از عکس اختصاصی با آوارهای پلاسکو تا صف‌های اهدای خون؛ چه باید کرد؟!

جمع زیادی از هموطنانمان در تهران در پاسخ به یک فراخوان غیر رسمی، در مراکز انتقال خون حضور یافتند تا به سهم خود، به آسیب دیدگان و مجروحان رویداد تلخ امروز در تهران یاری برسانند. درست در زمانی که از محل حادثه خبر می‌رسید ازدحام جمعیت مانع از امدادرسانی و انجام امور مرتبط شده است!
کد خبر: ۶۵۸۲۶۹
|
۰۱ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۰:۳۰ 20 January 2017
|
46961 بازدید
|
جمع زیادی از هموطنانمان در تهران در پاسخ به یک فراخوان غیر رسمی، در مراکز انتقال خون حضور یافتند تا به سهم خود، به آسیب دیدگان و مجروحان رویداد تلخ امروز در تهران یاری برسانند. درست در زمانی که از محل حادثه خبر می‌رسید ازدحام جمعیت مانع از امدادرسانی و انجام امور مرتبط شده است! تصاویری متناقض از مردمی که در یک روز هم زشتی را به اوج ‌رساندند و هم زیبایی را!

به گزارش «تابناک»، سرانجام صبحی که با اعلام آتش سوزی پلاسکو برای اهالی خیابان جمهوری تهران، محدوده چهارراه استانبول شروع شده بود، به شب رسید و آن گونه که اخبار نشان می‌دهد، اطلاعات جدیدی در خصوص این رویداد تلخ، به ویژه آمار مجروحان و جان باختگان احتمالی آن در دست نیست؛ اما چیزی که از این حادثه برای آینده به یادگار می‌ماند، نه این حادثه و ابعاد آن، که نمایش خصلتی زشت است که مدتهاست بدان مبتلاییم.
 
از عکس اختصاصی با آوارهای پلاسکو تا صف‌های اهدای خون؛ چه باید کرد؟! 
 حضور عجیب شمار زیادی از مردم در محل حادثه 
آفتی که از روز تجهیز تلفن‌های همراه به دوربین های دیجیتال، به آن مبتلا شده‌ایم و توسعه اینترنت، شبکه های اجتماعی و نرم افزارهای ارتباطی به آن دامن زده است. بلایی که تمای جهانیان را تحت تأثیر قرار داده، ولی در کشورمان نمود و بروز بسیار پررنگ تری دارد. شاید از این روی که ما ایرانیان یا چیزی را جدی نمی‌گیریم و یا از آن سوی بام افتاده و خودمان را وقفش می‌کنیم.

وقف امثال تلگرام و اینستاگرام که برای تولید و بازنشر محتوا در آن، به شکلی کاملا محسوس با یکدیگر رقابت داریم و تلاش می‌کنیم از هیچ سوژه‌ای به سادگی نگذشته و حتما تصویرش را ثبت نماییم؛ تلاشی جمعی که موجب شده تعداد دوربین‌های نشانه رفته به سمت سوژه‌های مختلف به شکلی چشمگیر زیاد باشد؛ خواه صحنه جان باختن جوانی باشد که دز نزاعی چاقو خورده و روی زمین افتاده، خواه صحنه آویزان شدن فردی از پنجره ساختمان و خواه لحظه رقم خوردن تصادفی خونین.
 
 از عکس اختصاصی با آوارهای پلاسکو تا صف‌های اهدای خون؛ چه باید کرد؟!
حضور افراد دوربین به دست روی خودروی آتش نشانی برای ثبت حادثه!
 
صحنه‌ای که امروز بار دیگر، آن هم در مقیاسی بزرگ به تصویرش کشیدیم. زمانی که سازه 53 ساله پلاسکو می‌سوخت و مأموران آتش نشانی و دیگر نیروهای اعزام شده به منطقه می‌کوشیدند مهارش کنند و جمعیتی بزرگ، برای دیدن منظره و تصویربرداری از آن، آن هم از نمای نزدیک، با یکدیگر رقابت می‌کردند. آنقدر که سقف یکی از خودروهای آتش نشانی پر شده بود از افراد دوربین به دست.

