل ایجاد این مشکل است.

وی همچنین گفت: برای برطرف کردن علائم، آنچه مهم و ضروری است، تغییر و تصحیح سبک و شیوه زندگی است. همچنین با مصرف بعضی از داروهای قابل دسترس در داروخانه با تجویز پزشک می توان این بیماری را درمان کرد.

وی در تشریح خواص بعضی از داروهای مورد نظر گفت: پنتوپرازول از داروهای قابل استفاده برای درمان و پیشگیری از ریفلاکس معده است که با مکانیسمی خاص موجب مهار ترشح اسید در معده می‌گردد. این اثر به مدت 24 ساعت ادامه می‌یابد.

وی افزود: خوردن غذا جذب دارو را تا 2 ساعت به تأخیر می اندازد، اما باعث کاهش میزان جذب نمی شود.این دارو در شیر ترشح می شود بنابراین بایستی در زمان شیردهی قطع گردد. مصرف این دارو در بزرگسالان 40 میلی گرم خوراکی به صورت یک بار در روز است که به مدت 8 هفته استفاده می گردد. درمان نگهدارنده و طولانی مدت آن در بزرگسالان 40 میلی گرم خوراکی و به صورت یک بار در روز است.

وی افزود: امپرازول مهارکننده پمپ پروتون است که باعث مهار ترشح اسید معده می شود. مقدار مصرف آن در بزرگسالان 20 میلی گرم در روز به مدت 4 الی 12 هفته است.

شهاب فرد گفت: جذب این دارو سریع و اوج غلظت آن کمتر از 3/5 ساعت ظاهر می شود. این دارو را بایستی قبل از غذا مصرف کرد. این دارو در شیر ترشح می شود، بنابراین مصرف آن بایستی در زمان شیردهی قطع شود.

وی گفت: رابیپرازول از داروهای دیگر مهارکننده پمپ پروتون است که که کاهنده اسید و کنترل کننده زخم معده است، و به دلیل فرمولاسیون آهسته رهش دارو، باید از خرد کردن و یا جویدن آن خودداری نمود. این دارو بدون توجه به غذا قابل استفاده است. در بزرگسالان 20 میلی گرم خوراکی به مدت 4 الی 8 هفته استفاده می گردد. و برای درمان نگهدارنده آن در بزرگسالان 20 میلی گرم خوراکی و روزانه استفاده می شود. این دارو بایستی در دوران شیردهی قطع گردد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با پاسخ ایران(وعده صادق 3) به حمله اسرائیل موافقید؟