اوضاع و احوالی که با ریزش این سازه و رقم خوردن اتفاق شومی که در تاریخ ثبت خواهد شد، تشدید شد تا تمامی مسئولانِ حاضر در محل رویداد، توضیحات خود درباره حادثه را با یک درخواست مشترک از مردم آغاز کنند: «از مردم می‌خواهیم از ازدحام در محل آتش سوزی ساختمان پلاسکو خودداری کنند.»
 
از عکس اختصاصی با آوارهای پلاسکو تا صف‌های اهدای خون؛ چه باید کرد؟! 
درخواستی که به واسطه برخی افراد سرشناس و خبرنگارانی که در جریان ماوقع قرار گرفته بودند، به انحای مختلف در شبکه های اجتماعی تکثیر می‌شد؛ اما تأثیری در صحنه وقوع رویداد نداشت. آنقدر که برای مدیریت محل حادثه ورود یگان هایی از ارتش و محصور کردن محدوده با فنس و داربست در دستور کار قرار گرفت.

همه این اتفاقات در حالی رخ می‌داد که شماری از هموطنانمان در پاسخ به فراخوانی که در برخی شبکه های اجتماعی منتشر شده بود، راهی مراکز انتقال خون در سطح پایتخت شده بودند تا مجروحان احتمالی رویداد از این بابت مشکلی نداشته باشند؛ فراخوانی که البته واقعی نبود اما بسیاری به آن لبیک گفته بودند.
 
از عکس اختصاصی با آوارهای پلاسکو تا صف‌های اهدای خون؛ چه باید کرد؟! 
صف تشکیل شده برای اهدای خون در یکی از مراکز انتقال خون
 
رویدادی دل گرم کننده که حتی دست اندرکاران سازمان انتقال خون را نیز با مشکلاتی مواجه کرد و اصطکاک هایی را نیز زمینه ساز شد؛ اما از این روی جالب توجه بود که شباهتی با ازدحامِ مشکل آفرین در محل رویداد نداشت. گویی دو واکنش مختلف از دو ملت متفاوت را شاهدیم که برای یکی شان جان افراد ارزشی ندارد و برای دیگری، بنی آدم اعضای یک پیکرند!

تناقضی عجیب که نمی‌دانیم در جای دیگری از جهان نیز دیده می‌شود یا خیر؛ اما مطمئنیم که شایسته ملت ما نیست و باید تغییرش دهیم. به این صورت که در قبال زشتی های آن سکوت نکرده و بکوشیم هر یک به سهم خود برای زدودنش تلاش کنیم؛ تلاشی که گام نخست آن زنهار دادن آشنایانی‌ است که می‌دانیم در رویداد امروز خود را به محل حادثه رسانده بودند تا با آتش و آوار عکس یادگاری گرفته و در کار مأموران سرک بکشند.


اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۷
در انتظار بررسی: ۱۱
انتشار یافته: ۱۲۸
mjh
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۳۵ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
فقر فرهنگی
فقط همین
shady
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۴۱ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
بیشعوری تا چه حد آخه !!!!!!
پاسخ ها
حمید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۰ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۲
بی شعوری به نهایت ... واقعا به نظرم وقتشه که کمی به این ضعفهای فرهنگی خودمون بپردازیم ... مدتهاست سیاستمداران بنا به سیاست تحمیق همینطور از مردم ما تعریف کردند جوری که خودمون باورمون شده خیلی خوب هستیم ... یادمه یه زمانی تو استادیوم آزادی، 100 هزار نفر فحشهای بوق دار می دادند، اونوقت مجریان تلویزیون می گفتند عده معدودی تماشاگرنما!! ... بعید میدونم کسی باشه که همه این جمعیت تو عکسها رو تماشاگرنما حساب کنه. این جمعیت انبوه یه زنگ خطری باید باشه برای ما ... کاش سیاستمدار صادقی پیدا بشه که در مورد صفاتی مانند بی شعوری، بی کفایتی، بی مسئولیتی، طلبکار بودن همیشگی از عالم و آدم، اظهار نظرهای به ظاهر عالمانه در همه زمینه های دنیا و ... با مردم ما صادق یاشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۴۲ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
اینقدر توی صدا و سیما تعریف الکی میشه اقا بیایید ما الان چه وضعیتی داریم باید اموزش بدیم ما خوبیهایی داریم مثل بقیه مردم دنیا اما داریم بسمت تشدید بدیهایی میریم که بنیاد جامعه را سست کرده ادمهای دلسوز بهر طریق باید زنگهای خطر بصدا دراورند تهدید جدی داریم میشیم از درون
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۴۳ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
مردم و ملت عجيبي هستيم !!
پاسخ ها
حمید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۱ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۲
عجیب + خودخواه + طلبکار + بی مسئولیت + بی شعور ... اکثر الناس لا یشعرون
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۴۴ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
این عادت زشت همیشه در مردم ما بوده و منشاء آن بی کاری و فضولی است. اگر دو ماشین در بزرگراه تصادف مختصری بکنند و متوقف شوند ۵۰ تا ماشین برای تماشا توقف می کنند و راه را مسدود می کنند. اما در چنین شرایطی پلیس کجاست؟ آیا نباید در این مواقع دست از سر حجاب و موتور سیکلت زنها بردارد و کمی هم به کارهای کم اهمیت تر بپردازد؟!
کوروش درخشان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۴۷ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
یکی از اصلی ترین عوامل بروز این فجایع و مصیبت ها , وجود نهادهای موازی کار که حاضر به پذیرش مدیریت واحد نیستند می باشد.

هدف از تشکیل سازمان مدیریت بحران کشور همین موضوع بود اما در عمل شاهد هستیم این نهاد که نام پر معنا و تمام کننده ای را به یدک می کشد در عمل هیچ کاره است.

چرا که ساز و کاری برای این سازمان وجود ندارد بعنوان مثال بعد از وقوع فاجعه ملی آتش سوزی ساختمان پلاسکو , مهندس نجار رئیس سازمان مدیریت بحران کشور و پیرهادی عضو شورای شهر تهران و دکتر کولیوند رئیس اورژانس کشور در برنامه بررسی سیر بحران ساختمان پلاسکو در شبکه خبر حضور داشتند زمانی که پیرهادی ( در پاسخ به خانم شریفی مجری برنامه که پرسید چرا این ساختمانها را قبل از وقوع فاجعه پلمپ نمی کنید؟ ) اعلام کرد بیش از 40 درصد واحدهای تجاری خیابان جمهوری اسلامی نا ایمن هستند مهندس نجار برای اولین بار بود این آمار را شنید در حالی سازمان مدیریت بحران کشور دارای معاونتی با عنوان پیش بینی و پیشگیری از وقوع حوادث می باشد

لذا همین برنامه به سادگی نشان داد مشکل اساسی کشور یعتی وجود نهادهای موازی کار و عدم پذیرش مدیریت واحد وجود دارد و هر نهادی ساز خودش را می نوازد

در حالی که وزیر محترم کشور باید شرح وظایف و اختیارات سازمان مدیریت بحران کشور را برای همه نهادها بازتعریف کند و جلسات هماهنگی بین مجلس و دولت و قوه قضاییه و ناجا و ارتش و سپاه و بسبج و آتش نشانی و رئیس اورژاتس کشور و اتحادیه همه صنوف برگزار کند

....تا ضمن آسیب شناسی موضوعات خطرآفرین تمهیدات لازم و ساز و کار برطرف نمودن آنها قبل از وقوع تحت مدیریت واحد توین و پیاده سازی شود.
محسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۴۹ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
هر وقت رانندگیمون درست شد و توی رانندگی تونستیم صبر پیشه کنیم و حق بدیم به بقیه، بقیه چیزامون هم خود به خود درست میشه. مطمن باش
ناشناس
|
New Zealand
|
۰۰:۵۰ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
حتما با همین فرمون(سرانه مطالعه و هزینه های فرهنگی و اموزشیو ...) برویم موفق میشویم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۰ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
جای همه این ها همه هیکلمون رو جراحی پلاستیک می کنیم تا مشتری بیشتر بشه .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۵۲ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
ایرانی ها یا دیوانه اند یا دارن دیوانه میشن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۵ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۲
هر دو
احمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۵۲ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
چرا باور نداریم که جایآموزش خیلی از رفتارهای اجتماعی در کتاب های ابتدایی است بجای اینهمه کتاب سبز و سرخ و خیلی سبز و خیلی سفید و خیلی خیلی فلان بهتر است رفتارهای صحیح انسانی در کتاب های درسی بر محور رفتارهای مدنی تدریس و توصیه کنیم
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